A Facebook kriptovalutája „Mérleg” a jövő?

A Mérleg még nem is engedte el, de már elakadt a szabályozások, a kétségek és a szkepticizmus hálójában rengeteg közösség részéről, köztük a kormányok, a bankok és a kriptovaluta vezetők. Abban az időben, amikor a nagyközönség homályos körvonalakat mutat a kriptovalutáról, a Mérleg csak tovább fokozta a szabályozók és a tömeg.

Ilyenkor az egyik kiemelt kérdés a „Mérleg a jövő?”.

Mielőtt továbblépnénk a kérdés megválaszolására, derítsük ki, mi az a Mérleg, és mit állít a fehér papírja.

Néhány GYIK a Facebook Mérleg körül

Mi a Mérleg?

A Facebook létrehozta saját határok nélküli kriptovalutáját, amely a saját blokkláncára épül Mérleg blokklánc. Az érme értékelésére a Facebook létrehozta a Mérleg tartalékot. Minden létrehozott Mérleg számára valutagyűjtemény és egyéb eszközök szolgálnak fedezetként. Állítólag a folyamat bizalmat képez belső értékében.

Olvassa el még: A Facebook GlobalCoin és Project Libra: dióhéjban magyarázva

Mi kell a kezdéshez?

Mostantól kezdve nem tehet semmit. A Facebook csak az újságot adta ki (útiterv, amely leírja az érme teljes működését). Kiadáskor a Calibra, egy Libra alapú pénztárcát kell használnia, amelyet szintén a Facebook készített. Fiat pénznemeket válthat a Calibra mérlegekért cserébe. A regisztrációhoz kormány által kiadott személyi igazolványra lesz szükség. Ez a lépés segít a csalások kezelésében és a felhasználók valódiságának biztosításában.

Hol lesz képes használni Calibra?

A Facebook kifejlesztett egy önálló alkalmazást, amely letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből. Mivel a Facebook, integrálva lesz a WhatsApp és a Messenger szolgáltatásba is. Pénzküldés valóban olyan egyszerű lesz, mint egy fénykép.

Mire használható a Calibra?

A Calibra-t mindenki számára lehetővé kell tenni szinte minden lehetséges tranzakciónál. A pénzt bármikor, szinte azonnal át lehet utalni az emberek között a világ minden tájáról. Mivel a Mérleg nem ingadozik, mint más kriptovaluták, biztonságosan használható értékraktárként. A mindennapi tranzakciók könnyedén elvégezhetők a Calibrán.

A Calibra kevesebbet fog tölteni?

A Libra célja a tranzakciós díjak csökkentése vagy csökkentése, így azok viszonylag valóban kevésbé és átláthatók lesznek még akkor is, ha pénzt utalnak át nemzetközi szinten.

Elérhető a Calibra az Ön országában? Milyen országokban érhető el a Calibra?

A Mérleg mindent megtesz annak érdekében, hogy szinte mindenki számára elérhető legyen, bárhol a világon. Az országok pontos adatai továbbra sem állnak rendelkezésre, de számíthatunk arra, hogy ez a nemzetek nagy részére kiterjed majd.

Érdemes lehet ezt is elolvasnia: India: A Facebook Mérlegindítása korlátozott lehet az RBI irányelvekkel kapcsolatos aggályai miatt

Használhatja a helyi pénznemét Calibrában??

A Calibra a Libra számára készült, ez azt jelenti, hogy minden tranzakció a Calibra használatával a Libra-ban van. Azonban átválthatja helyi pénznemét Mérlegre, és feltöltheti pénztárcáját. Ezenkívül bármikor átválthatja a Mérlegeket helyi pénznemre. A pénztárca feltöltésekor vagy kivételekor látni fogja az árfolyamot is.

Hogyan fogja megakadályozni a Facebook a csalást?

