Što čeka mreškanje 2020. godine – proboj otpora ili novi padovi?

XRP 2020

Treća kripto po tržišnoj kapitalizaciji, Ripple, prošle godine nije ispunila očekivanja investitora, no postoji li šansa da 2020. bude godina iskupljenja za XRP ili da dosegne nove najniže vrijednosti?

Razmotrit ćemo neke čimbenike i predviđanja koja bi mogla utjecati na cijenu XRP-a u 2020. i pokušati donijeti neke zaključke.

Rippleove povijesne cijene

Nakon skoka bitcoina u 2018. godini, XRP je također zabilježio značajan rast cijene, dosegnuvši najvišu razinu od 3,65 dolara. Ali onda je u 2018. godini došla velika kripto zima u kojoj su svi altcoini, uključujući XRP, izgubili većinu vrijednosti.

Iako je XRP debitirao za 2020. godinu na prilično pozitivnoj noti, valja napomenuti da je novčić izgubio najviše 90% vrijednosti od maksimuma iz 2018., što je XRP smjestilo na vrh najgorih igrača 2019. Najveće kretanje cijena u prošloj godini bilo je pad od 30% u studenom, a trenutna cijena Ripplea iznosi 0,272759 USD.

XRP / USD analiza cijena 2020. - Tjedni grafikon

Izvor: Coinmarketcap

Predviđanja tržišta XRP

Web stranica za kripto predviđanje, InvestingHaven, vjeruje da Ripple ove godine ima velike šanse za rast. Izjavili su da je medvjeđi trend na kraju 2019. godine bio samo “vuča u usvajanju”, te da bismo trebali “očekivati ​​bikovski ishod prije ožujka 2020.” za XRP.

Veteran investitor, Tim Draper, također predviđa da će XRP postati bikovit u sljedećih nekoliko mjeseci. “Gledajući trostruki rast Bitcoina u posljednjih 5 mjeseci, očekivao bi se sličan rezultat od XRP-a.”

Draper je nastavio, “Tvrtka se aktivno razvija, širi područje utjecaja, tražeći podršku velikih financijskih institucija i neprestano poboljšavajući tehnologiju transfera.”

“Uz to, Ripple je u vlasništvu SBI-a, velike korporacije s tvrtkama poput R3. Sve ukazuje na to da je trenutna situacija, samo tišina prije oluje, u našem slučaju, prije eksplozivnog rasta. ”

Oracle Times također je vrlo optimističan u pogledu učinka XRP-a za 2020. godinu, očekujući rast od 2000% ako Ripple postane novčić broj jedan koji se koristi za izvršavanje prekograničnih plaćanja od strane financijskih institucija.

Prema onome što smo primijetili, većina glavnih imena i web mjesta iz ove industrije vrlo su jaki prema XRP-u.


Partnerstva

Drugi važan čimbenik koji bi mogao jako utjecati na napredak XRP-a je broj partnerskih odnosa. Ripple se već ponosi širokom mrežom koja se sastoji od 300 financijskih institucija, poput Santander banke i American Expressa. Mnoge od ovih tvrtki i platformi trenutno rade na integriranju Rippleove tehnologije RippleNet kako bi se omogućile brze transakcije.

XRPpartneri

coinmama.com

MoneyGram kako bi olakšao prekogranično plaćanje u sljedećim godinama. Tehnologiju RippleNet službeno je implementirala uprava riznice PNC-a kako bi omogućila prekogranično poravnanje između banaka. Također, SBI Ripple Asia, koja je podružnica SBI Holdings, najavila je da će pružati uslugu poravnanja trgovina korištenjem SBI Holdings i Rippleove aplikacije za plaćanje nazvane MoneyTap. Usluga će se temeljiti na xCurrent, Rippleovom blockchain rješenju koje je dizajnirano za pružanje gotovo trenutačnih usluga domaćih doznaka između banaka. Ripple je također javno najavio da će steći 30 milijuna dolara MoneyGram dionica po cijeni od 4,10 dolara po dionici, a u sljedeće 2 godine planiraju kupiti dionice vrijedne 20 milijuna USD. Ako se više partnera pridruži mreži i počne primjenjivati ​​Ripple tehnologiju, to bi također trebalo potaknuti XRP cijenu, posebno dugoročno.

