Bitrue vs OKEx: Dubinski uvid u hibridna CeFi i DeFi rješenja

Konkurencija na tržištu razmjene kriptovaluta znatno je porasla posljednjih godina, s desecima platformi koje žele uspostaviti sloj ovog novonastalog prostora za sebe. U želji da se nadovežu na početni uspjeh u pružanju tradicionalnijih kripto i CeFi rješenja, a nakon porasta interesa za usluge DeFi, neke od vodećih burzi sada žele ponuditi najbolje iz oba svijeta. Cilj? Pouzdano i prepoznatljivo hibridno rješenje za spajanje blagodati CeFi-a i DeFi-a, istovremeno ublažavajući nedostatke.

Općenito govoreći, CeFi odražava naslijeđene financije, omogućavajući korisnicima zaradu kamata ili dobivanje zajmova, pružajući sigurnost prijenosa rizika protiv nedostataka zahtjeva za skrbništvom nad imovinom. DeFi primjenjuje upotrebu pametnih ugovora na financijske instrumente, isključujući posrednika. Nije pritvorski, ali preuzimate sistemski rizik da u protokolu bude fatalne pogreške u kodu. Uravnoteženo hibridno rješenje stoga može pružiti idealnu kombinaciju.

Dvije platforme koje upravo to rade su Bitrue i OKEx, s različitim idejama o tome kako najbolje ponuditi takav hibridni model. U bitci Bitrue protiv OKExa, evo kako se mjere dvije platforme.

Bitrue

Osnovan 2018. godine, Bitrue opisuje se kao platforma za financijsko upravljanje, specijalizirana za digitalnu imovinu, ulaganja, zajmove i trgovinu. Potražio je prihvatanjem XRP-a kao jedne od svojih osnovnih valuta i postajući jedna od tri glavne platforme za trgovanje imovinom.

Svjedočenje impresivnog 620% dnevnog rasta volumena trgovanja iz godine u godinu izbacilo je Bitrue na prvo mjesto globalnih burzi. Sada upravlja dnevnim količinama trgovine preko 300 milijuna USD, s 1,6 milijuna korisnika, nudi neke od najnižih naknada na tržištu koristeći token Bitrue platforme, BTR.

Pod vodstvom izvršnog direktora Curisa Wanga, Bitrue je bila prva burza koja je ponudila proizvod za zaradu od ulaganja, Power Piggy, omogućavajući kupcima da ostvare pasivni prihod do 10% kamate na raznim sredstvima, što je kasnije postalo raširena značajka među konkurentima. 

Bitrue je od tada proširio svoj asortiman hibridnih financijskih proizvoda, uključujući usluge zajma i BTR-a. Bitrue zajmovi omogućuje vam zalog imovine za posudbu USDT, BTC, XRP ili ETH. Zadržavate pravo na tu imovinu, ali u njoj možete osloboditi kapital za druge potrebe. Imovina zaključana u Power Piggyju također se može koristiti kao kolateral za kredite, što vam omogućuje da se uzimate kod njih, a da istovremeno zarađujete kamate. BTR zaključavanje djeluju kao dodatna prilika za ulaganje za stvaranje posebnih ograničenja po znatno višim stopama od same značajke Power Piggy.

U kolovozu, Bitrue tada najavio planira dodavanje DeFi-a pod Bitrue Financial Services (BFS). Očekuje se da će lansirati početkom 2021. godine, BFS će u početku omogućiti zajmodavcima da dodaju imovinu u fond likvidnosti dostupan zajmoprimcima, pri čemu će oni zajmodavci dobiti kamate, nakon čega slijede dodatni decentralizirani proizvodi. Bitrue će također nadograditi postojeću uslugu zajma pod ovim kišobranom, čineći novčanike koji sadrže kolateralizirana sredstva javno vidljivima u koraku prema pružanju korisnicima veće moći nad njihovim financijama. Kao rezultat, istodobno će nuditi i postojeće CeFi i nove DeFi proizvode, što ih čini jednom od prvih hibridnih platformi. Pružit će različitim vrstama korisnika raznolikiji raspon mogućnosti ulaganja na jednom prikladnom mjestu.

Novi token Bitrue Finance (BFT) za pogon ovih hibridnih usluga CeFi i DeFi pokrenut je sredinom rujna, a BFT tokeni također se distribuiraju vlasnicima BTR tokena. BTR će se i dalje usredotočiti na napajanje tradicionalne uslužne razmjene Bitrue. BFT će podržati novi hibridni BFS kao nagradu, isplate i žeton za glasanje, kao i mehanizam uravnoteženja unutar decentraliziranog sustava zajma.

OKEx

OKEx, koja je u pogonu od 2014. godine, još je jedna od najviših burzi na tržištu. Opisani kao vodeća svjetska kripto razmjena na jednom mjestu, pružaju spot, maržu, terminske pogodnosti i trgovinu opcijama, uz usluge rudarskih bazena, Skočni start platforma za prodaju tokena i OKB uslužni token. Opskrbljujući dnevnu količinu trgovine preko milijardu dolara, svrstava se među najveće u industriji. The OKEx DEX je također u razvoju na testnetu, gradeći decentraliziranu platformu za razmjenu na vrhu OKExChain.

OKEx Zaradite nudi niz načina za zarađivanje kamata na kripto imovinu, kombinirajući najbolje interne mogućnosti CeFi, DeFi i mogućnosti ulaganja kako bi se maksimizirao potencijal. Slično tome, Zajam OKEx na jednom mjestu omogućuje pristup tržištima trenutnih zajmova s ​​različitih CeFi i DeFi opcija.

Kako bi uvrstio DeFi funkcionalnost među CeFi opcije, OKEx je zauzeo drugačiji pristup svom hibridnom rješenju. Izvršni direktor Jay Hao najavio u kolovozu inicijalni agregat zajmova koji integrira Compound Finance i planira jedinstveno trgovanje DeFi trgovinama, eliminirajući potrebu za prijenosom sredstava između novčanika. Potez je značio da će se, umjesto da razvijaju vlastite DeFi proizvode, OKEx povezati s nezavisnim protokolima DeFi Yield Farming, kao što su Uniswap, Curve i YFII. Kao rezultat toga, oni samo olakšavaju pristup tim uslugama, iako je to prikladno i ne preuzimaju odgovornost za sistemske rizike povezane s njima.

Presuda

Korisnici trebaju razmotriti prednosti i nedostatke takvih platformi u skladu s njihovim pojedinačnim okolnostima. Čini se da Bitrue nudi najjednostavniji sustav za masovno tržište, koristeći poznatu glavnu imovinu i omogućit će vam uravnoteženje izloženosti s raznolikim rasponom opcija na pouzdanoj platformi. Razvijaju prikladan hibrid svjetova CeFi i DeFi, istovremeno smanjujući sistemski rizik od ugradnje dodatnih protokola.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map