A legbiztonságosabb Bitcoin nem őrizetben lévő pénztárcák 2020-ban

Közel egy tucat évvel ezelőtt a Bitcoin (BTC) biztonságos, határok nélküli és olcsó fizetési rendszert ígért – megnyitva a globális pénzügyi rendszert, és banki bank nélkül. Az évek során a BTC több mint fizetési rendszerré formálódott, értéknövekedéssé válva értékraktárrá (SoV) változott – 2017-ben minden idők legmagasabb szintjét, 19 800 dollárt érte el.. 

A SoV-re való váltás azonban saját kihívásokkal jár. Lényegében a „digitális arany” tárolása és biztonsága jelenti a BTC egyik legnagyobb kihívását. Induláskor Satoshi Nakamoto – a Bitcoin készítőjének fedőneve – olyan platformot képzelt el, amely a felhasználók számára teljes körű ellenőrzést és pénzeszközök biztonságát kínálja. 

Ahogy azonban a BTC értéke felértékelődött, a központosított cserék és a letétkezelő szolgáltatások pénztárcákat kínáltak fel azzal az ajánlattal, hogy segítsenek a hétköznapi felhasználóknak „biztonságosan tárolni a BTC-t”. Míg ezek a központosított felek segítenek a nem technikai felhasználóknak tárolni a magánkulcsokat és gyorsabban kereskedni a BTC-vel, elveszítik a blokkláncok funkcióját – decentralizáció (saját „bankszámlájuk kezelése”).

Szükség van önfelügyeleti pénztárcákra 

Mi a probléma a központosított kriptotárca-szolgáltatókkal? 

A központosított kriptográfiai letétkezelők és tőzsdék gyors és megbízható módot kínálnak az olyan kriptovaluták tranzakcióinak lebonyolítására, mint a Bitcoin és az Ethereum. Ezeknek a létesítményeknek azonban hiányzott a biztonsági szempont, mivel központilag tárolják a felhasználók magánkulcsait, és forró pénztárcákban tárolják ezeket a kulcsokat. A forró pénztárcák vagy az online pénztárcák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen kereskedjenek és használhassák kriptovalutáikat. 

Ez azonban ahhoz vezetett, hogy az elmúlt években számos tőzsde hajlamos volt feltörési kísérletekre, lopásokra, adathalász csalásokra, kilépési csalásokra stb., Millió dollár (együttesen, milliárd) befektetői alapok elmosásával..

A centralizált letétkezelők alacsony biztonsági tulajdonságai miatt olyan hardvertárcák jöttek létre, mint a Ledger és a Trezor, amelyek növelik az alapok magánéletét és biztonságát. Teszik ezt úgy, hogy a személyes kulcsokat offline módon tárolják egy USB-meghajtón. A felhasználók azonban a megbízhatóság, a sebesség és a likviditás miatt (a magas biztonsági szint ellenére) elkerülik ezeket a pénztárcákat a központosított online pénztárcák javára.. 

Felmerül a kérdés: „A kriptográfia felhasználói élvezhetik-e a sebességet, a megbízhatóságot és a nem őrizetbe vett biztonságot – együtt – egy kriptopénztárca platformon?” Igen. 

A következő részben megvitatjuk azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyekre szüksége van egy kriptotárcában, a pénztárca biztonságának biztosításáról és a legbiztonságosabb pénztárcákról a kriptot használók számára 2020-ban.. 

Mit kell keresni egy kriptotárcában

 1. Biztonság: Ez talán minden pénztárca legfontosabb jellemzője. Az online pénztárcákat hajlamosabbak a bizonytalansági támadásokra és jó okkal is; könnyebb feltörni őket. A hardver pénztárcák viszont biztonságosabbnak tekinthetők, mivel a pénznemet offline állapotban tárolják.
 2. Névtelenség: Azok a felhasználók, akik névtelenek maradni, valószínűleg ezt a funkciót kell figyelembe venniük.
 3. Hírnév: Fontos, hogy valaki átnézze a pénztárca áttekintését, hogy megtudja, hol áll a közösség többi felhasználója között, csak azért, hogy biztos legyen abban, hogy mire kötelezi magát.. 
 4. Felhasználói felület: A legtöbb kezdő számára a Coinbase interfész ajánlott. Könnyen hajózható, ráadásul értékének 100% -át biztosítja.

A legjobb nem őrizetbe vett titkos pénztárcák biztonságban

1. Bitamp – A biztonság és a sebesség érdekében (Ajánlott) 

A hivatalos honlap szerint, Bitamp „Egy nyílt forráskódú, ügyféloldali, ingyenes Bitcoin pénztárca, amely lehetővé teszi a Bitcoin biztonságos küldését és fogadását egy blokkláncon”. Egyszerűen fogalmazva, a Bitamp egy önfelügyelő kriptovaluta pénztárca, amely lehetővé teszi bitcoinok küldését és fogadását. 

A pénztárcát MIT licenc alapján tervezték, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy világszerte BTC-t küldjenek és fogadjanak. A globális licenc-kompatibilis pénztárca azt jelenti, hogy a fejlesztőknek világszerte nagyon csekély korlátozásai vannak a használatával kapcsolatban. 

