A Bitcoin használata: A teljes útmutató

hogyan kell használni a bitcoin útmutató borító képét

Ellentétben azzal, amit az emberek mondanak, a Bitcoin nem volt a világ első kriptovaluta.

1982-ben egy David Chaum nevű UC-Berkeley doktorjelölt disszertációt tett közzé, amely kriptográfiailag biztonságos elosztott adatbázis alapján tartalmazta a digitális valuta specifikációját és forráskódját. Chaum 1989-ben alapított egy DigiCash nevű céget, és 1995-ben bevezette az eCash nevű blockchain alapú digitális pénznemet. Kora előtt a DigiCash 1998-ban csődöt jelentett..

Egy évtizeddel később Satoshi Nakamoto egy kriptográfiai folyóiratban megjelent híres ismertetője megjelent egy online kriptográfiai folyóiratban, és 2009-ben Nakamoto elindította a Bitcoint.

A kriptovaluta azóta nagy figyelmet fordított befektetők, újságírók és számítógépes programozók figyelmére. Hiányzik egy egyszerű angol nyelvű útmutató a Bitcoin valós életben történő használatához.

Ott jövünk be.

Miért a Bitcoin?

Az emberek három fő okból kerülnek be a Bitcoin világába.

Néhányan árucikkként vásárolják meg a Bitcoins-t, amikor alacsony áron veszik meg őket, és amikor az ár emelkedik, eladják. A világ bitcoinjainak mintegy 40% -a az első 1000 nagypénzű befektető tulajdonában van. Ezek a spekulánsok nem vásárolnak és adnak el dolgokat Bitcoins-szal; az e-érméket hozzáadják portfóliójukhoz, remélve, hogy értéküket meg fogják értékelni.

Mások azért vannak motiválva, hogy megtanulják a Bitcoin használatát, mert az e-pénzt nem terhelik azok a szabályozások és felügyeletek, amelyek bonyolult tranzakciókat hajtanak végre a kormány által kibocsátott devizákkal. A legtöbb ransomware-hacker például a Bitcoin-ban kéri a kifizetését, mert az érméket nem lehet számukra követni. Az offshore kaszinók arra ösztönzik az amerikai szerencsejátékosokat, hogy használják a Bitcoins-t, mert a titkosítási tranzakciókra nem vonatkozhatnak ugyanazok a szabályozások, mint a pénzátutalásokra.

Végül vannak olyan mindennapi fogyasztók, akik értékelik a Bitcoin-t, mert az átutalások gyorsak, ingyenesek és névtelenek. Nem befektetők és nem kerülik a törvényt; csak a digitális kor pénznemét akarják használni, hogy elkerüljék a bankszektor díjait és szabályozásait.

Hogyan hozzunk létre egy Bitcoin számlát

Mielőtt létrehozna egy Bitcoin-fiókot, néhány dolgot tudnia kell, hogy biztonságban tudja tartani pénzét és elkerülje a gyakori hibákat.

A Bitcoin ára erősen ingatag, ami azt jelenti, hogy kiszámíthatatlanul rövid idő alatt nagyon sokat nőhet és csökkenhet a dollárhoz, euróhoz vagy más valutához képest. Ez egy új gazdaság, ezért megtakarításainak befektetése a Bitcoin-ba kockázatos lépés. Megtalálhatja nyugdíjalapjának értéke egyik napról a másikra felére csökkent. Ha Bitcoin-ban kap fizetést, fontolja meg a pénz legalább egy részének a helyi pénznemre történő átváltását. A kockázatok megértése fontos célja ennek a Bitcoin bemutatónak.

A Bitcoin tranzakciók visszafordíthatatlanok, és csak az tudja visszatéríteni, aki az alapot megkapta. Ez azt jelenti, hogy ha úgy dönt, hogy elkezdi a Bitcoin használatát, akkor azt olyan emberekkel és szervezetekkel kell megtennie, amelyekben ismeri és megbízik.

Bár a Bitcoin-nak számos előnye van – a felhasználók anonimitása és például a drága banki díjak elkerülése -, ez még mindig kísérleti pénznem, amely aktív fejlesztés alatt áll. Ha úgy dönt, hogy belép a Bitcoin kereskedésbe, magasabb díjakra, lassabb visszaigazolásokra és más összetett kérdésekre számíthat. Fel kell készülnie a problémákra, ezért bölcs dolog, ha bármilyen nagyobb beruházás előtt konzultál egy műszaki szakértővel.