Mint fent említettük, az összes felhasználót kormány által kiadott igazolvánnyal fogjuk ellenőrizni. Ez jelentősen csökkenti a Calibra hamis számláinak arányát. A kétfaktoros hitelesítés tovább szigorítja a biztonságot. A Facebook és a WhatsApp fiók adatai segítenek a személyazonosság igazolásában is. A Calibra beszámolót és dedikált ügyfélszolgálatot is beépít az alkalmazásba. Ha továbbra is csalás történik, teljes visszatérítést kap.

Akár ez is tetszhet: A Bitcoin még mindig király, mivel az amerikaiak 98% -a nem mutat érdeklődést a Mérleg iránt

Használhatja-e továbbra is a Calibra-t, ha nincs Facebook-, WhatsApp- vagy Messenger-fiókja?

Igen. Az önálló alkalmazás lehetővé teszi azoknak a felhasználóknak a regisztrálását, akik nem rendelkeznek Facebook, WhatsApp vagy Messenger fiókkal.

Mi a viszony Calibra és a Facebook között?

A Calibra a Facebook Inc. új vertikuma, a Facebook leányvállalata. Vegye figyelembe, hogy a Calibra függetlenül működik.

Használhatják a vállalkozások a Calibra-t?

A Calibra alkalmazás első verziójában a peer-to-peer fizetések támogatottak lesznek. A kis kereskedők apró funkciókkal, például QR-kódokkal fogadhatják el a fizetéseket a Mérlegben. Az idők folyamán számos új funkciót vezetnek be a vállalkozások számára.

Mérleg Whitepaper dióhéjban

A Libra egy határok nélküli kriptovaluta, amely a Libra blockchain technológiáján alapszik. A Libra Egyesület teljes mértékben gondoskodni fog a Mérlegről. Az érmét teljes egészében a Mérleg tartalék fedezi, és csak azzal egyenértékű értéke van, amely a tartalékban van. A tartalék olyan devizák és egyéb eszközök gyűjteménye, amelyek fedezetként szolgálnak.

A peer to peer rendszer egy privát megengedett blokklánc, amelyet azzal a reménnyel építenek fel, hogy végül nyilvánosan decentralizálódjon. A fő terv megtervezéséhez egy új „Move” nevű programozási nyelvet használtak. A műszaki specifikációkat tekintve a VMWare konszenzusos algoritmusát használja, HotStuff néven. Elhanyagolta a munka igazolását, mivel lassú és hátráltatná a jövőbeni növekedés gondolatát.

Jelenleg mintegy 28 partner van. Az indulás idejére a Facebook célja legalább 100 partner megléte. A legfrissebb jelentések szerint az olyan nagy szereplők, mint az Uber, a Mastercard és a Visa 10 millió dollárt fektettek be, és ugyanarra a díjra számíthatunk a Libra partnerével is.

A decentralizáció kérdésére a Facebook önálló leányvállalattá tette a Mérleget. A svájci Genfben található Libra szövetség teljesen függetlenül működik. Ezenkívül a Libra egyesületen belül minden döntés a tagok szavazatainak számán alapul, és a részvényesek számára a legkevesebb hatalmat adja..

A Mérleg egyesület a Mérleg szerves része, mivel felelős lesz működéséért. Az érme bányászatától a lekérdezések megoldásáig minden az irányítása alatt áll.

A biztonság kezeléséhez és a csalások megelőzéséhez a Facebook kormány által kiadott személyi igazolást igényel a regisztrációhoz, és lehetővé teszi a kétfaktoros hitelesítést (megkönnyebbülés a FaceID-felhasználók számára). A blokklánc már biztonságos hálózat.

A Mérleg a jövő?

A Libra a Libra egyesület ambiciózus projektje. Annak megállapításához, hogy ez a jövő, meg kell vizsgálnunk, hogy viszonyul a meglévő technológiához. A Mérleg felajánlja, hogy globális digitális valuta lesz, és közvetlen versenyben áll a bankokkal.

Lássuk, hogyan viszonyul a meglévő kriptovaluták többségéhez.

