Amint a szabályozók bezárják a Mérleget, itt az ideje, hogy megduplázzuk a DeFi-t

A decentralizált pénzügyi (DeFi) mozgalom talán az egyik legjelentősebb fejlemény a kriptográfiai térben az elmúlt 12 hónap során. 2017 és 2018 folyamán sok vita folyt a pénzügyi óriások blokkláncának elfogadásáról, és arról, hogy ez hogyan rontja a decentralizáció szellemiségét. A DeFi megjelenése 2018 második felében azonban tönkretette ezt a vitát. 

A DeFi képviseli a kriptográfia világát, amely elkülönül a hagyományos pénzügyi struktúráktól. Új módszereket vezet be a pénzügyi generáció kezelésére egy olyan digitális generáció számára, amely már régóta kiábrándult a a nagy bankok folyamatos vétségei

A Mérleg kötelező

Most, hogy a Facebook áttér a titkosításra, a szabályozók köröznek. Olyan régóta vonakodnak konkrétan nyilatkozni a kriptográfiáról. A decentralizált szabályozása talányt jelent. Központi ellenőrzési pont nélkül kinek irányítanák a szabályozást? 

Azonban a napokban, amikor a szenátus megvizsgálta Mark Zuckerberget a Libra valuta iránti szándékáról, a jelenlegi amerikai adminisztráció nagyon egyértelművé tette érzelmeit. 

Donald Trump elnök jelentette ki magát „Nem rajongója” a Bitcoinnak az előnyben részesített kommunikációs eszköz, a Twitter használatával. Néhány nappal később Steven Mnuchin pénzügyminiszter egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy “nagyon komoly aggályai vannak” a kriptovalutákkal kapcsolatban, beleértve a Mérlegre vonatkozó javaslatot is. 

Mindezek fényében meglehetősen biztos feltételezés, hogy az amerikai szabályozók valószínűleg nehezen fognak lemerülni a Libra bármilyen kísérletével a hagyományos pénzügyi infrastruktúra megkerülésére.. 

Igaz, hogy olyan országok, mint Kína és Pakisztán betiltották a kriptovalutákat. A decentralizáció azonban bebizonyosodott cenzúra-ellenálló. A geoblokkolás működhet a felhasználói felületeknél, de maga a technológia nem tűzfalazható. 

Ezért, ha a kriptográfia jövője van, a decentralizáció minden eddiginél fontosabb. Ahhoz azonban, hogy a decentralizáció maximális hatást érjen el, a DeFi koncepciónak át kell terjednie az egész blokklánc ökoszisztémára ahelyett, hogy az Ethereumra korlátozódna. Emiatt az interoperabilitás jelenleg az egyik legnagyobb kihívás az űr előtt. 

Az interoperabilitási kihívás vállalása

Megérkezéséig Bancor, A centralizált tőzsdék voltak az egyetlen eszköz a tokenek kereskedésére a különböző blokkláncok között. Az egyetlen blokkláncon kifejlesztett decentralizált cserék változatlanul a natív platform jeleire korlátozódnak. 

A Bancor likviditási hálózat azonban az első decentralizált, blokklánc-agnosztikus kereskedési platform, amely lehetővé teszi az Ethereum és az EOS tokenek cseréjét. A tőzsdétől eltérően a Bancor nem támaszkodik a „kereskedési párok” gondolatára. Ehelyett bármely EOS vagy Ethereum token kereskedhet másikkal. Jelenleg ez azt jelenti, hogy 140 zseton van, több mint 8500 kereskedhető párral. 

A Bancor a jövőben további blokkláncokat szándékozik felvenni annak érdekében, hogy teljesítse elképzeléseit bármely más token kereskedéséről. Ez a lehetőség a tokenek cross-blockchain cseréjére teljesen decentralizált módon valóban megtestesíti a DeFi fogalmát.

Az amerikai szabályozási nyomásra reagálva a Bancor a közelmúltban lépéseket tett annak érdekében is, hogy a felhasználói felületről blokkolja az amerikai felhasználókat. Amint azonban a társaság akkoriban rámutatott, maga a protokoll továbbra is decentralizált és ezért cenzúrázatlan. 

A kereskedésen túl

Természetesen egy valóban decentralizált világban a blokkláncok szabadon kommunikálhatnak egymással a tiszta token swap funkciókon túl. Ez az, ahol Wanchain bejön. 

A Wanchain többláncú kommunikációs protokollja lehetővé teszi az adatok és az eszközök cseréjét a különböző blokkláncok között. A hálózat dApps-eket is fogadhat, lehetővé téve az alkalmazások számára, hogy más blokklánc-platformokon működjenek. Alapvetően bármely Ethereum dApp vagy Bitcoin szkript működhet a Wanchain-on, az EOS-integráció hamarosan elindul. 

A Wanchain funkcionalitásának hatalmas következményei vannak a DeFi fejlesztésére. Ha az Ethereumon kifejlesztett decentralizált pénzügyi alkalmazások képesek kommunikálni a Bitcoin-szal, az EOS-szal és más blokkláncokkal, akkor exponenciálisan erősebbé válhatnak. 

Ezenkívül a Wanchain lehetőséget kínál a vállalkozásoknak saját engedélykönyveik integrálására. Az olyan vállalkozások kritikája, mint például a Walmart, akik saját elosztott könyveiket fejlesztik, az az, hogy „fallal körülvett kertek”, amelyek nem veszik észre a blokklánc csatlakozási előnyeit. A Wanchain által kínált interoperabilitás leküzdheti ezeket az akadályokat. 

A legutóbbi interjú val vel Cryptopotato, Jack Lu, a Wanchain vezérigazgatója még a Mérleg támogatásáról is beszélt. Azt mondta, hogy nem látja fenyegetésként a Facebook terveit; valójában azt is javasolta, hogy Wanchain hidat építhetne a Mérleg és más kriptovaluták közötti közvetlen kereskedelem lehetővé tétele érdekében. 

A Wanchain-Libra partnerség ellenére a Facebook tervei jelenleg a kriptográfia kisiklásával fenyegetnek, amint tudjuk. Ezért felhasználóként felelősségünk, hogy támogassuk a decentralizációt, ahol csak tudjuk. Ez a legjobb és egyetlen módszer a kriptovaluta jövőjének védelmére, ha a szabályozók belépnek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map