Hogyan vásárolhat és használhat Bitcoin-t

Ahhoz, hogy tranzakciókat hajtson végre a Bitcoin hálózaton, rendelkeznie kell egy Bitcoin pénztárcával.

A Bitcoin pénztárcák olyan szoftverprogramok, amelyek az összes tranzakciót kezelik a Bitcoins-szal és az alapul szolgáló blokklánc-adatbázissal. A pénztárcád elfogadhatja például a nyilvános kriptográfiai kulccsal kódolt tranzakciókat és átutalásokat, és a privát kulcsoddal elérheti a blokkláncot és meghatározhatja az egyenlegedet.

Úgy gondolhatja, hogy a nyilvános és a magánkulcs olyan jelszó, amely lehetővé teszi a pénztárcájában a tranzakciók kódolását és dekódolását.

Valójában nem kell tudnia, hogyan kell bármilyen Bitcoin mélységben használni a Bitcoin magánkulcsát, mert a pénztárca ezt kezeli az Ön számára. De jó tudni.

Amikor Bitcoint szeretne kapni, a pénztárca létrehoz egy magánkulcsot és egy nyilvános kulcsot, amelyek csak egy tranzakcióra alkalmasak. A nyilvános kulcs a Bitcoins címeként működik, amelyeket a másik fél küld Önnek. A privát kulcs lehetővé teszi, hogy pénztárca programja hozzáférjen az alapokhoz. A feladó névtelen. A Bitcoin átutalásokban nincs „innen” cím.

A pénztárcád megmutathatja az összes nyilvános kulcsodat és a hozzájuk kapcsolódó pénzeszközöket. Olyan, mint egy bankszámlakivonat a Bitcoin-számlájához.

Nem kell megértenie, hogyan működnek a nyilvános és a magánkulcsok, hogy megtanulja, hogyan kell használni a Bitcoin-t. De ha érdekel, akkor tudnia kell, hogy a nyilvános és a magánkulcs 35 számból és betűből álló karakterlánc. Egyes billentyűk rövidebbnek tűnnek, mert a nullák eltávolításra kerülnek. A kulcsokat a tranzakció titkosított részleteinek tárolására használják a blokklánc nyitott főkönyvében, amely a Bitcoin alapját képezi.

Mivel pénztárcaprogramja teljes hozzáféréssel rendelkezik Bitcoin-alapjaihoz, erős jelszóval kell rögzítenie. Ha elveszíti hozzáférését a pénztárcához, elveszíti a kriptobotjait is.

A Bitcoin pénztárcák nagy értékű célpontok a hackerek számára, ezért a pénztárca biztonsága kiemelt fontosságú. Amikor megtanulja, hogyan kell befektetni a Bitcoin-ba, el kell kezdeni azzal, hogy megtanulja, hogyan biztosíthatja pénztárcáját.

A pénztárcák négyféle ízben kaphatók: asztali, mobil, webes és hardveres.

Asztali pénztárcák

Asztali Bitcoin pénztárcával teljes ellenőrzése alatt áll a fiókja, harmadik fél részvétele nélkül. Tárolhatja adatait a számítógép vagy a laptop merevlemezén. Ezután bárhonnan küldhet és fogadhat érméket, amennyiben emlékszik adataira. Számos asztali pénztárca áll rendelkezésre. Az Exodust kezdőknek ajánljuk. A nagyobb biztonság érdekében nézze meg az Electrum és a Bitpay oldalt.

Mobiltárcák

Beállíthat egy Bitcoin pénztárcát mobileszközökön is. Az okostelefon pénztárcája hasznos az „érintéssel fizetni” és a Near Field Communication vásárlásához. Nagyon kényelmes, ha olyan kereskedőknél vásárol, amelyek elfogadják a Bitcoins-t.

Csak annyit kell tennie, hogy mobil pénztárcát telepít iOS vagy Android készülékére. A legtöbb asztali pénztárca tartalmaz mobilalkalmazásokat. A mobilos megközelítés érdekében nézze meg a Hive és a Mycelium oldalt.

Ügyeljen arra, hogy csak az engedélyezett alkalmazásboltokból töltsön le, és szánjon egy percet a vélemények megtekintésére. A hackerek rosszindulatú programokat hoznak létre, amelyek pénztárcának álcázzák magukat abban a reményben, hogy hozzáférjenek a Bitcoin pénztárca címéhez – és az összes pénzeszközhöz.

