5 leggyakoribb Bitcoin-mítosz megdöntése

Valószínűleg azt hitte, hogy ezek a bitcoin mítoszok tény. Lássuk, mennyit tudsz szerezni?

Az egész egy „Peer-to-Peer elektronikus pénztárrendszer” elnevezésű fehér könyvvel kezdődött. A bitcoin 2009-es megalakulása óta egy Satoshi Nakamoto néven ismert személy (akinek valódi kiléte még mindig nem ismert), ezért érménként még rekord árat, 20 000 dollárt ért el (2017. december 17-én). A befektetőktől, a kormányoktól a vállalkozókig és az állampolgárokig ez a kriptopénz átvette a világot. Sokan azonban továbbra is szkeptikusak a bitcoin iránt, és kérdések merülnek fel bennük.

Valóban biztonságos a bitcoin? Itt az ideje a befektetésnek? Tényleg decentralizált? A kérdések végtelenekről szólnak.

A Bitcoin-mítoszok megsemmisítése:

A Bitcoin bonyolult technikai kialakítása és a túl buzgó szószóló közösség miatt számtalan mítosz uralkodott a Bitcoin körül. És ma megbuktatjuk ezeket a bitcoin mítoszokat az Ön számára!

1. Bitcoin & A blokklánc ugyanaz

Pontszám: 1/0

Nem, nem az. Gyakran találkozhatott olyan emberekkel, akik blokkláncot és bitcoinot használnak ugyanazonként. Nem tévedhetnek jobban. Bár elég könnyű megérteni, miért keverik össze ezt a két kifejezést gyakran egymással.

bitcoin mítoszokBitcoin & A blokklánc ugyanaz

A Bitcoin egy kriptovaluta, amelyet egyszerre hoznak létre és tartanak elektronikusan. Míg a Blockchain a kriptovaluták platformja. Tehát, ha nincs Blockchain, akkor nem lenne bitcoin.

Mivel a szabályozatlan digitális pénznem típusa, a bitcoin tranzakciókat alapvetően egy peer-to-peer hálózaton elosztott főkönyv használatával tárolják és továbbítják. Mivel ezt a valutát senki sem birtokolja, anonimitás, gyorsaság ígéretét kínálja, és egyetlen szabályozó hatóság sem okoz gondot. Ami a Blockchain-t illeti, ez annak a technológiának az alapja, amelyen a bitcoin tranzakciós főkönyvet fenntartják.

A Bitcoin Blockchain technológián fut, és fizetési módként használják. Mivel a Blockchain önmagában bármely iparág, intézmény és magánszemély használhatja a tranzakciók rögzítésére és annak gyors feldolgozási idejének kihasználására közvetítő nélkül.

2. Csere v / s pénztárca: Mi a különbség?

Pontszám: 2/0


Igen.

Ha megőrzi a rengeteg kriptográfiát a kriptovaluta-átváltó pénztárcáknál, és biztonságban érzi magát, figyelembe véve a blockchain biztonságára, megváltoztathatatlanságára, hackelési bizonyítékaira stb. Vonatkozó összes jelszót, talán itt az ideje újragondolni. Ezek a szavak igazak lehetnek egy kriptovaluta pénztárcára, de nem egy csere pénztárcára.

A pénztárca az, ahol megőrzi azt a kriptovalutát, amelyet megvásárolt vagy kapott, de konkrétabban ott van, ahol a kulcsok birtokolják, birtokolják és birtokolják. A pénztárcáját a számítógépén vagy a telefonján használhatja. Ha valaki kriptovalutát küld neked, akkor csak egy pénztárca címet kell megadnod, és semmi mást, sem cserét, sem pedig online kapcsolatot.

A tőzsdékről itt vásárol vagy ad el kriptovalutát. A csere semmiképp sem lehet a pénztárcája, bár többnyire pénztárcával érkeznek. Ha kriptovalutát küld vagy vásárol, akkor interfészre vagy cserére van szükség. Ez azt is jelenti, hogy ha kriptovalutáját akarja használni, akkor a csereprogram engedélyére van szüksége.

Vegyük a Coinbase-t példányként, ez egy csere, és amikor fiókot hozunk létre náluk, egy pénztárca jön hozzá. Kétségtelen, hogy a pénztárcát te irányítod, de a Coinbase tulajdonosa, mivel a pénztárca magánkulcsait fogja tárolni. És ha isten nem engedi, a weboldal összeomlik, és megtörténik, akkor nem férne hozzá a pénztárcájához.

