Evo zašto se novi trgovci kriptovalutama često bore da zarade

Iako su jedna od najprofitabilnijih industrija svih vremena, nadobudni trgovci kriptovalutama često gube novac kad prvi put uđu na tržište. Ovisno o korištenoj platformi, procjenjuje se da do 95% novih trgovaca kriptovalutama gubi novac – uglavnom zbog pogrešaka koje bi se lako mogle izbjeći pravim znanjem i pripremom.

Ako se nađete u ovom položaju ili planirate uskoro započeti trgovanje kriptovalutom, evo što trebate znati prije otvaranja sljedeće trgovine.

Udarite emocije i opravdanja za rubnik

“U konačnici se dosljedna profitabilnost svodi na to da odabirete nelagodu koju osjećate kad slijedite svoj plan i nagon da se prepustite (i vladate) svojim osjećajima”, rekao je Yvan Byeajee u svojoj knjizi “Bit psihologije trgovanja u jednom vještina’.

Iako je ovaj citat namijenjen trgovcima na tradicionalnim tržištima kao što su forex, dionice i njihovi derivati, vrijedi i za ulagače u kriptovalute, koji svoje emocije često koriste kao osnovu donošenja odluka, a ne hladne, teške činjenice. Nažalost, ova se strategija (ili nedostatak) dugoročno rijetko isplati i jedan je od glavnih razloga zašto manje iskusni trgovci kriptovalutama mogu završiti u minusu.

Iako je istina da su mnoga kretanja na tržištu kriptovaluta potaknuta naglim promjenama u osjećaju investitora i da se te promjene često mogu predvidjeti unaprijed (u nekim slučajevima), mnoge trgovce često uhvati isti sentimentalni metak i razviju nelogične privrženosti imovina kojom trguju. To može dovesti do toga da se ulagači drže imovine koja nema realne šanse za oporavak, što zaključava njihov kapital i potencijalno dovodi do spirale u kojoj odbijaju rano preuzeti gubitke i na kraju izgube mnogo više nego što im je bilo potrebno.

Izbjegavajte ovakve padove s ruba litice postavljanjem stop-gubitka. (Slika: CoinGecko)

Često će se neiskusni ulagači prebaciti na mentalitet „dugoročnog zadržavanja“ kako bi opravdali držanje nepovoljnom akcijom cijena – prebacujući namjeru svog ulaganja na namjeru dugoročne igre kako bi gubici bili podnošljiviji. Iako ovo u nekim slučajevima može uspjeti, važno je imati na umu početnu strategiju, a zatim se toga pridržavati. To ne znači da bi ulagači trebali prodati prvu crvenu svijeću, ali svakako bi trebali zadržati zaustaviti gubitak na mjestu za zaštitu od katastrofalnog pada ruba litice.

Kad sumnjate, Demo trgovina

Velika većina novih trgovaca kriptovalutama ima malo ili nimalo iskustva s trgovanjem, a većina nema osjećaj za strukturu tržišta, korisne pokazatelje ili tehničku analizu. Kao rezultat toga, mnogi novi trgovci jednostavno zaranjaju na tržište, koristeći samo svoju pamet, logiku i intuiciju za donošenje odluka, iako ih usavršava iskustvo i znanje tržišta.

Srećom, brojne platforme sada nude demo rješenja za trgovanje koja trgovcima kriptovalutama omogućuju špekuliranje na tržištu bez rizika od novca. Umjesto toga, ove platforme omogućuju ovim korisnicima da trguju koristeći novac za igru ​​ili testnet fondove na tržištima koja zrcale stvarna. Korištenjem demo trgovinskih računa, neiskusni trgovci kripto valutama mogu dobiti osjećaj za tržište, provesti vlastite tehničke analize i povećati svoj demo portfelj kako bi vidjeli kako bi njihove strategije prošle na stvarnom tržištu.

NewsCrypto je obično poznat po svojoj platformi za edukaciju o trgovanju, ali nedavno je pokrenuo vlastito besplatno rješenje za demo trgovanje. (Slika: NewsCrypto)

Da biste pomogli postaviti trgovce kriptovalutama na pravi put, NewsCrypto – popularna platforma za obrazovanje i kripto trgovanje – nedavno je objavila vlastito rješenje za demo trgovanje. Za razliku od ostalih demo i alata za trgovanje papirom, demo platforma za trgovanje NewsCrypto dizajnirana je s apsolutnim početnicima na umu i pruža lako dostupne značajke, grafikone i demo tržišta za nove trgovce koji se brzo mogu nositi s njima.

Jednom kada trgovac može ugodno zaraditi na demo tržištima, vrijeme je da uskočite u pravu stvar, istovremeno koristeći stop-loss, take-profit i limit naloge za kontrolu izloženosti riziku gdje je to moguće.

Odvojite istinu od hipe

Kao novom trgovcu, često je teško odvojiti istinski obećavajuće mogućnosti ulaganja od onih koje su pretplaćene plaće i one zainteresirane za njihov uspjeh. Nažalost, to može dovesti trgovce početnike da ulažu u bezbroj sheme pumpi i odlagališta plutajući okolo ili u projektima koji će doživjeti nešto više od vječnog pada.

Interes za pretraživanje bitcoina u zadnjih 90 dana (Slika: Google)

Da bi prevladali ovaj problem, trgovci trebaju pristup točnim, nepristranim uvidima u tržište i analitici, te im je potreban način da provjere koji projekti imaju istinsku hype, a koji su gluposti. Srećom, na raspolaganju su doslovno deseci alata i platformi koji pomažu uočiti obećavajuće mogućnosti i izbjeći rizične opcije. Jedan od njih je Googleovi trendovi, web mjesto koje vam omogućuje provjeru aktivnosti pretraživanja bilo kojeg pojma koji želite vidjeti je li istinski popularan ili nije.

Isto tako, Kripto Strah & Indeks pohlepe from alternative.me može se koristiti za procjenu je li tržište sveukupno bikovsko ili medvjeđe, dok je Shuffleup’stragač za volatilnošću može se koristiti za provjeru normalnog raspona volatilnosti za razne kriptovalute. Ovi se alati, u kombinaciji s brojnim ostalim dostupnim, mogu koristiti za donošenje profitabilnijih trgovinskih odluka i izbjegavanje najrizičnijih sredstava.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map