A Bitcoin kezdőknek szóló útmutatója

Kíváncsi voltál a bitcoinra? Kíváncsi többet tudni a Bitcoinról? Ez a Bitcoin kezdőknek szóló útmutató az első lépés a bitcoin elsajátításában.

Bitcoin útmutató kezdőknek:

Mi a Bitcoin?

A Bitcoin egy peer-to-peer online fizetési rendszer, amely egyetlen központi hatóságot vagy közvetítőt sem von be a tranzakció megvalósításához. A kriptográfia segítségével ezeket a tranzakciókat hálózati csomópontokon keresztül ellenőrzi, majd rögzíti egy blokklánc nevű nyilvános elosztott főkönyvben. Nyílt forráskódú hálózatként a bitcoin kialakítása nyilvános, amelyet senki sem birtokol és nem irányít. 2008-as megalakulása óta a Bitcoin technológiává, felhasználói közösséggé, befektetési eszközzé és valutává nőtte ki magát.

Miért fontos a Bitcoin??

„A Bitcoin az ellenállás pénzneme…”

A 2007-2008 közötti pénzügyi válság az Egyesült Államok másodlagos jelzálogpiaci válságával kezdődött. Az új ügyfelek vonzása érdekében az amerikai bankok kockázatos hiteleket kezdtek adni, amelyek végül nemteljesítésnek minősülnek. Az emberek képtelensége a pénz visszafizetésére a bankok összeomlását okozta. Ezzel párhuzamosan a bankok az emberek pénzét használták befektetésre, és amikor a befektetések nem térültek meg, a pénzintézetek pénzt veszítettek és csődbe mentek. Erre válaszul az amerikai kormány megpróbálta őket megmenteni az adópénzzel. Ez az ügyfelek elégedetlenségéhez vezetett az egész országban. Mivel a globális gazdaság összekapcsolódik, ez nemzetközi bankválságokká fejlődött, ami a világgazdaság leállását eredményezte.

Azáltal, hogy bizalmat vetettek egy bankba, az emberek elvesztették a pénzüket. Ellenintézkedésként a kormány több pénzt nyomtatott, de a nyomtatható pénzmennyiségnek nincs maximális korlátja, és ez a pénz értékének csökkenéséhez, valamint a pénz értékének csökkenésével kapcsolatos bizonytalansághoz vezetett. Ez a pénzügyi válság arra késztette az embereket, hogy olyan pénznemet követeljenek, amelyet nem egy központi hatóság ellenőriz.

Milyen problémákat old meg a Bitcoin?

A valuta alternatíva csak akkor tud boldogulni, ha senki sem indította el, és a rendszernek nincs központi hibapontja. Ezt indította el Satoshi Nakamoto 2008-ban, a peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer. A Bitcoin rögzítette a forgalomban lévő bitcoinok maximális számát és az újak előállításának sebességét, amelyet a tervezésénél használt kódolás biztosít. Ez lehetővé teszi, hogy az egyes bitcoinok értéke csak a piac kínálatától és keresletétől függjön, és mentes legyen minden állami beavatkozástól.

Jelenlegi pénznemünknél egy harmadik fél is részt vesz egy tranzakció ellenőrzésében és érvényesítésében. A Bitcoin kiküszöbölte a közvetítők szükségességét azáltal, hogy lehetővé tette a felhasználók számára, hogy közvetlenül kereskedjenek egymással. Szüksége van egy Bitcoin pénztárcára a bitcoinok tárolásához, amelyek bank helyett fizikai pénztárcaként működnek. A pénztárcák tervezésénél használt kódolás mindenki számára láthatóvá teszi őket, amely át akarja nézni, ami biztosítja a betétek biztonságát. Sőt, a bitcoin hálózati folyamat névtelen, a fizetések nagyon gyorsak és elküldésük után nem lehet őket visszakapni.

A Bitcoin jelenlegi állapota

Amikor a bitcoin először 2009-ben került bevezetésre, értéke 0 dollár, később pedig 0,39 dollár volt. Az idő múlásával a sima devizaválságok és a banki blokádok felkeltették a lakosság érdeklődését. Tavaly, június közepén a blockchain értéke 14,37 milliárd dollár volt, amelynek vezető hajtóereje a bitcoin ára volt. Június hónap végén a bitcoin ára körülbelül 300 dollárra emelkedett.

