10 jednostavnih koraka za kupnju bitcoina pomoću UPI-ja u Indiji

Unified Payment Interface (UPI) sustav omogućuje trenutno mobilna plaćanja i transferi preko banaka u Indiji. UPI je pokrenula Nacionalna korporacija Indije u pokušaju da pomogne građanima da brže kupuju robu i otvori financijski sustav. Takve jednostavne mogućnosti plaćanja poboljšavaju kupnju i prodaju Bitcoina (BTC) širom indijskog stanovništva s razmjenama trećih strana poput peer to peer razmjena (P2P) olakšavajući postupak. 

UPI vam omogućuje izravnu kupnju i prodaju BTC-a, a iako nije izravno u aplikaciji, postupak je jednako brz. Nekoliko web stranica nudi korisnicima platformu za kupnju Bitcoina putem UPI-a u Indiji, ali u ovom smo članku usredotočeni na najjeftiniji i najprikladniji način na koji možete kupiti Bitcoin pomoću UPI mobilnih aplikacija poput Google Paya, Phonepea, PayTM-a, BHIM-a itd..

Popis drugih razmjena također je osiguran u svrhu diverzifikacije. 

Kako kupiti Bitcoin s UPI u Indiji

Postoji mnoštvo opcija i razmjena za kupnju Bitcoina s UPI Transferom u Indiji. Peer to peer razmjene nude najbolje cijene i jednostavnost kupnje ako ste novi korisnik Bitcoina. Međutim, nekoliko se burzi suočava s izazovima u uključivanju novih korisnika. Odabrali smo Razmjena OKEX-a kao najbolju razmjenu koju možete koristiti tijekom kupnje Bitcoina pomoću UPI mobilnih plaćanja. 

Ostale vrhunske globalne P2P burze uključuju LocalBitcoins, Paxful i Remitano. 

Razmjena OKEX P2P – jeftina i prikladna

OKEx je razmjena svjetske klase koja vam nudi siguran i prikladan peer to peer (P2P) pristupnik za kupnju bitcoina pomoću indijskih rupija dok ste u Indiji. Imate tri glavne opcije za kupnju pomoću INR na Razmjena OKEX P2P – UPI plaćanja, IMPS i bankovni transferi. 

Trgovcima će ovaj račun omogućiti pristup jednom od kripto tržišta s najdubljom likvidnošću. Za dugoročne vlasnike, nakon kupnje možete koristiti njihovu funkciju OKPiggybank da zaradite kamate na svoje udjele, baš kao i bankovni račun.

Koraci za kupnju bitcoina pomoću UPI-a na OKEX-u

Korak 1: Otvorite novu karticu i idite na OKEX P2P burzu glavna početna stranica

Provjerite je li web stranica autentična kako bi se spriječili pokušaji krađe identiteta. Prijaviti se na svoj OKEX račun. Ako nemate račun, prijavi se za jedan i najmanje proći KYC 1 (traje 1-2 minute). 

Korak 2: Idite na stranicu za trgovanje P2P.

Klikni na “Kupi Prodaj” i onda “P2P trgovina“Iz podizbornika i odaberite “Kupiti” opcija. 

OKEx P2PKliknite podizbornik opcija „P2P Trade“

Korak 3: Odaberite “Indijske rupije (INR)” kao valutu po izboru i dodajte BTC kao opciju “Kupi” s padajućeg izbornika.

Na “Iznos” odaberite karticu INR kao vaš izbor plaćanja s padajućeg izbornika. OKEX P2P trenutno nudi tri valute plaćanja – također kineski juan (CNY) i vijetnamski dolar (VND).

Kupujte Bitcoin s UPI-jemOdaberite INR kao željenu opciju

Korak 4: Na kartici “Vrste plaćanja” dodajte UPI kao željenu opciju. 

Sada kliknite “Upravljanje” u gornjem desnom kutu početne stranice i odaberite “Postavke”. Na dobivenoj stranici provjerite je li mogućnost plaćanja postavljeno je na INR putem UPI mobilnih plaćanja i kliknite na „Dodaj plaćanje“. 

