KAKO NAUČITI ANALIZIRATI TRŽIŠTE KRIPTOURUTA

Ako želite naučiti kako analizirati kriptovalute, postoji nekoliko alata s kojima se trebate upoznati. Ovi alati pomoći će vam da razumijete položaj tržišta i napravite sjajna predviđanja. Jedna stvar koju morate shvatiti je da je kripto tržište vrlo nestabilno i ako morate stvari ispraviti, morate razumjeti kako funkcionira tržište, a to uključuje kako izvršiti tehničku analizu kripto valute.

Ako ste novi na tržištu kriptovaluta ili tražite usluge povezane s kripto valutom, možda ćete biti preplavljeni grafikonima, grafikonima i informacijama o različitim kriptovalutama, ali kako razumijete kripto tehničku analizu i kako tržište funkcionira, cjelokupna kriptosustav će postati jednostavniji i imati smisla. Ovaj vam je vodič namijenjen izlaganju da bolje razumijete razne internetske ljestvice cijena, predviđanja cijena i tržišne prognoze različitih kriptovaluta. Prije nego što dublje uđemo u svijet kriptovaluta tehničke analize, steknimo bolje razumijevanje pojma “tehnička analiza”.

Što je tehnička analiza?

Mnogi kripto profesionalci opisali su tehničku analizu kao postupak korištenja podataka iz stvarnog svijeta izvedenih s kripto tržišta ili drugih vrhunskih izvora i planiranja za predviđanje budućeg ishoda. Takva analiza omogućit će vam predviđanje kada će tržište ići gore ili dolje. Stoga ćete imati priliku kupiti kada je tržišna cijena niska i prodati čim se cijena pomakne prema gore. 

Nekoliko je pisaca pisalo o najboljem načinu analize tržišta za postizanje dobrih rezultata, ali činjenica je da je pojam “analiziranje” vještina koja se mora naučiti testiranjem, tragovima i pogreškama, dok napokon ne uspijete. Sposobnost razumijevanja vidljivih elemenata na grafikonu i razumijevanja kako oni mogu utjecati na cijenu kriptovalute čine vas dobar kripto trgovac čak i ako još ima mjesta za rast.

Što je svijećnjak i kako djeluje?

Ako želite analizirati kripto tržište kao pisca, jedna od prvih tehničkih analiza s kojom ćete se možda morati boriti na grafikonu cijena je svijećnjak. Ovo opisuje objekte pravokutnog oblika (zelene ili crvene) na grafikonu cijena. 

Pravokutnik označava jaz između početnog i završnog stanja određenog novčića. Ako tražite cijenu novčića u vremenskom razmaku od 24 sata, svijećnjak će pokazati razliku između cijene otvaranja na dnu i cijene zatvaranja na vrhu za taj dan. Crvenkasti svijećnjak označava gubitak, dok svijećnjak zelene boje označava dobit ili dobitak za to razdoblje.

Količina prodaje

Ovo je još jedan pokazatelj koji ćete vidjeti dok proučavate graf cijena. Ako učite trgovanje kriptovalutama kako bi vam omogućili da usavršite svoje vještine pisanja u tom polju, tada je potrebno dobro razumijevanje načina na koji volumen funkcionira. To je također vitalno kada tražite uslugu kripto trgovanja na Internetu. Doslovni opseg prodaje određene kovanice unutar određenog razdoblja (dan, tjedan, mjesec) pronaći ćete na dnu grafikona cijena, često prikazanog u stupcu. Ako želite održati govor na određenom kripto novcu i razgovarati o njegovoj perspektivi, obim prodaje dobar je aspekt za istaknuti. Međutim, možete razmisliti o traženju pisca na usluga pisanja govora na mreži da vam pomogne s resursima koji su vam potrebni. Jer ponekad trebate zatražiti pomoć, umjesto da sve radite sami.

Pomični prosjeci

Količina prodaje i trend svijećnjaka nisu jedine informacije koje su vam potrebne za predviđanje kretanja cjenovnog grafikona određenog novčića. Morate uzeti u obzir kretanje cijena tijekom dužeg razdoblja, poput dana ili tjedna. Od vitalne je važnosti omogućiti vam da znate pravo vrijeme za kupnju ili prodaju. Ovo je pokretni prosjek. Dvije su vrste pokretnih prosjeka pri ispitivanju grafikona cijena: jednostavni pomični prosjek (SMA) i eksponencijalni pomični prosjek (EMA).

  • Jednostavan pokretni prosjek (SMA)

SMA označava prosječnu cijenu zatvaranja novčića tijekom određenog razdoblja. Za sedam dana prosjek je SMA za prethodnih šest dana, plus taj dan podijeljen sa sedam. Kako se dodaje novi završni saldo za svaki dan, tako se odustaje od starijeg završnog stanja za prethodne dane. Dakle, razlog čestog kretanja crte gore-dolje po grafu. Mnogi SMA smatraju najboljim pokazateljem pokretnog prosjeka.

  • Eksponencijalni pomični prosjek (EMA)

EMA je malo komplicirana od SMA koji slijedi prilagođeni obrazac. Koristeći tipični primjer od sedam dana, EMA ne tretira završni saldo jednako kao SMA. Važi prethodne dane na temelju toga koliko su bili blizu cijene u odnosu na tekući dan. Stoga prethodnim danima dodjeljuje veću težinu nego ostalim danima. Zbog silazne važnosti koju pridaje današnjim danima, stoga je reakcionarniji, što je najbolje za nestabilnu prirodu kripto tržišta.


Pa kako vam pokretni prosjek može pomoći da razumijete kriptotehnička analiza? Prikazuje razinu otpora prodaji ili kupnji po određenoj cijeni. Ako prođe pomični prosjek, to znači da tržište ide na bikovsko tržište i trebali biste tražiti mogućnosti prodaje. Ali kad cijena zatvaranja ne prijeđe pokretni prosjek, to ukazuje da postoji otpor, dakle, razlog zašto više ljudi prodaje.

  • Analizirajući trend

S gornjim informacijama sada ste spremni analizirati graf cijena određenog novčića. Nakon uspješne analize trenda trebali biste znati pravo vrijeme za kupnju (na vrhu) i kada prodati da biste ostvarili određenu zaradu (na dnu). 

Informacije predstavljene u ovom članku pružit će vam dobar početak ako želite naučiti kako analizirati kriptovalute za početnike.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map