A Bitcoin bálnák elmagyarázták: kik ők és miért fontosak

Bitcoin bálna

Mi az a Bitcoin bálna?

Számos alapvető különbség van a Bitcoin világa és a hagyományos pénzügyi rendszer között. A divergencia legjelentősebb pontja, hogy a Bitcoin-ot nem központosított pénzintézetek szabályozzák. De az egyik a kettőben közös, az egyszázalékos. A digitális valuta világában ezeket a befektetőket Bitcoin bálnáknak nevezik.

Általában 1000 és 1 millió BTC között van. A név mögött rejlő filozófia egyszerű – ők képviselik a Bitcoin hálózat legnagyobb szereplőit.

Nagy hal egy kis tóban

A kriptobálnák általában nagyobb befolyással rendelkeznek a piaci résükön, mint más iparágak bálnái. Ennek oka, hogy a Bitcoin piac kisebb és hermetikusabb, mint a hagyományos devizákat használó piacok. 

Kezdetnek korlátozva van, hogy hány Bitcoint lehet betakarítani. Ez olyan helyzetet teremt, ahol a nagy Bitcoin tartalékokkal rendelkezők óriási hatást gyakorolnak a rejtjelgazdaságra. A Bitcoin ökoszisztéma már most is ingatag, és a Bitcoin kereskedési volumenének változásai jelentős hatással vannak a Bitcoin áraira.

Egy másik dolog, amely erőteljesebbé teszi a bálnákat a bitcoin piacon, a bitcoin felezésének folyamata. A felezés csökkenti a blokkjutalmakat és a keringésbe kerülő Bitcoins számát. Mint ilyen, kevesebb felhasználó számára van hely nagyobb Bitcoin-tartalékolók felhalmozására.

A bálnák úgy is befolyásolhatják a piacot, hogy Bitcoinjuk nagy részét egyszerre adják el. Minden ilyen lépés a Bitcoin értékének zuhanására kényszerítené. Magától értetődik, hogy a hagyományos valuta milliárdosok rendelkeznek azzal a hatalommal, hogy a gazdaságot egy bizonyos irányba tereljék. De a Bitcoin bálnák sokkal nagyobb hatással vannak a kriptopiacra.

Tágul a mező

Míg a bitcoin rendszer miatt a gazdaság jellege miatt nehéz a bálnák bitorlása, ez nem azt jelenti, hogy új bálnák nem csatlakoznak rendszeresen a klubhoz.

Például a bálnák teljes száma kétéves csúcsot ért el közvetlenül a márciusi felezés előtt. A bálnák száma jelenleg 1850 körül van. De vagyonuk nagysága változó. Bárki, aki több mint 1000 BTC-vel rendelkezik, jelenleg 7,7 millió dollárnak felel meg, bálnának számít, és van, akinek milliárdos bitcoinja van. 

A felezés mindig zűrzavaros esemény a bitcoin világban, és ha a kriptovaluta bálnák száma növekszik, ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak nagy elvárásaik vannak a jövőbeni Bitcoin árakkal kapcsolatban.

Azonban a Bitcoin közösség felsőbb szintjén tartózkodók ritkán kereskednek az összes tartalékukkal. Ennek több oka is van. Például a Bitcoin titokzatos feltalálója, Satoshi Nakamoto soha nem kereskedik vagyonával, valószínűleg azért, hogy ne rontsa fel a piaci egyensúlyt. Más bálnák, akik általában a legnagyobb bitcoin-befektetők, úgy kezelik a digitális valutát, mint egy tőzsde, de soha nem kereskednek a teljes egyenlegükkel.

A bálnák növekvő száma szintén aggodalomra ad okot. Az a tény, hogy ilyen sok ember hatalmas Bitcoin tartalékokat szerzett, potenciális kockázatoknak teszi ki a piacot. Ha bármelyikük nagy mennyiségű Bitcoin cseréje mellett dönt, az pusztító hatással lehet a Bitcoin áraira.

Bitcoin bálnák statisztikája

Tehát, kik ezek a Bitcoin bálnák és mekkora vagyonuk van? A bálnák a jelenleg forgalomban lévő több mint 18 millió Bitcoin 42% -át birtokolják. Ha a Bitcoin és a bálnák pénztárcáját nézzük, a legzsírosabb pénztárca jelenleg 255 502 BTC-t vagy 1,94 milliárd dollárt tartalmaz. A második és harmadik legnagyobb pénztárca 125 500 BTC-vel (953,8 millió USD) és 101 857 BTC-vel (774,1 millió USD) rendelkezik. 

Itt van a Bitcoin vagyonának további lebontása:

  • Jelenleg 1998-ban vannak Bitcoin bálna címek. Ez az összes létező Bitcoin-cím 0,01% -a.
  • A bálnák összesített vagyona 4,88 millió BTC.
  • 108 cím több mint 10 000 BTC-vel rendelkezik.
  • Három címnek több mint 100 000 BTC-je van.

Bár a Bitcoin nyilvános címeit mindenki láthatja, nincs mód megtudni, hogy kié. A Bitcoin tranzakciók nyomon követhetők, mert a digitális valuta bármilyen mozgását a hálózaton keresztül ellenőrizni kell, és hozzá kell adni a blokkhoz. Amikor egy kriptobálna nagyobb mennyiségű valutát mozgat, az emberek hajlamosak észrevenni. A nyilvános címeket azonban nem tudjuk összekapcsolni a tényleges emberekkel. 