Web pénztárcák

A webes pénztárcák a böngészőben futnak. Kulcsait a felhő tárolja, és az Ön által választott jelszóval érheti el.

Webes pénztárca esetén a magánkulcsait nem tárolja a merevlemez vagy az okostelefon. Feltöltötted a felhőbe. A legjobb internetes pénztárcák titkosítják az összes adatot, és erős jelszavakat vagy kétfaktoros hitelesítést igényelnek. Ugyanolyan tisztelettel bánjon a webtárca jelszavával, mint amit online bankszámlájának enged meg – mert valójában ez az. Amint megtanulja a Bitcoin beállítását és használatát, felértékeli azt a bizalmat, amelyet a webtárca-szolgáltató iránt érez..

Hardver pénztárcák

A hardver pénztárca biztosítja a maximális biztonságot. A hardveres pénztárcával az adatait titkosítják és egy fizikai eszközön tárolják, például egy hüvelykujj-meghajtóhoz, amely a számítógép USB-portjához csatlakozik.

A hardveres pénztárca rengeteg beépített biztonsági intézkedést tartalmazhat, és senki sem férhet hozzá a Bitcoinshoz anélkül, hogy fizikailag rendelkezne az eszközzel és a jelszóval. A hardvertárcák biztonságban vannak a legtöbb vírustámadással szemben is. A legjobbak között van a Trezor, a Ledger

Nano, Coinkite Coldcard és ShiftCrypto BitBox. Ha el akar kezdeni fizetni a Bitcoinnal, vegye fontolóra egy hardvertárcát.

Bitcoinok adás-vétele

A kriptopénz megszerzésének három fő módja van.

  • Megteheti, amit a legtöbb ember tesz: Használjon mindennapi pénzt Bitcoins vásárlásához, akár egy webalapú cserehelyen, akár egy Bitcoin ATM-en..
  • Befektethet a valutába, érmékkel jutalmazza az első számlálási ajánlat, vagyis az ICO részeként, ami hasonlít egy olyan vállalat kezdeti nyilvános felajánlásához, amely első alkalommal teszi elérhetővé a részvényeket egy nyilvános tőzsdén. Ez csak az új valutákra vonatkozik – a Bitcoins számára nem lesz nyilvános ajánlat.
  • Végül számítógépével ellenőrizheti a blokklánc tranzakcióit, a „bányászat” nevű folyamatot, és cserébe kis Bitcoin-fizetéseket kaphat.

Bitcoin cserék

A kezdőknek, akiknek tudniuk kell a Bitcoin vásárlását, a legjobban azáltal látogathatják meg a tőzsdék, amelyek olyan webhelyek, ahol hitelkártyát, betéti kártyát, PayPal-fiókot vagy más módszereket használhatnak a Bitcoins és más kriptovaluták vásárlásához. Egyes tőzsdék webtárcaként szolgálnak, de általában a tranzakció befejezése után utalja át az alapokat a Bitcoin pénztárcájába. Minden csere másképp működik, ezért szorosan követnie kell az utasításokat.

A tőzsdék hozzáférnek a megvásárolható Bitcoin-alapok központi gyorsítótárához. Egyes cserék lehetővé teszik, hogy részt vegyenek a peer-to-peer tranzakciókban, amelyek során kriptopénzt vásárolnak egy másik felhasználótól. Meg kell tanulnia, hogyan kell névtelenül használni a Bitcoin-t, ha a jövőben a P2P kereskedés folyik.

A Coinbase, a Coinmama és az Ikrek a legnépszerűbb cserék, de érdemes egy kis kutatást végezni, mielőtt kiválasztaná. Számos Bitcoin tőzsde nagyszerű gyors megoldásokat kínál, de fontos, hogy a vásárlás helyének kiválasztása előtt olvassa el a szakértők és az ügyfelek véleményét. Végül is valódi pénzt bíz az idegenekre.

Néhány csere nyilvántartja a tranzakciókat, azonosítható személyes adatokkal együtt, amelyek a bankok, az adószedők és a kormányzati hatóságok számára nyújthatók. Más cserék a teljes magánélet védelmét hirdetik. A legjobb névtelen cserék között szerepel a Binance, a TradeOgre és a ShapeShift.