3. A Bitcoin a világ összes energiáját felemészti

Pontszám: 3/0

Komolyan, ez valami olyasmi jelent meg, amely néhány híres médiacsatorna erőfeszítéseinek közepette a Bitcoin árának manipulálására tett erőfeszítések közepette történt. Megértjük, hogy nem tudná korán elindítani a titkosítást, ez rendben van.

bitcoin mítoszokA Bitcoin a világ összes energiáját felemészti

Még Trent Richardson is úgy gondolja, hogy képes megoldani az energiaválságot. Ne aggódj.

Bizonyára a bitcoin bányászat sok energiát emészt fel. Specifikus hardverek ezrei hatalmas mennyiségű áramot használnak fel új bitcoinok létrehozásához. Ennek ellenére először nincs pontos elképzelés arról, hogy valójában mennyire éhes a bitcoin. A Bitcoin biztosan nem igényel annyi energiát a futtatáshoz, sőt, a bitcoin szoftver jövőbeli frissítésével is megoldható. Figyelembe véve, hogy csak az energiafogyasztás növekszik, a hardver azonban nem, egy kicsit rossz kísérlet, amelyet eleve be kell állítani.

Az energiafogyasztás oka nem azért van, mert a hálózat valóban megköveteli, hanem az áremelkedés miatt. Az összetett rejtvények megoldása érdekében a bitcoin szoftvereket futtató szerverek versenyeznek egymással. A rejtvényt megoldó számítógép díjazott bitcoinokat kap. Az árak emelkedésével pedig újabb számítógépeket állítanak be, amelyek nagyobb számítási teljesítményt igényelnek a bitcoin bányászatához. A tény az, hogy a Bitcoin hálózaton végrehajtott tranzakciók száma nem sokat nőtt egy év alatt.

4. A Bitcoin tranzakciók névtelenek

Pontszám: 4/0

Sajnálom, hogy összeomlott a remény, de nem lehet csalódottabb, mint mi. Végül is a kriptopénzek valódi szabadságot nyújtottak közülünk. Tudod, mire gondolok.

A Bitcoin tranzakciók névtelenekA Bitcoin tranzakciók névtelenek

A névtelenség megvan, de korántsem tökéletes. Alapvetően álnév. Minden alkalommal, amikor tranzakciót hajt végre, az magában foglalja a címét, amelyet örökre a Blockchain tárol. Ha valaki összeköti az Ön címét a személyazonosságával, akkor minden tranzakciót később összekapcsolunk Önnel.

Annak az oknak köszönhetően, hogy bárki bármikor létrehozhat véletlenszerű bitcoin címet, anélkül, hogy bármilyen információt megadna, nincs csatolva egy tranzakcióhoz egy identitás és a véletlenszerű csomópontokhoz továbbított adatok, a bitcoin hálózatot névtelennek tekintik.

Ha azonban valaki összeköti a több csomópontot, az így összegyűjtött összesített adatok felfedhetik a tranzakció eredetét. Ami a legfontosabb, hogy a bitcoin hálózaton keresztüli összes tranzakció nyomon követhető és átlátható, és így valaki megtalálja az igazi személyt.

5. A Bitcoin fizikai pénz

Pontszám: 5/0

Tudom, hogy meghalsz, hogy erről vitázz. De mikor utoljára vettél egy barátodnak egy italt a bitcoinjaiddal együtt. Bár a jó hír néhány országban előfordulhat, de a világ legtöbb országában, nem.

A Bitcoin fizikai pénzA Bitcoin fizikai pénz

A Bitcoin csak egy virtuális pénznem. Azáltal, hogy tudjuk, hogy léteznek érmék vagy kemény készpénz, nem létezik semmiféle fizikai formában. Sőt, a szokásos pénzeddel ellentétben, nem tudsz mindent bitcoinral vásárolni. Bizonyára nemrégiben használták a bitcoinot az ingatlanszektorban, az ételekben, italokban és még sok minden másban, de még mindig nagyon hosszú út áll előttünk, és a mindennapi életben használható.

Tehát mi volt a pontszámod???

Bármi legyen is a helyzet, a kriptográfia jó móka, ezért meg kell tanulnia. A cikkek ugyanezt hivatottak megtenni. További hírek és információkért keresse fel csatornáinkat.

Szóval, most már tudod, mit gondoltál egy tényről, csak mítosz volt. Mi a véleményed ezekről a leggyakoribb bitcoin mítoszokról? Szeretné, hogy lebontsunk még néhány bitcoin mítoszt? Mondja el nekünk gondolatait az alábbi megjegyzések részben! 

A bemutatott tartalom tartalmazhatja a szerző személyes véleményét, és piaci feltételektől függ. Tegye meg piackutatását, mielőtt befektetne kriptovalutákba. A szerző vagy a kiadvány nem vállal felelősséget az Ön személyes pénzügyi veszteségeiért.

 Kövessen minket a

Twitter , Facebook , Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map