 • Főbb különbségek a Mérleg és a Bitcoin között
Paraméter MÉRLEG BITCOIN
Használat Stabil közeg. Ugyanaz, mint a Mérleg, de befektetésként és értékraktárként használható.
Volatilitás Alacsony Magas. Hajlamos az áringadozásokra.
Blockchain Mérleg hálózat. Engedélyezett. Bitcoin. Nyilvános és engedély nélküli.
Átbocsátás 1000 TPS (igényelt) 3,87 TPS (Minden idők legmagasabb szintje, 2019. február)
Késleltetés 10 másodperc (állítás) 8 perc (átlag)
Konszenzus algoritmus Módosított BFT (bizánci hibatűrés).  PoW – A munka igazolása.

Viszonylag lassabban.

Programozási nyelv Move – a Facebook készítette C++
 • Főbb különbségek a Mérleg és az XRP között
Paraméter MÉRLEG XRP
Használat Stabil közeg. Ugyanaz, mint a Mérleg. Ezenkívül befektetésként is felhasználható. Elsősorban a globális tranzakciók gyorsabb lebonyolítására szolgál.
Volatilitás Alacsony Magas. Hajlamos az áringadozásokra.
Blockchain Mérleg hálózat. Engedélyezett. RippleNet. Félig engedélyezett.
Átbocsátás 1000 TPS (igényelt) 1000 TPS
Késleltetés 10 másodperc (állítás) 3,5 másodperc (átlag)
Konszenzus algoritmus Módosított BFT (bizánci hibatűrés).  RPCA (Ripple protokoll konszenzus algoritmus) 
Programozási nyelv Move – a Facebook készítette C++
 • Főbb különbségek a Mérleg és az Ethereum között
Paraméter MÉRLEG ETHEREUM
Használat Stabil közeg. Ugyanaz, mint a Mérleg. Ezenkívül befektetésként és decentralizált alkalmazásokhoz is használható.
Volatilitás Alacsony Magas. Hajlamos az áringadozásokra.
Blockchain Mérleg hálózat. Engedélyezett. Ethereum. Nyilvános és engedély nélküli.
Átbocsátás 1000 TPS (igényelt) 15-20 TPS
Késleltetés 10 másodperc (állítás) 15 másodperc (átlag)
Konszenzus algoritmus Módosított BFT (bizánci hibatűrés).  PoW (Munkaigazolás) 
Programozási nyelv Move – a Facebook készítette Szilárdság.

Mint láthatjuk, hogy a Mérleg technikai szempontból átveszi a kriptovaluták egy részét. Nem tudjuk meghatározni az összes kriptovaluta összehasonlítását, mert több mint 2000 van belőlük.

A Mérleg ütőkártyája a Facebook hatalmas felhasználói bázisa, havonta 2,4 milliárd ember. Jameson Lopp szerint: „A Mérleg érme nem jelent veszélyt a Bitcoinra. Ha valami, ez sok embernek segít abban, hogy egy logikus lépéssel közelebb kerüljön a fináléhoz. ” Megosztotta ezt a mémet a tweetkel együtt.

A Mérleg azonban beszorult a különféle kormányok rendeleteinek hálójába. Így reagál minden kormány a Mérleg elindítására.

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK

 • 2019. június 18 .: Maxine Waters képviselő, a Ház Pénzügyi Szolgáltatási Bizottságának elnöke felhívta a Facebookot, hogy állítsa le a Mérleg minden folyamatban lévő fejlesztését, amíg ki nem értékelik a Mérleget és a Calibra-t, és megbeszélik a lehetséges kockázatokat. A Facebook nem válaszolt azonnal.
 • 2019. július 2 .: Az Egyesült Államok Kongresszusi Bizottsága hivatalosan levelet küldött Mark Zuckerbergnek, a Facebook vezérigazgatójának, Sheryl Sandbergnek, a Facebook ügyvezető igazgatójának és David Marcusnak a Libra vezérigazgatójának. Moratóriumot kérnek a Mérlegre.