Hogyan használjuk a Bitcoin ATM-et

A Bitcoin ATM-ek fizikai Bitcoin-cserék, amelyek úgy néznek ki, mint a hagyományos ATM-ek. Használhat hitel- vagy betéti kártyát Bitcoin-alapok megvásárlásához és a pénztárcájába történő átutaláshoz. Dollárt vagy eurót is felvehet, az egyenleget levonva a Bitcoin alapjaiból.

Ezek az ATM-ek az évek során egyre népszerűbbek lettek. A Coin ATM Radar nevű weboldal 71 országban több mint 14 000-et sorol fel, és ez segíthet megtalálni a közelben lévőt.

A Bitcoin ATM-ek lehetővé teszik a Bitcoins névtelen vásárlását és eladását, ami vonzóvá teszi őket néhány Bitcoin felhasználó számára. Ennek az adatvédelemnek ára van: a Bitcoin ATM-ek általában minden tranzakció után 7–10% -os díjat számítanak fel.

Hogyan kell használni a Bitcoin Miner

A Bitcoin bányászat új Bitcoint hoz a világra. Önkéntesek végzik a blockchain tranzakciók ellenőrzése ellenében.

Az 1 MB-os tranzakciók blokkjának ellenőrzése csak egy percet vesz igénybe. A második lépés motiváltan tartja az önkénteseket. A blokkot ellenőrző számítógépeken lévő bányászati ​​szoftverek speciális algoritmusok segítségével olyan 64 jegyű számot állítanak elő, amely megegyezik vagy kisebb, mint egy adott cél. A megfelelő hash-t előállító felhasználó először jutalmat kap, amely jelenleg 6,25 újonnan vert Bitcoins. 2021 január végén ezek a bitcoinok értéke meghaladja a 200 000 dollárt.

Nyilvánvaló, hogy van értelme megtanulni a Bitcoin bányász használatát.

A Bitcoin kezdeteiben a felhasználók bányász szoftvereket futtattak hétköznapi számítógépeken. Később nagy teljesítményű grafikus processzorok futtatásához adaptálták az algoritmusokat. Most a legkomolyabb bányászatot egyedi gyártású bányászati ​​számítógépeken végzik, amelyek alkalmazás-specifikus integrált áramkörökkel vagy ASIC-ekkel működnek. A felhasználói csoportok összefognak, hogy egyszerre végezzék el a kivonatoló számításokat. Ha a pool bármely tagja elnyeri a jutalmat, a poolban mindenki megosztja azt.

Kávé vásárlása Bitcoin segítségével

Bár sokan használják a Bitcoint befektetésként, egyre több kiskereskedő és online vállalkozás fogadja el a Bitcoint fizetési módként. A névtelenség és az alacsony díjak azt jelentik, hogy előnyös megtanulni, hogyan kell a Bitcoin használatával dolgokat vásárolni.

A Bitcoin vásárlások névtelenek, ami azt jelenti, hogy a vásárlások nem társíthatók személyazonosságukhoz. A készpénzes vásárlásokhoz hasonlóan a Bitcoin-vásárlások sem követhetők könnyen. Az egyes vásárlásokhoz létrehozott névtelen Bitcoin-cím minden tranzakcióval változik. Ez nem azt jelenti, hogy a Bitcoin tranzakciók teljesen követhetetlenek, de mégis anonimabbak, mint bármilyen más fizetési mód.

Íme néhány dolog, amiért fizethet a Bitcoins használatával.

Utazás

Az utazási weboldalak lelkesen csatlakoztak a kriptovaluta forradalomhoz, és a Bitcoin pénztárcájával mindent fizethet a járatoktól és szállodáktól kezdve a bérelt autókig és körutazásokig. A Bitcoin egy nemzetközi pénznem, ami nagyszerűvé teszi a gyakori utazók számára. Kíváncsi arra, hogyan használja szórakoztató módon a Bitcoin pénztárcáját? Nyaralás vagy üzleti út lehet csak a jegy.

Bitcoin szerencsejáték

A bitcoinok nagyszerűek a játékosok számára, ahol a helyi törvények tiltják a valódi pénzű kaszinó szerencsejátékokat és sportfogadásokat. Mivel ez nem törvényes pénznem, a Bitcoin felhasználható kaszinószámlák finanszírozására és nyeremények gyűjtésére anélkül, hogy megsértenék azokat a törvényeket, amelyek tiltják a szerencsejátékkal kapcsolatos pénzügyi tranzakciókat.

