Decentralizált játék – válhat az eSports a Blockchain ’Killer Appjává?

A játékosok mindig is élen jártak az új technológiai újítások és az adaptáció terén. Ez nem meglepő, mert a legnépszerűbb fantáziajátékok közül sokan új, titokzatos technológiákkal teli világokba szállítják játékosukat, amelyek gyakran a jövő művészi elképzeléseit képviselik.

A játékkonzol tulajdonjoga évről évre növekszik és egyre növekszik megfizethetőbb, és egy becsült 2,5 milliárd játékos világszerte a játék sok ember mindennapi életének részévé vált, ami a szabadidő és a pihenés idejének jelentős részét teszi ki.

Azonban a heves játékosok egyre több számára a videojátékok sokkal többek, mint puszta kikapcsolódási vagy szórakozási lehetőségek a barátokkal. Ez a szakmájuk. Van egy újfajta sport, amely soha nem látott ütemben növekszik, és ezt nem a pályán folytatják.

Professzionális játékversenyek, más néven eSport, viharosan veszik a játékipart és a hagyományos sportok világát. A népszerű játékcímeket, mint például a „League of Legends”, a „Counter-Strike” és a „Fortnite”, most versenyképesen játsszák a komolyan kemény játékosok, akiket nem érdekel az alkalmi játék. A győzelem érdekli őket, és nagy a tét.  

Play for pay – Az eSports Professional Gamers növekedése

Az „elektronikus sport” rövidítésű eSports meglehetősen új iparág, de gyorsan növekszik. Idén a jelenlegi növekedési ütem mellett az eSport a 1 milliárd dolláros ipar, és a rajongók száma, akik arra figyelnek, hogy kedvenc csapataikat a virtuális világban harcolják, várhatóan meghaladja a hagyományos sportokét, mint pl. kosárlabda. Az előrejelzések szerint 2020-ig a fogyasztók évente több mint 5 milliárd dollárt költenek az eSport nézettségére, a rajongók többségét tehetős évezredek akik a legnagyobb affinitással rendelkeznek a sporttal.

Hasonlóképpen, a professzionális eSport-csapatoknak komoly ösztönzőik vannak a kemény játékra és a nagy győzelemre. Jelenleg a trón tetején ülő játék az összes odaítélt pénznyereményért a „Dota 2”, egy többjátékos harci aréna játék, 175 millió dollár pénzjutalomban, összesen 1066 tornán.

A várakozásoknak megfelelően a fizikai sporthoz hasonlóan egyedi szupersztár-játékosok is megjelentek. Sahil Arora, amerikai profi játékos, állítólag a legjobban fizetett eSport-csillag a világon. Az online tornagyőzelmek révén olyan játékokban, mint a Counter-Strike és a Dota 2, Arora évi 2,7 millió dollárt keres szponzorálás és versenynyeremény révén.

De annak ellenére, hogy a professzionális eSport-csapat létrehozásában pénzbeli ösztönzők vannak, a felvétel nem volt olyan gyors, mint várták. A League of Legends, amely az egyik legtöbbet játszott eSport cím világszerte, csak a közelben található 100 csapat hogy profin játszanak. Bár ez soknak tűnhet, a futballnak, a világ legtöbbet játszott fizikai sportjának több mint 300 000 csapata van.

Tehát mi ennek az oka? A fizikai sportokkal ellentétben, ahol a tehetségkutatók és a csapatmenedzserek kapcsolatba léphetnek a tehetséges játékosokkal, és csapatokat alakíthatnak ki a való életben, a profi játékosok gyakran saját otthonukból játszanak, évente csak néhányszor találkoznak a versenyeken. A növekvő tehetségek megtalálása, valamint az előrehaladás és készségek nyomon követése továbbra is nehéz.

Hasonlóképpen, az eSport csapatmenedzsereinek eszközei korlátozottak, a csapatok létrehozása és irányítása időigényes és költséges. Szerencsére, mivel a játékosok korán alkalmazzák az új technológiát, olyan megoldások jelennek meg – mint például a blockchain -, amelyek segíthetnek az eSport teljes potenciáljának elérésében, és a játékipar gyorsan kihasználta azt.    

Hogyan segíthet a Blockchain az eSport növekedésében?  

Az elosztott főkönyvi technológia tisztességes és átlátható ökoszisztémát teremt a profi játékosok számára, valamint lehetőséget nyújt a csapatok és a vezetők könnyebb felfedezésére. A versenyek általában csak a tetejére nyílnak Az eSport 3% -a játékosok, a legtöbb jutalom és pénznyeremény kizárólag ezeknek a legjobb játékosoknak kerül kiosztásra.

Ehelyett olyan játékosok milliói vannak, akik félprofi vagy annál magasabb szinten vehetnek részt, akiknek jelenleg nincsenek eszközeik vagy kitettségük a szponzorált versenyeken való részvételhez. Az eSport cégek már most új módszereket találnak a blockchain megoldások alkalmazására erre a problémára.

Például aBountie ’ A platform lehetővé teszi a játékosok számára, hogy bármilyen képességszintűek használhassák a blokkláncot saját versenyeik megrendezésére egy általuk választott játékhoz. A Bounty platformot használó játékosok profiljaikat, ranglistájukat és játékstatisztikájukat decentralizált adatbázisba tölthetik fel, hogy növeljék annak valószínűségét, hogy a szponzorok és menedzserek megkeressék őket..

Hasonlóképpen a Álomcsapat Az Alexander Kokhanovskyy által 2017-ben elindított eSports platform a blockchain segítségével lehetővé teszi a profi játékosok számára, hogy csapatot találjanak, mesterséges intelligenciájukon alapuló tanulással fejlesszék képességeiket, támogatói szerződéseket kössenek a blockchain-on, és díjakat kapjanak a versenyeken. Hasonlóképpen az őshonosuk is DREAM token a játékosok most már felhasználhatják a DreamTeam platform által kínált különböző szolgáltatások kifizetéséhez.

Ezeknek a blokklánc alapú platformoknak a blokklánc „bizalmatlan” jellege is profitálna, ahol az eSport pontszámai, rangsorai és statisztikái minden blokklánc résztvevő között tárolhatók lennének, ami a játékosok adatait és az előrelépést hamisítás ellen védi. Ez a funkció különösen fontos lenne az eSport menedzserek számára, akik játékosokat akarnak toborozni, mivel könnyen megkereshetik a játékosok rekordjait a blokkláncon.  

Világszerte több mint 2 milliárd játékossal az integrált eSports blokklánc-megoldások blokklánccá válhatnak „Gyilkos alkalmazás”, az a felhasználási eset, amely a blockchain technológiát katapultálja a széleskörű elterjedés érdekében.

Decentralizált az eSport jövője?

A professzionális játék növekedésével, és az eSport-ipar a nézők által választott sportággá válva az ezredfordulók között, óriási lehetőségek rejlenek a blockchain és az eSports között. A decentralizált platformokat használó játékosoknak minden eddiginél könnyebb megtalálni a professzionális csapatokat, akikkel játszani lehet, a menedzserek és a szponzorok pedig megtalálhatják a legjobb játékosokat, és a blockchainen keresztül felajánlhatják nekik a szerződéseket..

A blockchain számára a tömeges elfogadás felé óriási lépés lehet a hozzáférés a 2 milliárd erős játékközösséghez, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az új technológia bevezetésében. Ha a játékosok a népszerű eSport platformokon keresztül ismerkednek meg a kriptovalutával, akkor sokkal valószínűbb, hogy a jövőben más blokklánc-megoldásokat fedeznek fel, például a fizetéseket és a pénzügyeket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map