Emerge DeFi ima za cilj čišćenje decentraliziranih financija usredotočenjem na ključnu infrastrukturu

Industrija DeFi-a ubrzano raste, ali i dalje je sklona pojedinačnim nedostacima. Uz malo fokusiranja na osiguranje, reviziju i provjere prošlosti, industrija će stagnirati. Emerge DeFi je ovdje da pruži sve ove usluge.

Trenutne nedostatke DeFi-a

Čini se da većina decentraliziranih financijskih platformi i usluga pada na iste zamke. Sastavljanje funkcionalnog koda pametnog ugovora jednostavan je dio, ali zaštita korisnika zahtijeva drugačiji pristup. Nema dovoljno fokusa na osiguranju, reviziji, provjeri pozadine ili uslugama lansiranja za nove tokene.

Izgradnja ove infrastrukture presudna je za nastavak napretka pokreta DeFi. Ako korisnici ne mogu imati koristi od osiguranja, i dalje će gubiti sredstva zbog krađe, hakiranja i problema s pametnim kodom. Tijekom cijele 2020. godine bilo ih je previše incidenata ove prirode. Programeri ne mogu predvidjeti sve moguće ishode, ali projekti trebaju pomoć za pogođene korisnike. Nažalost, to danas nije slučaj.   

Pronalaženje pravog rješenja

Emergi DeFi projekt je usmjeren na dugoročnu održivost decentraliziranih financija, a ne na osobnu korist. To je sveobuhvatna platforma koja služi u više svrha, a sve one imaju za cilj uvoditi sljedeću generaciju Defi rješenja. 

Launchpad i promocija tokena

Novi DeFi projekti obično stvaraju svoj žeton – pristup koji često nema koordinaciju ili poticaje. Izbiti DeFi nudi rješenje za influencere, poduzetnike i timove koji žele pokrenuti token. Izgradnja decentraliziranog financijskog brenda postavlja mnoge prepreke, a sve zahtijevaju specifičan pristup da bi se one prevladale.

Što se tiče prodaje tokena, Emerge DeFi uvodi mnoge mogućnosti prilagodbe. Bilo da se želi zaključati likvidnost ili izvršiti KYC provjeru, pokazivanje aure povjerenja presudno je za svako pokretanje tokena. 

Privlačenje influencera ključni je aspekt vođenja uspješne prodaje tokena. Međutim, influenceri nisu skloni baviti se anonimnim timovima. U industriji DeFi većina grupa programera neće objaviti svoj identitet. Emerge DeFi može izvršiti pozadinsku KYC provjeru kako bi utvrdio je li predmetni projekt pouzdan. 

Osiguranje & Revizija je neophodna

Zbog transparentne prirode pametnih ugovora DeFi, svatko je u stanju pregledati kôd. Međutim, razumijevanje prirode ovih ugovora iznad je plaće većine ljudi. Iz tog razloga projekti moraju proći reviziju koda prije nego što puste svoju platformu. To se, međutim, ne događa ni približno onako kako bi trebalo. 

Isto vrijedi i za osiguranje, aspekt koji gotovo da i ne postoji na DeFi sceni. Jedan od rijetkih pružatelja osiguranja – Cover Protocol – nedavno je pretrpio krađu. Jasan znak kako stvari treba raditi drugačije i prije nego kasnije. Emerge DeFi nudi rješenja za osiguranje i reviziju kako bi se osiguralo da budući projekti ne trpe zbog ovih zastoja. 

Proljetno čišćenje u decentraliziranim financijama


Kako je sezona proljeća pred vratima, došlo je vrijeme da danas očistimo “nered” u decentraliziranim financijama. Danas postoji previše previše nezaštićenih, nerevidiranih i neosiguranih projekata, što sve korisnike može koštati novca. S obzirom na broj hakova i prevara koji se događaju u ovoj industriji, Defi alarmantnom brzinom gubi legitimitet. 

Dobivanje cjelovitog rješenja važan je prvi korak. Blockchain tehnologija omogućuje inovativne ideje i koncepte, ali ne može rasti bez ispravne infrastrukture i alata. U ovoj je industriji puno više od marketinga, prodaje, odnosa s javnošću i prodaje žetoni. Bez potrebne tehničke infrastrukture za reviziju i osiguranje, decentralizirane financije nikada neće dobiti šire usvajanje. 

Ako se decentralizirane financije žele ozbiljno shvatiti, one moraju pružiti jednak stupanj mira i sigurnosti kao i tradicionalne financije. Danas industrija to još nije u stanju učiniti. Rješenja poput Emerge DeFi mogu promijeniti narativ, ali još uvijek moraju sve dokazati. 

Zaključak

Danas se decentralizirano financiranje prvenstveno fokusira na uzgoj prinosa i špekulacije. Za prelazak na sljedeću razinu i predstavljanje prijetnje centraliziranim financijama potreban je drugačiji pristup. Usmjeravanje na sigurnost, odgovornost, reviziju i osiguranje neophodno je da bi se dosegla sljedeća razina. Dok ti blokovi i infrastruktura ne budu uspostavljeni, DeFi neće imati puno ili nimalo uobičajene žalbe. 

Rješenja poput Emerge DeFi naglašavaju potrebu za dugoročnim razmišljanjem, umjesto da se usredotoče na kratkoročna rješenja i dobit. Legitimizovanje decentraliziranih financija zahtijevat će puno vremena i truda. Industrija kriptovaluta tek sada dobiva priznanje nakon gotovo desetljeća učenja lekcija. Zajednice i timovi trebaju dobro iskoristiti te lekcije kako bi ubrzali usvajanje DeFi-a. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map