Az Egyesült Államokon kívüli online kaszinók üzemeltetői különösen arra törekszenek, hogy tagjaikat a Bitcoin és más kriptovaluták használatára ösztönözzék.

Nem számít, milyen szerencsejátékokat szeret, találhat egy Bitcoin-kompatibilis úti célt, amely eléggé csábító ahhoz, hogy megtanulja, hogyan kell használni egy Bitcoin-gépet. A kaszinó helyszínei slotokat, asztali játékokat, élő kereskedői játékokat és videopókert kínálnak. A sportkönyvek segítségével fogadni lehet a sporteseményekre. Az online pókerszobák pedig lehetővé teszik, hogy tesztelje képességeit a világ minden táján lévő játékosokkal szemben.

Online vásárlás

A fogyasztók imádják az online vásárlás kényelmét, és az online kiskereskedők gyorsan átveszik a Bitcoin és más kriptovalutákat előnyben részesített fizetési módként. Az Overstock nevű amerikai ruházati kiskereskedő az egyik első jól ismert kiskereskedő, aki örömmel fogadja a Bitcoin-vásárlásokat. A Home Depot, az iTunes, az Expedia és a Microsoft Xbox Store is elfogad kriptopénzt.

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet a Bitcoin-t online vásárláshoz használni, és hogy biztonságos-e, a rövid válasz az – igen, folytassa.

Bitcoin versus Bitcoin Cash

Ahogy a Bitcoin egyre népszerűbb lett, a tranzakció sebessége elkezdett szenvedni. A tranzakciók feldolgozási ideje egyre hosszabb lett, ami késésekhez vezetett, amelyek ellensúlyozták a kriptopénzek egyik fő előnyét – azonnali tranzakciókat.

A technológiai szakértők a Bitcoin 1 MB-os blokkméretét hibáztatták. Ha a blokkok nagyobbak lennének, akkor egyszerre több tranzakciót lehetne ellenőrizni.

Ez az érvelés a Bitcoin Cash létrehozásához vezetett.

Meg akarja tanulni a Bitcoin készpénz használatát? A Bitcoin megbeszéléséből már ismeri az alapokat. Merüljünk be.

A Bitcoin Cash egy külön pénznem, amely a saját blokkláncán fut.

A Bitcoin Cash blokklánc ugyanolyan, mint Satoshi Nakamoto eredeti, kivéve, hogy a blokkok 8 MB és 32 MB közötti adatokat tárolnak, csupán 1 MB helyett. Ez azt jelenti, hogy sokkal több tranzakciót ellenőriznek egyszerre.

A Bitcoin Cash érmék lényegesen kevesebbet érnek, mint a Bitcoins. Az egyik pénznemet felcserélheti a másikra egy online tőzsdén.

Ha rendelkezik Bitcoin pénztárcával, akkor már tudja, hogyan kell használni a Bitcoin Cash alkalmazást.

A Bitcoin készpénzt több mint 5000 tégla és habarcs vállalkozásnál használhatja világszerte, valamint online kiskereskedelmi üzletekben és éttermekben. A Bitcoin Cash emellett egyedülálló katalógust kínál az utazási lehetőségekről és a vállalkozások számára elérhető értékesítési pontokról.

Következtetés

Ez a nagy kép, ráadásul csak annyi technikai részlet, amely segít megérteni, mi a kriptovaluta és a blokklánc. A cikk végéig eljutottunk egyetlen Java vagy Python kód nélküli sor nélkül. Megkönnyebbült?

Most már tudja, hol és hogyan kell használni a Bitcoin-t. Készen áll a pénztárca felállítására, érmék vásárlására tőzsdén és egy-két online vállalkozás pártfogolására. Bár sok minden történik a felszín alatt, látni fogja, hogy a pénzküldés és fogadás a Bitcoin pénztárcával nem bonyolultabb, mint a PayPal vagy bankja okostelefonos alkalmazásának használata.

A Bitcoin-rajongók ideálisak abban, hogy felszabadítsák a pénzügyi tranzakciókat az állami felügyelet alól, valamint a ma a legtöbb tranzakciót kezelő bankokkal kapcsolatos előírások és díjak alól. Lehet, hogy ez a kriptonirána soha nem fog megvalósulni, de ha mégis megtörténik, reméljük, hogy ez a cikk előkészítette Önt erre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map