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

 • 2019. június 18 .: A Facebook Libra kriptovaluta-fizetési kezdeményezésére a globális szabályozás „legmagasabb normái” vonatkozhatnak – mondta Mark Carney, a Bank of England elnöke.
 • 2019. június 25 .: Az Egyesült Királyság Pénzügyminisztériuma a Bank of England-nel és az Egyesült Királyság más fontosabb pénzügyi szabályozóival együttműködve szinergikus véleményeket használ a Facebook nemrégiben bemutatott kriptovaluta projektjének, a Mérlegnek a megvizsgálására..
 • 2019. július 1 .: „Dan Neidle” brit ügyvéd kivizsgálta az adókérdést, amelyet a Mérleg esetleg kiszabhat az Egyesült Királyság felhasználói számára. Ez akadályt jelentene a tömeges örökbefogadás felé.

FRANCIAORSZÁG

 • 2019. június 18 .: Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter, aki támogatta a blokklánc-törekvéseket Franciaországban, a Mérleg szabályozását szorgalmazta. Aggodalmát fejezte ki a biztonság, a terrorizmus finanszírozása és a magánélet miatt.

INDIA

 • A Economic Times jelentése szerint a Mérleg nem biztos, hogy elérhető Indiában. A jelentés India állítólagos kriptopénz-betiltási tervének tükrében készül.

KÍNA

 • Kína szigorú szabályozási politikájával soha nem engedheti meg a Mérleget.

INDONÉZIA

 • Indonézia központi bankja aggodalmának adott hangot azzal, hogy felkérte a Facebookot, hogy vizsgálja felül ismét Mérlegtervét.

G7 ORSZÁGOK (Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada.)

 • A G7 országok összegyűltek, és munkacsoportot alkottak a Mérleg felülvizsgálatára. A G7-be a világ vezető gazdaságai tartoznak: Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada.

JAPÁN

 • Masayoshi Amamiya, a Bank of Japan alelnöke figyelmezteti a Mérleget, hogy tartsa be a pénzmosásra és a kockázatkezelésre vonatkozó szabályokat, miközben a Reutersnek nyilatkozik. Azt mondta: “Ami a Mérleget illeti, szem előtt kell tartanunk, hogy a potenciális globális felhasználói bázis óriási lehet.”

Szingapúr

 • Szingapúr központi bankja, a Szingapúri Monetáris Hatóság további információt szeretne a Mérlegről, amint arról 2019. június 27-én beszámoltunk.

OROSZORSZÁG

 • „Senki nem fog tiltást bevezetni. Számos vállalkozás kérdezi, hogy mikor lehet végre átláthatóan jogszerűen lebonyolítani az ICO-t. Ezt mindenképpen szabályozni, engedélyezni fogják, és erről van szó ”- mondta Moiseev pénzügyminiszter-helyettes. Hozzátette: “Oroszországban mindig tilos a kriptopénzek használata áruk és szolgáltatások kifizetésére”. A Facebook Libra ugyanolyan bánásmódban részesül.

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK

Az amerikai kongresszus leveleket küldött a Mérleg tisztviselőinek.

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

A Mérlegnek a legmagasabb szintű előírásokkal kell szembenéznie.

FRANCIAORSZÁG

Felvetette a pénzmosás, a terrorizmus finanszírozása és a magánélet körüli aggodalmakat.

INDIA

A Economic Times szerint a Mérleg nem biztos, hogy eljön.

KÍNA

A szigorú titkosítási irányelvek nem engedhetik meg a Mérleget.

G7 ORSZÁGOK (Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada.)

Formáljon munkacsoportot

JAPÁN

Figyelmezteti a Mérleget, hogy tartsa be a pénzmosásra és a kockázatkezelésre vonatkozó előírásokat.

Szingapúr

További információt szeretne

OROSZORSZÁG

Kezelje úgy, mint bármely devizát. Törvénytelen a szolgáltatások kripton keresztüli fizetése.

Annyi joghatóság mellett, hogy felveszik a Mérleget, a Libra számára elég nehéznek tűnik, hogy könnyen kiszálljon a szabályozások webéből. A következő kérdés az, hogy a Mérleg bejut-e a nappali fénybe? Erre senki sem tudja a helyes választ. Várnunk kell, hogy lássuk, hogyan alakulnak a dolgok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map