Tužba

Tvrtka Ripple naišla je na mnoga pravna pitanja, sudjelujući u dugotrajnoj parnici koja bi se mogla uvelike odraziti na cijenu matičnog kriptoa tvrtke.

Američki SEC podnio je skupnu tužbu protiv Ripplea navodeći da su se tokeni navodno prodavali kao neregistrirani vrijednosni papiri.

Konačna presuda po tom pitanju očekivala se 15. siječnja, ali sudac Phyllis Hamilton odluku je odgodio na neodređeno vrijeme. Iako XRP nije proglašen vrijednosnim papirom, slučaj nije poništen i ta neizvjesnost oko XRP-a još uvijek traje. Ako odbor proglasi XRP robom, tada bi njegova cijena mogla porasti.

valovita tužba

cryptopolitan.com

Ripple IPO glasina

Izvršni direktor Ripplea, Brad Garlinghouse, ustvrdio je da je, iako je Bitcoin (BTC) još uvijek dobra kripto za pohranu vrijednosti, XRP prikladniji za plaćanja.

Izjavio je, “Ja sam voljan BTC-a kao zalihe vrijednosti, ali ne i za plaćanja. Ne želite koristiti BTC u Starbucksu b / c dok popijete kavu, bit će hladno. “

Na događaju Wall Street Journal na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, Garlinghouse je nagovijestio da bi Ripple mogao održati javnu inicijalnu ponudu (IPO) 2020..

Rezultat slike za xrp ipo

Izvor: U.today

Citiran je Garlinghouse rekavši: „U sljedećih 12 mjeseci vidjet ćete IPO-ove u kripto / blockchain prostoru. Nećemo biti prvi i nećemo biti posljednji, ali očekujem da ćemo biti na vodećoj strani … to je prirodna evolucija za našu tvrtku. “

Ripple je prošli tjedan završio financiranje serije C, a tvrtka je prikupila 200 milijuna dolara. Runda serije C obično je zadnja faza koju tvrtka završi prije nego što izađe u javnost.

Kripto zajednica se obratila društvenim mrežama kako bi izrazila svoju zabrinutost u vezi s cijenom XRP-a nakon što javna ponuda započne. Neki vjeruju da će IPO osuditi XRP token na nepopravljivi krah, pogotovo kad pogledate kako je XRP prošao u Q4 od 2020..

Christy Ai, voditelj projekta Boom Bust, izjavio je da izvršni direktor riskira devalviranjem cijene XRP-a ako tvrtka postane javna:

“Kada se tvrtka oglasi na javnoj burzi, ona prodaje svoje dionice kako bi prikupila novac. Ali do sada je tvrtka prodavala kovanice, XRP, kako bi prikupila sredstva … pa ako sada odluči prodati dionice i postati javna, XRP bi mogao biti bezvrijedan, zastario. “

Komentator kriptovaluta, Cantering Clark, također je vjerovao da će ova odluka negativno utjecati na token:

 “[Brad Garlinghouse] upravo je povukao krajnji gubitak na vlasnicima $ XRP … Oh, uh, dečki, da, sad zapravo idemo na IPO i nudimo dionice koje nose kapital tako … uh … o tim kovanicama …”

Tu je i problem da se XRP kontinuirano baca na tržište što smanjuje cijenu žetona.

Ogromne serije tokena redovito se objavljuju na tržištu koje je već prepuno XRP-om, što smanjuje vrijednost pojedinačnog tokena. A Ripple još uvijek ima 220 milijuna XRP tokena koje treba objaviti.

Zaključak

Unatoč brojnim nagađanjima i predviđanjima, nitko sa sigurnošću ne zna što XRP očekuje ove godine. Morat ćemo pričekati i vidjeti hoće li 2020. donijeti razočaranje ili radost vlasnicima XRP-a.

Istaknuta slika: bitcoinist.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map