A névtelenség előnye mellett a Bitcoin tartása vagy átvitele sokkal olcsóbb, mint a hagyományos pénznemek. Míg a Bitcoin adás-vétele sok országban adóköteles, nincsenek benne banki díjak. 2020 januárjában az egyik Bitcoin bálna 1,1 milliárd dollár értékben mozgatta a Bitcoint, és csak 83 dolláros hálózati díjat fizetett.

Bitcoin bálnákHíres Bitcoin bálnák

Kíváncsi vagy, ki tudta felhalmozni ezt a kriptovalutát? Összeállítottunk néhány olyan híresebb személyt (és kormányt!), Akik ebbe a kategóriába tartoznak.

Satoshi Nakamoto 

Ezt a nevet használja az a személy vagy személyek, akik kifejlesztették a Bitcoin-t. Az egyén valódi kilétét még soha nem árulták el, de becslések szerint körülbelül 980 000 BTC-vel rendelkezik. 

Lehet, hogy észrevette, hogy nincs egyetlen cím, amely ennyi Bitcoin-ot tartana. Ez azért van, mert minden Bitcoin bálna, beleértve a Satoshit is, több címen tartja egyensúlyát. Satoshi esetében valószínűleg ezrek vannak.

Tehát, ki a leggazdagabb Bitcoin-tulajdonos? A válasz mindenképpen Satoshi Nakamoto. Satoshi soha nem kereskedett Bitcoin vagyonával, amelyet úgy halmozott fel, hogy a pénznemet annak kezdete után azonnal kitermelte.

Cameron és Tyler Winklevoss

A Winklevoss ikrek az elsők között gazdagodtak meg a Bitcoin-nal. Kezdeti beruházásuk Mark Zuckerberggel kötött egyezség után történt, akit azzal vádoltak, hogy ellopta ötletét a Facebook számára. 65 millió dollárt fizettek nekik, amelyet 1,5 millió BTC-re vásároltak. Végül a legismertebb Bitcoin bálnák lettek. 

Nem sokkal azután, hogy megvásárolták a Bitcoin-jukat, a digitális valuta értéke 20 000% -kal megugrott. A drámai csúcs milliárdosokká tette őket. Ma az ikrek rendszeresen befektetnek a Bitcoin-ba és más hasonló vállalkozásokba.

Kormányok

Számos kormánynak hatalmas a Bitcoin raktára. De ezek az államok nem specializálódtak a Bitcoin kereskedelemben. Ezen állami tulajdonban lévő vagyonok nagy részét illegálisan beszerzett Bitcoin lefoglalása révén szerezték meg. A kriptovaluta az általa kínált névtelenség miatt nagyon népszerű a bűnözők körében.

Sam bácsi és pontosabban az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma évek óta gyűjti a Bitcoin-ot, és most már az egyik legnagyobb kriptovaluta-gyorsítótárral rendelkezik a világon. A Bitcoin többsége a hírhedt Selyemút leállításából származott – egy online fórum, amelyet elsősorban tiltott kábítószerek terjesztésére használnak. 

A bolgár kormánynak Bitcoin vagyona is van, amelyet úgy gyűjtött össze, hogy lefoglalta a valutát az adócsalóktól. Bár az államokat nem tekintik tipikus bálnáknak a kriptográfia világában, mégis hatalmas befolyást gyakorolnak a rendelkezésükre álló Bitcoin mennyisége miatt.

Tim Draper

Tim Draper a kevés nyilvánosan ismert Bitcoin nehézsúlyú között van. Emellett a Bitcoin egyik leghangosabb szószólója, és különböző felek támaszkodnak a jóslataival kapcsolatban, hogy mi várható a digitális valuta jövőjével kapcsolatban. Kezdeti Bitcoin vagyonába került, amikor 2014-ben egy kormányzati aukción 18 millió dollárt költött 30.000 BTC-re.

Barry Silbert

Barry Silbert, csakúgy, mint Tim Draper, kockázatitőke-befektető, aki állítólag 2014-ben kormányzati aukción keresztül lépett be a Bitcoin piacára. Úgy gondolják, hogy Silbert 48 000 BTC-t vásárolt, amelyet az FBI aukciózott. Amint ebből a két példából is kitűnik, a Bitcoin bálnái gyakran olyan emberek, akik kezdetben rendkívül gazdagok voltak. Silbert most a Digital Currency Group vezérigazgatója.

Roger Ver

Ver „Bitcoin Jesus” néven is ismert, mivel a Bitcoin-hoz kapcsolódó startupok és projektek egyik korai befektetője volt. Mielőtt megkeresztelte magát Bitcoin-ban, jobban ismert volt arról, hogy robbanóanyagokat adott el az Ebay-en, ami 10 hónapos börtönbüntetést kapott. Később megszerezte Saint Kitts és Nevis útlevelét, mielőtt lemondott volna amerikai állampolgárságáról. Jelenleg a Bitcoin bálnaklub egyik prominens tagjának nevezik ki.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map