Kupujte Bitcoin s UPI-jemSlijedite korake za dodavanje opcije plaćanja

Korak 5: Na kartici “Vrste plaćanja” dodajte UPI kao željenu opciju. 

Sada kliknite “Upravljanje” u gornjem desnom kutu početne stranice i odaberite “Postavke”. Na dobivenoj stranici provjerite je li mogućnost plaćanja postavljeno je na INR putem UPI mobilnih plaćanja i kliknite na „Dodaj plaćanje“. 

OKEx P2pOdaberite BTC prodavatelja.

NAPOMENA: Popis prodavača Bitcoina pojavit će se kad postavite “Vrste plaćanja’I odaberite UPI kao opciju plaćanja. Međutim, budite oprezni s kime ulazite u trgovinu. 

Kako sigurno pokrenuti trgovinu

Evo kako sigurno i sigurno kupiti BTC pomoću UPI mobilnih plaćanja u Indiji. 

Korak 6: Odaberite pouzdanog prodavatelja od kojeg želite kupiti BTC i kliknite “Kupi Bitcoin”.

U našem ćemo slučaju odabrati “Punkaj” kao našeg pouzdanog prodavača i pokrenuti trgovinu. 

Korak 7: Unesite detalje transakcije 

Možete unijeti iznos Bitcoina koji želite primiti ili iznos INR koji želite razmijeniti. Izravna će se pretvorba izvršiti izravno. Izaberi “UPI” kao vašu preferiranu opciju plaćanja umjesto “Bankovni prijenos”. 

OKEX P2p

Izaberi “Kupite BTC” da biste prešli na sljedeću stranicu.

Korak 8: Potvrdite svoje podatke o trgovini.

Ovo je najviše važno korak. Na rezultirajućoj stranici ček ako je sve što uključuje “Cijena”, “Količina BTC-a”, “Ukupni plaćeni iznos”, “Plaćanje” i “Mogućnosti plaćanja” točno.

kupujte bitcoin s UPI-jemZavršite trgovinu prijenosom iznosa na UPI ID

Predviđen je okvir za poruke da biste kontaktirali korisnika o dodatnim zahtjevima za plaćanje ili provjerili detalje o mobilnom plaćanju “UPI” itd. 

Nakon završetka plaćanja kliknite “Platio sam, sljedeći korak”. Potvrdite “Iznos uplate” i “Ime primatelja uplate” i kliknite Plaćeno

Pratite svoje transakcije u sljedećim koracima.

9. korak: Provjerite redoslijed transakcija.

Nakon što izvršite uplatu, primit ćete poruku s brojem transakcije. Kliknite na “Narudžbe”Da biste zadržali pregled statusa svoje narudžbe. 

Nakon dovršetka, narudžba će se prenijeti iz “U tijeku”Na stranicu“Dovršeno”Stranici. 

10. korak: Provjerite karticu Imovina

Idite na “Moja imovina” stranicu kako biste provjerili iznos BTC-a koji je prodavač poslao u vaš P2P novčanik. 

Završili ste kupnju BTC-a u Indiji koristeći rupije putem UPI sustava za prijenos podataka. 

Kupnja BTC-a pomoću UPI transfera u Indiji (ostale P2P burze)

Kao što je već spomenuto, OKEX nudi najjeftiniju i najprikladniju P2P burzu za kupnju BTC-a u Indiji, međutim, druge P2P burze poput LocalBitcoins, Paxful, WazirX itd. Nude sličnu uslugu Indijcima. 

Zaključak

To je to! Kako jednostavno kupiti Bitcoin u Indiji koristeći jedan od najistaknutijih platnih sustava u zemlji – UPI Transfer. Imajte na umu da OKEX ne naplaćuje nikakve transakcijske naknade za depozite i trgovanja BTC-a unutar P2P platforme za trgovanje. 

Budite oprezni dok odabirete trgovinskog partnera i unosite detalje o plaćanju jer bi mala pogreška prikladni postupak mogao učiniti pomalo neurednim. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map