Bitrue vs OKEx: A hibrid CeFi és DeFi megoldások alapos áttekintése

A verseny a kriptovaluta-tőzsdén jelentősen megnőtt az elmúlt években, platformok tucatjaival igyekeztek kialakítani maguknak ennek a kialakulóban lévő térnek a rétegét. A kezdeti sikerekre építve a hagyományosabb kripto- és CeFi-megoldások biztosításában, valamint a DeFi-szolgáltatások iránti érdeklődés megugrása után, néhány vezető tőzsde most mindkét világ legjobbjait igyekszik kínálni. A cél? Megbízható és felismerhető hibrid megoldás a CeFi és a DeFi előnyeinek egyesítéséhez, ugyanakkor a hátrányok enyhítéséhez.

Általánosságban elmondható, hogy a CeFi tükrözi a régi pénzeszközöket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kamatot szerezzenek vagy hiteleket szerezzenek, biztosítva a kockázatátvitel biztonságát az eszközök letétbe helyezésének igényével szemben. A DeFi intelligens szerződések alkalmazását alkalmazza a pénzügyi eszközökre, kivágva a közvetítőt. Nem őrizetbe vett, de vállalja annak a rendszerszintű kockázatát, hogy végzetes kódhiba lehet a protokollban. A kiegyensúlyozott hibrid megoldás tehát ideális kombinációt kínálhat.

Két éppen ezt megvalósító platform a Bitrue és az OKEx, különböző elképzelésekkel, hogyan lehet a legjobban felajánlani egy ilyen hibrid modellt. A Bitrue vs OKEx csatában a két platform így mér.

Bitrue

2018-ban alakult, Bitrue pénzügyi irányítási platformként jellemzi magát, amely digitális eszközökre, befektetésekre, kölcsönökre és kereskedelemre szakosodott. Azzal kapta meg a vontatást, hogy az XRP-t átvette az egyik alapvető devizájaként, és az eszköz első három kereskedési platformjának egyikévé vált..

A napi 620% -os kereskedési volumen lenyűgöző növekedésének tanúja volt, hogy Bitrue-t a globális tőzsdék legfelső szintjébe emelte. A napi 300 millió dollár feletti kereskedési mennyiséget kezelve, 1,6 millió felhasználóval a piac legalacsonyabb díjait kínálja a Bitrue platform token, a BTR használatával..

Curis Wang vezérigazgató vezetésével a Bitrue volt az első tőzsde, amely befektetési jövedelemterméket kínált, Power Piggy, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy akár 10% -os kamatos passzív jövedelmet szerezzenek különféle eszközökről, később a versenytársak körében elterjedt jellemzővé válva. 

A Bitrue azóta kibővítette hibrid pénzügyi termékeinek kínálatát, ideértve a kölcsön- és a BTR-tétellel kapcsolatos szolgáltatásokat is. Bitrue kölcsönök lehetővé teszi eszközök zálogba adását USDT, BTC, XRP vagy ETH kölcsönzéséhez. Ön fenntartja a jogot ezekre az eszközökre, de szabad felhasználhatja tőkéjét más felhasználásokra. A Power Piggyben bezárt eszközök hitelek fedezetéül is felhasználhatók, így kölcsönöket vehet fel velük szemben, miközben továbbra is kamatozik. BTR zárolások járulékos tétellel szolgálhat speciális sapkák előállításához, lényegesen nagyobb sebességgel, mint önmagában a Power Piggy szolgáltatás.

Augusztusban Bitrue akkor bejelentett tervek a DeFi kiegészítésére a Bitrue Financial Services (BFS) keretében. A várhatóan 2021 elején induló BFS lehetővé teszi a hitelezők számára, hogy eszközeiket adják hozzá a hitelfelvevők rendelkezésére álló likviditási készlethez, azokkal a hitelezőkkel, akik kamatot kapnak, majd az idő múlásával további decentralizált termékek következnek. A Bitrue emellett a meglévő hitelszolgáltatást is ennek az égisze alatt fejleszti, így a fedezett pénzeket tartalmazó pénztárcák nyilvánosan láthatóvá válnak annak érdekében, hogy a felhasználók nagyobb hatalommal rendelkezzenek pénzügyeik felett. Ennek eredményeként egyszerre kínálnak meglévő CeFi-t és új DeFi termékeket, így az első hibrid platformok közé tartoznak. A különböző típusú felhasználók számára diverzifikáltabb befektetési lehetőségeket kínál egy kényelmes helyen.

Az új Bitrue Finance token (BFT) e hibrid CeFi és DeFi szolgáltatások működtetésére szeptember közepén indult, és a BFT tokeneket a BTR tokenek birtokosainak is elosztották. A BTR továbbra is a Bitrue hagyományos csereszolgáltatóinak áramellátására összpontosít. A BFT az új hibrid BFS-t jutalomként, kifizetésekként és szavazati jogcímen, valamint a decentralizált hitelezési rendszeren belüli kiegyensúlyozó mechanizmusként támogatja..

OKEx

OKEx, 2014 óta működik, a piac egyik legfelsőbb szintű tőzsdéje. A világ vezető, egyablakos kriptotőzsdéjeként leírt, spot-, fedezeti, határidős és opciós kereskedést biztosítanak a bányászati ​​medencék szolgáltatásai mellett. Jumpstart token értékesítési platform, és OKB segédprogram token. A napi kereskedési mennyiség meghaladja az egymilliárd dollárt, így az iparágban a legnagyobbak közé tartozik. A OKEx DEX a testneten is fejlesztés alatt áll, és decentralizált csereplatformot épít ki a OKExChain.

OKEx kereset számos lehetőséget kínál a kriptoeszközök iránti érdeklődés megszerzésére, ötvözve a legjobb belső CeFi opciókat, a DeFi-t és a lehetőségek maximalizálásának lehetőségeit. Hasonlóképpen, OKEx hitel hozzáférést biztosít azonnali hitelpiacokhoz a különféle CeFi és DeFi lehetőségek közül egy helyen.

A DeFi funkció beépítése a CeFi opciók közé az OKEx más megközelítést alkalmazott hibrid megoldásukhoz. Jay Hao vezérigazgató bejelentett augusztusban a Compound Finance-t integráló kezdeti hitel-összesítő és egyablakos DeFi kereskedési üzlet tervei, így nincs szükség pénzeszközök átutalására a pénztárcák között. A lépés azt jelentette, hogy a saját DeFi termékeik fejlesztése helyett az OKEx csatlakozik harmadik féltől származó DeFi Yield Farming protokollokhoz, mint például az Uniswap, a Curve és az YFII. Ennek eredményeként csak megkönnyítik ezekhez a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, bár kényelmes, és nem vállalnak felelősséget a hozzájuk kapcsolódó rendszerkockázatokért.

Ítélet

A felhasználóknak figyelembe kell venniük az ilyen platformok előnyeit és hátrányait az egyes körülményekhez képest. Úgy tűnik, hogy a Bitrue kínálja a legegyszerűbb rendszert a tömegpiac számára, a megszokott nagy tőkés eszközök felhasználásával, és lehetővé teszi, hogy megbízható platformon egyensúlyozhassa a kitettséget egy diverzifikáltabb opcióval. Kifejlesztik a CeFi és a DeFi világ kényelmes hibridjét, miközben csökkentik a további protokollok beépítéséből adódó rendszerszintű kockázatokat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map