A fejlesztők számára megoldások elemzése decentralizált alkalmazások (Dapps) létrehozására

Egyesek úgy vélik, hogy a decentralizáció technikai nehézségei meghaladják annak előnyeit. A fejlesztők folyamatosan keresik a felhasználói élmény finomhangolásának módjait anélkül, hogy csökkentenék a decentralizált alkalmazások által biztosított disztribúciós és autonóm éleket. Míg a csúcsminőségű felhasználói élmény az aranystandard azoknak a platformoknak, amelyek vonzzák a mainstream közönséget, a dapps technikai korlátozásai megnehezítik a fejlesztők számára az ilyen szintű funkcionalitás feloldását.

Ez az elbeszélés csak egy a sok kihívás közül, amelyekkel a fejlesztők szembesülnek, amikor a blockchain technológiával dolgoznak. Ebben a cikkben rávilágítunk ezekre a korlátozásokra és a lehetséges megoldásokra.

Mik a hátrányai a Dapps létrehozásának?

Csak 4 000 dapp készült az elmúlt 5 évben, nyugodtan mondhatjuk, hogy a decentralizált infrastruktúrák fejlesztési szakasza nem olyan hatékony. Az a tény, hogy több mint 1000 dapp-ot hagytak el ugyanabban az időkeretben, világosabb képet fest arról, hogy mennyire kihívást jelent a blockchain-alapú alkalmazások fenntartása. Túl sok mozgó alkatrész van, és nincs elegendő infrastruktúra és építési eszköz, amelyek elég hatékonyak lennének a blockchain egyedi akadályainak kezelésére és megoldására.

Ezeknek a decentralizált alkalmazásoknak a disztribúciós jellege speciális konszenzusos mechanizmusokat von maga után a legcsekélyebb frissítéseknél is. Ez kihívássá válhat, amikor a dapp biztonsága a vonalon van, mivel minden csomópontnak meg kell állapodnia a legjobb cselekvési irányban, és ennek megfelelően frissítenie kell a szoftvereit. Emellett a régi blokklánc-hálózatok elhallgatott jellege gyakran korlátozza a dapps műveleteinek körét.

A sebesség egy másik visszatérő kérdés, amely úgy tűnik, hogy csökkenti a blokklánc-infrastruktúrák hatékonyságát. Ebből a célból a megoldások elkezdtek olyan eszközöket és platformokat megújítani, amelyek célja a dappok létrehozásával vagy karbantartásával járó folyamat optimalizálása a vonzóbb végtermékek számára. Az egyik ilyen platform, amely előrelépést mutat ebben a tekintetben, az Bifrost.

Bifrost: Blockchain köztes szoftverplatform

Miután megértette a decentralizált alkalmazások fájdalmait, a Bifrost arra törekedett, hogy a blokklánc-fejlesztők számára készült innovatív megoldások átjárójává váljon. A Bifrost kínálatának talán legvonzóbb aspektusa, hogy fejlesztőkészlete több protokollt támogat. Lényegében a fejlesztők sokféle blokkláncra módosíthatják alkalmazásaikat, és továbbfejlesztett intelligens szerződéseket hozhatnak létre, amelyek kompatibilisek egymással. Ezért a Bifrost interoperábilis blokklánc-infrastruktúrákat biztosít, és megoldja az elhallgatott örökölt hálózatok egyik alapvető korlátozó hatását. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Bifrost az egyik a Bitcoin DeFi dilemma feltörésére kész megoldások.

A fejlesztőknek csak annyit kell tenniük, hogy kiválasztanak célblokkokat a kódjaik minden szakaszához, és a Bifrost multichain technológia automatikusan lefordítja, lefordítja és telepíti őket a megfelelő blokkláncokra. Ezzel könnyebbé válik a fejlesztők számára a váltás több lánc között.

Az interoperabilitástól eltekintve a Bifrost javítja a sebességet is. A platform azt állítja, hogy a Bifrost technológiával létrehozott dappek egyike 3000 TPS sebességet regisztrált 75% -kal kevesebb gázzal a tesztelés során. Különösen a megoldás nyújt IDE-t, felügyeleti funkciókat és kliens szolgáltatásokat a decentralizált alkalmazások további tesztelési és kezelési funkcióihoz.

A Bifrost csapata már elkezdte bemutatni termékeinek hatékonyságát a DeFi-tájon. A Bifrost a BiFi-t, a DeFi hitelezési és hitelfelvételi alkalmazását látja el, amely fejlett funkciókat és a legjobb kamatlábakat kínál a piacon. A BiFi bemutatja a Bifrost innovatív erejét, és megoldja az Ethereum ökoszisztémának tulajdonított problémákat – például a sebességet, a méretezhetőséget, a költségeket, az interoperabilitást és a felhasználói élményt..

A BiFi elindítását követően a platform a Bifrost Suite bevezetését tervezi. Ez a termék a DeFi alkalmazások fejlesztéséhez szükséges környezet kialakítására összpontosít. Ennél is fontosabb, hogy a Bifrost nemrégiben társul a Chainlink-rel a folyamatban lévő globális partnerségi kampány részeként, hogy megerősítse helyét a DeFi ökoszisztéma középpontjában.

Egyéb figyelemre méltó említések

A Cosmos egy másik projekt, amelynek célja a továbbfejlesztett fejlesztési eszközök és szolgáltatások lehetővé tétele a blokklánc-fejlesztők számára. A szolgáltatás skálázható, interoperábilis moduláris kialakításokat kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a Cosmos ökoszisztéma több blokklánca között eszközeket továbbítsanak. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a Bifrosttal ellentétben a Cosmos nem intelligens szerződésnövelőként működik, és nem hagyja, hogy a fejlesztők kombinálják a kialakult blokkláncok jellemzőit.

Van még egy Polkadot, amely egyedülálló architektúrával rendelkezik az interoperábilis blokkláncok felépítéséhez. A fejlesztők az Substrate keretrendszer segítségével összekapcsolhatják láncukat a Polkadot hálózattal. Bár a Polkadot bemutatja a testreszabható blokkláncok létrehozásának eszközét, az alkalmazás-alapú láncok korlátozása a Polkadot hálózathoz kritikus hátrány. A fejlesztők megint inkább azt szeretnék, ha az összes továbbfejlesztett funkciót a nagy felhasználói hálózatokkal rendelkező blokkláncokhoz juttatnák.

Végső gondolatok

Míg a Bifrost és a Cosmos kedvelői előrelépnek a blokklánc fejlesztői szcénában, még mindig sokat kell tenni. A blokklánc, mint háttér alkalmazás hosszú távú életképessége nagymértékben függ e megoldások sikerétől.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map