A létező bitcoin teljes értéke 10 milliárd dollár. Pontos lenne azt mondani, hogy jelenleg a bitcoin piac értéke sokkal értékesebb, mint akár a Twitter, amely a világ egyik legnagyobb közösségi média vállalata.

A Bitcoin előnyei és hátrányai

“A kriptográfiai bizonyítékokon alapuló e-valuta használatával, anélkül, hogy megbíznunk kellene egy harmadik fél közvetítőjében, a pénz biztonságos és a tranzakciók könnyedén elvégezhetők.”

Mindössze 7 év telt el a bitcoin bevezetése óta, és még mindig korai fejlesztési szakaszában van. De a bitcoinnak számos olyan vonása van, amely minden bizonnyal a város beszéde.

A bitcoin előnyei

 • Nincsenek harmadik felek – A közvetítő hiánya miatt olcsó megoldás. Ami az eladó POV-ját illeti, ha egyszer van bitcoin pénze, akkor megvan, és a vásárlók nem vehetik vissza.
 • Szabadság – Küldje el pénzét a világ bármely pontjára, bármikor.
 • Digitális identitás – A digitális identitás létrehozása az egyik olyan tulajdonság, amelyet nagyon szeretnek a bitcoin rajongói. Ez megkönnyíti a regisztrációt a platformokra és a szolgáltatásokra is.
 • Nincs központi parancsnokság – A bitcoinokat senki sem birtokolja és egyetlen vállalat sem a tulajdonosa. Ez azt jelenti, hogy sem a kormány, sem a bankok nem akadályozhatják meg a bitcoin-pénz fogadásában vagy küldésében, bárhol a világon.
 • Álnévtelenség – Bár a bitcoin nem nyújt teljes névtelenséget, de nincs szükség a személyazonosság nyilvánosságra hozatalára a hálózatban.
 • Átláthatóság – Minden véglegesített tranzakció mindenki számára elérhető, de személyes adatai rejtve vannak.
 • Ellenőrzés & Biztonság – A felhasználók irányítják, a kereskedők nem számíthatnak fel külön díjakat, és a bitcoin titkosítható a biztonság érdekében.

Hátrányai a bitcoinnak

 • Kockázat & Volatilitás – Korlátozott mennyiségű érme és a növekvő kereslet miatt nagyon ingatag. De arra számított, hogy az idő múlásával a volatilitás csökken.
 • A tudatosság hiánya – Sok ember még mindig nincs tudatában, és a lakosság hatalmas részének nincs világos megértése.
 • Nagy kockázat – A fokozott szabályozás, az alkalmazások hiánya, a korlátozott méretezés és a biztonság hiánya nagy kockázatú vállalkozássá teszi.
 • Korlátozott felhasználású esetek – Bár a Bitcoin innovatív megoldásokat kínál a gyorsabb és könnyebb fizetésekre, de vannak kérdései a megvalósíthatóság terén. Néhány hiba, amely akadályozza az alkalmazhatóságát, a skálázhatóság és a díjak kérdései.

A Bitcoin gyerekcipőben jár, és még mindig fejlődik. Időbe telik, mire a bitcoin teljes potenciálját eléri.

Hogyan működik a Bitcoin?

A bitcoinok virtuális érmék, amelyeket úgy terveztek, hogy értékük szempontjából önállóak legyenek. Pénze tárolásához vagy mozgatásához nincs szüksége bankokra. Ezeknek a bitcoinoknak a viselkedési jellege hasonló a fizikai aranypénzekhez. Ez azt jelenti, hogy ha van bitcoin, akkor értékként tárolhatja őket. Nemrégiben láttuk, hogy a bitcoint fizetési célokra is használják, de a bitcoin valutaként történő használata továbbra is korrigálható a Bitcoin blokklánccal kapcsolatos skálázhatósági problémákkal.

A bitcoinokat alapvetően egyik ember sajátos bitcoin „pénztárcájából” kereskedik a másik. A pénztárcáról szólva ez egy digitális áruház a bitcoinjaihoz, amelyet használhat okostelefonján, számítógépes meghajtóján, táblagépén vagy a felhőben.

Most már ismeri a Bitcoin alapjait. A következő cikkben végigvezetjük Önt a Bitcoin elsajátításához szükséges tippeken és forrásokon.

Készen áll a következő lépésre?

Mondja meg nekünk a bitcoinral kapcsolatos minden kétségét a megjegyzésekben. 

 Kövessen minket a

Twitter , Facebook , Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map