4 tipp a szakértőktől a Bitcoin pénztárca kezeléséhez

Ha kriptovalutával foglalkozik, akkor tisztában lesz azzal, hogy külön pénztárcára van szüksége a bitcoinhoz és többféle kriptovalutához. A fizikai pénztárcához hasonlóan képesnek kell lennie a bitcoin pénztárca biztonságának és kezelésére is. Mivel ez egy digitális pénztárca, a bitcoin pénztárca biztonságának és kezelésének különböző módjai vannak.

Íme néhány szakértői tipp a bitcoin pénztárca megfelelő és felelősségteljes kezeléséhez. 

  • Tudjon meg többet a Bitcoin pénztárcáról

Mielőtt kezelheti a bitcoin pénztárcáját, tudnia kell, hogy melyiket használja először. Különböző típusú pénztárcák léteznek, amelyek lehetővé teszik a digitális pénznem elérését és tárolását. A típusok osztályozhatók hardverként, szoftverként és papírként. Ez csak néhány olyan típusú pénztárca, amelyet használhat:

  • Asztali számítógép – Asztali pénztárca telepíthető laptopjára vagy számítógépére. A médium korlátozása az, hogy pénztárcája csak egyetlen forrásból érhető el, amely laptop vagy számítógép, ahová a szoftvert telepítette. Ez nagyobb biztonságot kínálhat. A kockázat azonban abban rejlik, hogy számítógépét feltörik vagy vírusok keletkeznek. Ha ez megtörténik, elveszítheti az összes bitcoinját.
  • Online – A pénztárca tárolásának másik módja a felhő. Így a pénztárcád minden eszközről elérhető, bárhol is vagy. Ez nagyon kényelmes választás lehet. Az Ön személyes kulcsait azonban egy harmadik fél fogja ellenőrizni, ami kiszolgáltatottabbá teszi Önt az online hackelés ellopása ellen.
  • Mobil – Másrészt, ha mindig szökésben van, akkor a telefonos alkalmazás pénztárcája nagyon hasznos lehet az Ön számára. Ennek a típusnak az az előnye, hogy kiskereskedelmi üzletekben is használhatja. Egyszerűbb szoftveren van, mivel egy alkalmazáson van, és könnyebben használható.
  • Hardver – A tárcáját külső merevlemezen vagy USB-n is tárolhatja. Ezzel a pénztárcád offline állapotban tárolódik, ami biztonságosabb, mert a hackerek nem férhetnek hozzá. Ügyeljen azonban arra, hogy ne veszítse el USB-jét vagy külső merevlemezét. Ha elveszíti, akkor a bitcoinjai is elvesznek vele együtt.

Ha több választásra van szüksége, mielőtt döntene, megnézheti SmartBillions néhány ajánlást.

  • Vigyázzon az online szolgáltatásokkal

Az online szolgáltatások nem mindig túl megbízhatóak és megbízhatóak. Emiatt mindig óvatosnak kell lennie minden olyan online szolgáltatástól, ahol a pénze átkerül. Számos online pénztárca és pénzváltó áldozata volt a biztonsági megsértéseknek. Győződjön meg róla, hogy függetlenül attól, hogy melyik online szolgáltatást kapja, elegendő biztonságot és biztosítást nyújt a pénz, például egy bank, tárolásához. Óvatosan válasszon szolgáltatást, és végezzen saját kutatást. Emellett növeli a biztonságot, és hozzáad egy újabb biztonsági réteget a kétfaktoros hitelesítés használatához.

  • Készítsen biztonsági másolatot a pénztárcájáról

Biztonsági hálózatként a pénztárca biztonsági másolatát is meg kell őriznie annak érdekében, hogy megvédje a bitcoin pénztárcáját az emberi hibától és a számítógépes hibáktól. Ne felejtsd el, hogy bármi, ami rosszul sülhet el, rosszul fog rosszul lenni. Tehát a legjobb, ha biztonságban vagy. Abban az esetben, ha a számítógépét vagy a mobiltelefonját is ellopják, a biztonsági másolat lehetővé teszi a pénztárca könnyű helyreállítását. Így nem fogja elveszíteni a pénzét.

A biztonsági másolat mellett titkosítani kell a biztonsági másolatot is. Az online tárolt biztonsági másolatok nagyon sérülékenyek a feltörések vagy lopások miatt. A biztonsági másolatok titkosításának szokásnak kell lennie, mert még az internethez csatlakoztatott számítógépek is már nagyon kiszolgáltatottak a vírusoknak vagy a rosszindulatú szoftvereknek. Legjobb, ha minden okot lefed, ha az Ön biztonságáról van szó bitcoin pénztárca és hátulja felfelé.

Rendszeres gyakorlatként mindig készítsen biztonsági másolatot a pénztárcáról. Ennek célja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes változtatás sértetlen marad. Ha valami történik, megkapja a legújabb frissítést.

  • Tartsa naprakészen a szoftverét

Egy másik tipp: mindig ellenőrizze, hogy a szoftvere naprakész-e. Ezek a frissítések nemcsak a szoftver gyorsabbá tételét szolgálják, hanem újat is telepítenek Biztonság frissítések, amelyek segítenek megvédeni a vírusoktól vagy más rosszindulatú szoftverektől. Rendszeresen frissítenie kell a szoftverét a telefonján és a számítógépén is – nemcsak a pénztárca szoftverét.

Következtetés

A mindennapjaihoz hasonlóan biztonságban kell lennie. A blokklánc lehetővé teszi és kényelmesvé teszi az érték átvitelét bárhová, de irányítanod kell és meg kell védened a bitcoin pénztárcádat. Kövesse a fenti tippeket pénzének védelme érdekében. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map