Előnyök

 • Nem őrizetben lévő pénztárca: Növeli a pénztárca biztonságát azáltal, hogy lehetővé teszi a közvetlen fizetést az offline pénztárcájához. Ez azt jelenti, hogy a vállalat nem továbbítja, nem tárolja és nem menti a szerveren a felhasználók privát kulcsait.  
 • Engedélyezi a Tor böngészést: A Tor-val való integráció javítja a felhasználók tranzakcióinak magánéletét. Ezenkívül a Bitamp műveletei szigorúan helyi szintűek a felhasználó böngészőjében, „Javascript és 12 szavas mágikus jelszó használatával”. 
 • Átutalások hardver pénztárcákhoz: A Bitamp egyedülálló közvetlen kapcsolatot kínál a legfelsõbb hardvertárcákkal is, beleértve a Ledger Nano S-t (az alábbiakban említjük), a Trezort, a KeepKey-t, az Electrum-t és a Mycelium-ot.. 
 • Oktató közösség: A Bitamp emellett a kriptográfiai közösség értékeire épít, mivel oktató és informatív anyagokat kínál a weboldalán – különösen az új felhasználók számára. A „Hogyan lehet megvásárolni a Bitcoinot”, „Hogyan biztosítsuk a pénztárcáját”, „A Bitcoin bányászatának lépései” stb. Darabjai elérhetők a Bitamp webhelyen. 

Hátrányok

 • Több kriptovaluta hiánya: A biztonságos, gyors és nem őrizetben lévő pénztárca csak a Bitcoin tranzakciókat teszi lehetővé. Ez egy nagyon szűk kör, de a vállalat új kriptók hozzáadásán dolgozik a jövőben. 
 • Viszonylag fiatal: A listánk többi pénztárcájához képest a Bitamp még mindig kialakulóban van, ezért kevésbé széles körben alkalmazzák. 

2. Ledger Wallet Nano S – Biztonság, nincs sebesség

A Ledger Nano S kriptovaluta hardvertárca az egyik legjobb társainak körében, és offline, nem őrizetben lévő pénztárcát kínál a felhasználóknak a kriptopénzek tárolására. A hardvertárca képernyővel érkezik, és kompatibilis bármely számítógép operációs rendszerével.  

Előnyök

 • Offline nem őrizetben lévő pénztárca: A Ledger hardvertárca lehetővé teszi, hogy saját magánkulcsait egy USB-meghajtón tárolja, amely örökké offline állapotban van, amíg a számítógéphez nem csatlakozik. Ez javítja a Bitcoins tárolásának biztonsági tulajdonságait. 
 • 12 jelszó kulcs: A pénztárca tartalmaz egy 12 szavas jelszókulcsot is, amely lehetővé teszi az alapok visszaszerzését arra az esetre, ha elveszítené pénztárcáját. 

Hátrányok

 • Lassú tranzakciók: Amint azt korábban említettük, a hardveres pénztárcák megnehezítik a titkosítás tranzakcióját, tekintettel a kemény biztonsági protokollokra. 
 • Drága: Míg a Bitamp egy ingyenes Bitcoin pénztárca, a Ledger Nano S borsos áron van >150 dollár, amely visszatartja a kis kriptotulajdonosokat attól, hogy vagyonukat tárolják a pénztárcában. 

3. Kenyér pénztárca – Több érme, csökkentett sebesség és biztonság

A Bread egy digitális alkalmazás, nem őrizet alatt álló pénztárca, amely lehetővé teszi Bitcoins fogadását és küldését. Az alkalmazás webböngészőben és mobil eszközökön érhető el – az iOS és az Android App áruházakban. A pénztárca lehetővé teszi több pénznem, beleértve a Bitcoin, az Ethereum és a Bitcoin Cash (BCH) tárolását, küldését és konvertálását.. 

Előnyök

 • Több érme elérhetősége: A Bread Wallet három pénznemet kínál nem őrizetben lévő pénztárcáján – BTC, ETH és BCH. 
 • Könnyen használható felület: A pénztárca egy gyönyörűen megtervezett és könnyen kezelhető felületet is biztosít a felhasználók számára. 

Hátrányok

 • Kétfaktoros hitelesítés hiányzik: Az SMS-hitelesítés vagy a Google-hitelesítés hiánya csökkenti a Bread pénztárca biztonsági tulajdonságait.
 • Lassú és harmadik fél közötti interakciók: Annak ellenére, hogy a Bread Wallet nem őrizetben lévő pénztárca, a platformon végrehajtott tranzakciók egy harmadik félen mennek keresztül, csökkentve ezzel a felhasználók magánéletét. Sőt, néhány felhasználó korábban panaszkodott, hogy az oldal lassú és nehézkes. 
Pénztárca típus Biztonság  Egyszerű használat Ár Weboldal
Bitamp.com Online Magas  Könnyen Ingyenes Bitamp
Ledger Nano S Hardver  Magas Mérsékelt >150 USD Főkönyv
Kenyér pénztárca Mobil Mérsékelt Könnyen Ingyenes KENYÉR

A nem őrizetbe vett pénztárcák különböző minőségét bemutató táblázat

Következtetés

A fenti nem őrizetben lévő pénztárcák átfogó áttekintése után a Bitampot ajánljuk biztonságos és gyors tranzakcióihoz. Ezenkívül a pénztárca egy ingyenes, nyílt forráskódú pénztárca, ami azt jelenti, hogy a fejlesztők szerte a világon azon dolgoznak, hogy napról napra javítsák a titkosítási beruházások és a HODLing fejlesztését.. 

Ne emlékezzen a magánkulcsaira, ne az érmeire! Mindig próbáljon nem őrizetbe vett pénztárcát használni a kriptovaluta eszközeinek tárolásához. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map