Jesu li se Bitcoin medvjedi vratili natrag?

BTC USD sada je u trendu snažnog medvjeda, s uzastopnim padovima u rujnu, listopadu i studenom 2019. Prevladavajuća cijena kreće se oko 7350 američkih dolara po jedinici BTC, znatno niža od 50-dnevnog pomičnog prosjeka od 8 331,03 dolara i 200-dnevnog pomičnog prosjeka od 9 416,32 dolara. Na temelju trenutnih tehničkih pokazatelja, pivot točke za BTC USD par pokazuju sljedeće razine: pivot točka na 7.903,55 dolara, s prvom razinom otpora (R1) na 9.246,96 dolara, a druga razina otpora (R2) na 10.922,16 dolara. Prva razina podrške (S1) drži 6.228,35 USD, a druga razina podrške (S2) 4.884,94 USD.

Izvor: StockCharts BTC USD Bollinger pojasevi

Bollinger pojasevi (20,2) važan su tehnički pokazatelj i u trgovini kriptovalutama. Ti opsezi obično obuhvaćaju približno 90% cjenovne akcije za digitalnu valutu, a kada kretanje cijena iznad opsega ukazuje na to da je Bitcoin prekupovan. Ovo je snažan signal da će se izvršiti ispravak i vjerojatna je akcija prodaje. Kada su cijene bitcoina iznad opsega, dobra je ideja prodati kriptovalutu. Trenutni Bollingerovi opsezi imaju srednju cijenu od 7 722,10 USD, dok prevladavajuća cijena iznosi oko 7 350 USD po jedinici. Gornji kraj Bollingerovih opsega kreće se oko 8.752,36 USD, a donji je 6.691,83 USD..

Čini se malo vjerojatnim da će se BTC USD okupiti prema svom 200-dnevnom MA, s obzirom na to da sada postoje značajne razlike između prevladavajuće cijene i kratkoročnih i dugoročnih pokretnih prosjeka. Nije bilo bočne konsolidacije cijene BTC USD gdje će trgovci vjerojatno vidjeti kako se Bollinger Bands zatvaraju oko cijene Bitcoina. Možemo očekivati ​​da će do probijanja cijena doći kada se pojasevi Bollinger stegnu oko cijene BTC USD – za sada se to vjerojatno neće dogoditi, a posljednji je put svjedočilo sredinom listopada kada se Bitcoin konsolidirao oko $ 8,300. U tom smo trenutku vidjeli dramatičan proboj prema 9.416 američkih dolara u roku od nekoliko tjedana, prije nego što se dogodila dodatna konsolidacija i kada je krajem studenog cijena pala na 7000 američkih dolara.

Zašto je Bitcoin Trending Medvjedast?

Medvjeđi zamah koji je progutao arenu kriptovaluta odvija se od 26. lipnja 2019. kada je Bitcoin dosegao najvišu razinu od približno 12.800 dolara po jedinici BTC-a. Od tada je postojala stalna i dosljedna deprecijacija svjetske kriptovalute na trenutnu razinu od približno 7350 američkih dolara po jedinici. Međutim, BTC USD započeo je 2019. nespektakularno, na 3.761 USD po jedinici. Ako kao mjerilo upotrijebimo prevladavajuću cijenu početkom prosinca, ova digitalna valuta generirala je 100% povrata za godinu do danas. Jasno je da ovo nije ništa manje od spektakularne izvedbe Bitcoina, unatoč višestrukim povlačenjima u trećem i četvrtom kvartalu 2019. Tehnički pokazatelji su u trendu medvjeda, a većina analitičara Bitcoin pripisuje prodaju ili neutralnu ocjenu.

Neki analitičari ističu kako je prosinac posebno bitan mjesec za Bitcoin. Podsjetimo, u prosincu 2018. Bitcoin je dosegao dno jer je cijena dosegla 3.166 američkih dolara po jedinici. Ako se vratimo na prosinac 2017., Bitcoin je dosegao 20.000 USD po jedinici. Veliko je pitanje što će se događati tijekom prosinca 2019? Već su dokazi u trendu medvjeda, a cijene su se znatno niže. Činjenica je da trgovcima nedostaje BTC USD nakon uzastopnih tjedana gubitaka i odbijanja na više ključnih razina otpora. Oni koji vjeruju da je Bitcoin izgubio visinu zasigurno su opravdani u svojim mišljenjima, a RSI (indeks relativne snage) podržava medvjeđi pojam.

Neki špekulanti vjeruju da su dramatični padi Bitcoina u maloj mjeri posljedica kineskih napora da se suzbiju kriptovalute. Digitalna valuta izgubila je 3000 dolara za nešto više od mjesec dana između listopada i studenoga 2019. Kineska je vlada ustrajna u smanjenju poslovanja tvrtki koje rade s kriptovalutom. To označava dramatičan preokret u želji premijera da olakša veće usvajanje blockchain tehnologije. The Narodna banka Kine (PBOC) zauzeo je čvrst pristup razmjenama kriptovaluta, a to je trglo tržište. Nazvan ‘kineskim razbijanjem’, ovaj novi napad na Bitcoin ima snažno medvjeđi učinak na digitalnu valutu. Srećom, Bitcoinu nije strana rad s bičevima na financijskim tržištima. Raste i pada s napuštanjem i to je podjednako za smjer kriptovalute na svjetskom rangu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map