A DeFi rövid története

A decentralizált finanszírozás megrendíti a pénzügyi szolgáltatási ágazat magját, lehetővé téve az emberek számára, hogy digitális eszközökkel kereskedjenek, kölcsönözzenek és kölcsönözhessenek a világ bármely pontjáról. A DeFi összekapcsolja a blokklánc-technológia érdemeit a hagyományos pénzügyi rendszer legfontosabb részeivel, létrehozva egy olyan megoldást, amely mindkét világ legjobbjait kínálja.

A decentralizált alkalmazások akár összekapcsolhatók is, a tranzakciók automatikusan programozható intelligens szerződések útján kerülnek egymás közé. Például a hitelezési platform kamatát át lehet irányítani egy másikra, hogy még nagyobb érdeklődést keltsen.

Az olyan alapismeretek mellett, mint a hitelfelvétel és a hitelezés, a DeFi a modern pénzügyi rendszer alapvető kérdéseivel is foglalkozik, mint például a pénzügyi befogadás, a nagyobb likviditás és az alacsonyabb költségek. A közelmúlt szerint becslések, a pénzügyi szolgáltatások világszerte nem érhetők el több mint 1,7 milliárd ember számára. A bankok nem tudnak mindig minden régióban hatékonyan működni, ésszerűtlenül magas banki díjakat hoznak létre, amelyek ezen a területen nem megfizethetők. 

A központosított szervezetekből eredő projekteket általában a DeFi térben rontják el, és bár a Tether a piaci kapitalizáció szerint a legnépszerűbb stablecoin, még mindig sokkal centralizáltabb, mint szinte bármely más széles körben elterjedt blockchain token. Az olyan DeFi-projektek, mint a MakerDAO, visszavezették az irányítást az elosztott hálózatokba a DAI-val, egy decentralizált stabilpénzzel, amely nem kötődik fiat pénznemhez.

A DeFi tér tele van innovatív ötletekkel és újkori megoldásokkal az ókori problémákra. De a decentralizált finanszírozás nem mindig volt ilyen. Alig néhány évvel ezelőtt az emberek gyorsan lehámozták a DeFi-t, mint megvalósíthatatlant, így az elmúlt év hatalmas felhasználási csúcsa példátlan figyelmet keltett benne.

A legtöbb éjszakai jelenséghez hasonlóan a DeFi valójában nem a rövid távú fejlődés eredménye. Rendszerei 2018 eleje óta dolgoznak, és bár ez a blokklánc egyik legjövedelmezőbb arénája, a DeFi sokkal szerényebb eredetű.

Dacolva a hagyománnyal

Mielőtt a DeFi-t DeFi-nek hívták, még néhány név lebegett körülötte, de az olyan címkék, mint az „Open Finance” és a „Crypto Finance”, egyszerűen nem közvetítették koherensen a céljait. A vállalatcsoport 2018 elején a hagyományos rendszerekkel szembeni dacos mozgalomként elindította a nevet az első decentralizált pénzügyi találkozón San Franciscóban..

Aznap a találkozón több mint 150 ember jelent meg a Polychain irodáiban, a mai legnagyobb DeFi platformok, például a Maker Alapítvány, 0x, dYdX, és Összetett. Míg a DeFi növekedése kétségtelenül ezektől az alapplatformoktól függött, az Ethereum hálózat még fontosabb szerepet játszhatott.

A programozható intelligens szerződések úttörő platformját az alapoktól kezdve a decentralizált pénzügyi alkalmazások támogatására építették. A társalapító, Vitalik Buterin fehér lapjában megjósolta még a napjainkban széles körben használt különféle DApps növekedését.

Az okos szerződések legnépszerűbb hálózataként a decentralizált finanszírozás természetesen az Ethereum felé terelődött. Az a képessége, hogy számos felhasználási esetet támogat központi irányító hatóság nélkül, véglegesen átalakította a blokklánc teret. Tól től kezdetben 700 millió dollár alatt van, ma meghaladja a 20 milliárd dollárt, a DeFi platformokba zárt ETH figyelemre méltó növekedést mutatott az elmúlt évben, és úgy tűnik, hogy gördülőben van.

Lehet, hogy a Bitcoin lehetővé tette számunkra, hogy bankok nélkül végezzünk tranzakciókat, de a DeFi lehetővé teszi az emberek számára, hogy üzletet folytassanak. Számtalan profitszerzési lehetőséggel és minden nap megjelenő újakkal a DeFi úton van, hogy a blokklánc-ipar arcává váljon.

Jövőbeli pénzügyek

Míg a DeFi ellopta a show-t a blockchain tér számára, a világ többi része sokkal jobban foglalkozott a folyamatban lévő COVID-19 járvánnyal. A koronavírus pusztító volt a világ gazdaságai számára, és a beruházások széles körű leépülésétől tartva sokan a blockchain platformokhoz fordultak menedékként.


A tétrendszerektől a gazdálkodásig a blockchain tér jó néhány jövedelmező módot kínál a gyors megtérüléshez. A likviditásbányászat révén a kereskedők akár platformokat is láncolhatnak össze, befektetve az egyik platform hozamát, hogy további hozamot szerezzenek a másiktól. Ez hihetetlenül kifizetődő lehet, de sokkal nagyobb a kockázat is.

A DeFi tokenek vitathatatlanul a leginkább ingatag eszközök a blokklánc-iparban, a több számjegyű nyereség és a teljes értékcsökkenés egyaránt gyakoriak. Emiatt a stabilabb DeFi platformok, mint a Centrikus, amely kettős token rendszeren keresztül időszakos felértékelést kínál, szintén egyre nagyobb vonzerőt kapnak.

A decentralizált finanszírozás annyira befolyásos, hogy még a BTC-t is az Ethereum blokkláncához hozta Becsomagolt Bitcoin (WBTC), amely az eredeti kriptopénz likviditását a DeFi pénzügyi szolgáltatásaihoz juttatta. A decentralizált finanszírozás összetett, de ez nem mindig negatív.

A körülöttünk lévő pénzügyi rendszer bonyolult, de idővel szabványosításuk azt jelenti, hogy a banki tevékenység mögött álló technológia nagy része láthatatlan a végfelhasználó számára. Továbbá a decentralizált finanszírozás olyan funkciókat hoz, amelyek nem valósíthatók meg a hagyományos rendszereken. Míg a blockchain lehetővé teszi a kereskedők számára a zsetonok cseréjét, elképzelhetetlen a részvény cseréje az egyik tőzsdén a másik részvényre.

A bankok, az intézményi befektetők és a nemzeti szabályozók világszerte végre figyelmet fordítanak a blokkláncra, és ez elsősorban a DeFi által okozott fröccsnek köszönhető. Semmi közvetítő nem jelent alacsonyabb rezsiköltséget és magasabb profitot minden érintett számára. A kriptopénzek mind a hype, mind a kritika befogadó végén voltak, egyesek a pénz jövőjének szinkronizálták, mások pedig túlságosan felfújt buboréknak nevezték.

A DeFi megmutatta a világnak, hogy a kriptovaluták és a blokklánc-technológia itt marad. A fejlesztés évei az általános elfogadás vonzását vonják maguk után, és azzal, hogy a DeFi milyen jól teljesített az elmúlt évben, az emberek végre odafigyelnek.

Jogi nyilatkozat A bemutatott tartalom tartalmazhatja a szerző személyes véleményét, és piaci feltételektől függ. Tegye meg piackutatását, mielőtt befektetne kriptovalutákba. A szerző vagy a kiadvány nem vállal felelősséget az Ön személyes pénzügyi veszteségeiért.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map