Kava friss lendületet ad a DeFi buboréknak?

A DeFi buborék hatalmas és igen gyorsan növekvő. 2020 elején a DeFi projektek kb 850 millió dollár. Hat hónappal később a DeFi projektekbe – TVL-nek is nevezett – befektetett alapok összértéke 2,08 milliárd dollár, ami 145% -os növekedést jelent. 

defiprime

Forrás: DEFI PULSE

Igaz, a DeFi még mindig gyerekcipőben jár, de az ökoszisztéma már formálódik. Eddig az ökoszisztéma körül forog hét szektor a piac legnagyobb részét a decentralizált hitelezés veszi igénybe. 

defi

Forrás: DeFi.review

A lezárt teljes értékből mintegy 1,5 milliárd dollár tartozik a decentralizált hitelezési projektekhez. Érdekes, hogy a TVL körülbelül 40,5% -a társul a Compound vegyülettel. Az összetetteken kívül a MakerDAO egy másik DeFi projekt, amely elősegíti a decentralizált hitelezési szektor növekedését.

A vegyület és a gyártó a DeFi alkalmazásának katalizátora

A növekedés minden esetben mindig van olyan erő, amely folyamatosan magasabb szintekre tör. Alig négy évvel ezelőtt a DeFi ismeretlen volt, és kevés projekt mutatott nagy értéket. Valójában a DeFi Pulse adat azt mutatja, hogy a TVL a teljes DeFi ökoszisztémában elhanyagolható volt. Aztán Maker berobbant a helyszínre.

Készítő lehetővé tette okos szerződésekkel kölcsönözni, és egyúttal lehetővé teszi a DAO közösség számára, hogy fontos szerepet játsszon a döntéshozatali folyamatokban. Ugyanakkor a MakerDAO protokoll felel a tényleges hitelkibocsátásért. A hitelfelvevőknek is egyértelmű szerepük van a MakerDAO közösségben. Biztosítékokat nyújtanak, ami kritikus fontosságú az új DAI digitális pénznem verésében. Mint ilyen, ez egy hatalmas és önfenntartó közösség, amely végül kibővíti a DAI forgalmát.

A Maker első mozgató előnye miatt a DeFi hitelezési alkalmazás a decentralizált hitelezési rés második legnagyobb részét igényli. Az írás idején a Maker 626,2 millió dollárral rendelkezett a TVL-ben. Egészen a közelmúltig a legmagasabb TVL értékű platform rekordja volt, csak a kereslet megugrása miatt Összetett hitelprotokoll és COMP, irányítási jelzője a második helyre való visszalépéshez. 

 Az összetett felhasználók akár kilenc digitális valutát is kölcsönözhetnek, amelyek biztosítékot is jelenthetnek. Eddig az Összetett protokoll adta meg 908 millió dollár miközben hozzávetőlegesen beveszi 1,6 milliárd dollár fedezetben. A Dai, az USDC és az ETH a legkeresettebb jelzők a hitelfelvevők számára. Ugyanez igaz a kínálati oldalon is.

A vegyület az új gyerek a blokkon

A Compound elindítása előtt a Maker volt a legnagyobb decentralizált hitelezési projekt. Érdekesség, hogy a COMP ára 150% -kal tetőzött át egyetlen nap alatt, mert a Coinbase bejelentette tőzsdei bevezetését. Június 18-án a Coinbase elárulta hivatalos blog hogy a COMP június 22-től elérhetővé válik a Coinbase Pro-n.

Az írás idején a COMP 679,8 millió dollárral rendelkezett a TVL-ben a DeFi Pulse szerint adat. A Compound rallyja megmutatja, mennyi potenciál rejlik a DeFi-ben. Kérdés, hogy más projektek képesek-e utánozni vagy még jobban javítani a Compound figyelemre méltó eredményeit?

Mint korábban tárgyaltuk, a DeFi jelenség még csak most kezdődik. Például a DeFi-hez rögzített teljes érték körülbelül 198% -kal nőtt 2020. április 12. és július 9. között. Ez azt jelenti, hogy az ökoszisztémának lehetőségei vannak újabb projektek, például a KAVA fejlődésére. És mint korábban megjegyeztük, a DeFi hitelezési szektora vonzza a legtöbbet.

Kava, a DeFi Buborék rejtett gyöngyszeme

Ahogyan a Maker és a Compound sikertörténetei a közösségi alapú decentralizált hitelfelvételi infrastruktúra iránti hajlandóságuk köré épülnek, Kava a progresszív decentralizált keretrendszerhez is csatlakozott azzal, hogy a felhasználókat a kormányzás élére állította. Azonban a legtöbb új DeFi-projekttől eltérően, amelyek gyakran replikálják a protokollokat, és hiányoznak a hosszú távú sikerek eléréséhez szükséges innovatív előnyök, a Kava olyan új paradigmákat vezetett be, amelyek elég erősek ahhoz, hogy új lendületet adjanak a DeFi-narratívának. 

Először a többláncú hitelnyújtási lehetőség bevezetése a Cosmos SDK dinamikájának köszönhetően. A fejlett interoperabilitási funkciókkal rendelkező moduláris blokklánc-tervezési keret megválasztása lehetővé teszi a Kava számára, hogy elkerülje a növekedési korlátozásokat és több digitális eszközt támogasson, beleértve a BTC-t, a BNB-t, az ATOM-ot és az XRP-t..

A Kava minden kétséget kizáróan egyedülálló előnyt jelent, amely lehetővé teszi a blokklánc-hálózatok támogatását olyan közösségekkel, amelyek vitathatatlanul nagyobbak és életszerűbbek, mint az Ethereumé. Például a Kava esélye van körülbelül 3,6 milliárd dollár TVL megszerzésére, ha sikerül megragadnia a 170 milliárd dollár értékű bitcoin 2% -át, amely potenciálisan beáramolhat a DeFi piacra. További 600 millió dollár áll rendelkezésre a felvételhez, amikor részesedése az XRP és a BNB DeFi piacon eléri az 5% -ot, illetve a 10% -ot. Nem sok DeFi-projekt büszkélkedhet ezzel a lenyűgöző növekedési potenciállal – még a Maker és a Compound sem, amelyek növekedése kizárólag az Ethereum ökoszisztémáján alapszik.

Nem meglepő, hogy a szakértők és a legfőbb médiaházak tetszik Cointelegraph, kezdték észrevenni Kava növekedési potenciálját. Egy cikkben közzétett Jennifer Spencer, az Energent Media vezérigazgatója a Entrepreneur-on „a Bitcoin Uberjének” nevezte. Egy másik kiadvány, Andrew Rossow írta és a Cointelegraph oldalon találta, dicsérte az egyedülálló felhasználó-központú modellt, amely sikerre tereli a Kava-t. 

Ettől a médiafelhajtástól függetlenül nincsenek olyan kriptográfiai rendszerek, amelyek pontosan kimutatnák a Kava ökoszisztéma és jelzőjének, a KAVA valós értékét. Adatok CoinMarketCap nem tükrözik a platformra kiosztott több mint 111 millió dollár értékű KAVA-t, és a DeFi Pulse-nek problémája van a token elfogásával, mert a protokollja csak Ethereum-alapú tokenekkel működik. Kevin Davis vezető mérnök szerint azonban nagyon is lehetséges, hogy a Kava funkció szerepeljen a DeFi Pulse-ban. Ezt elmagyarázta „A Kava felsorolása a DeFi impulzuson nagyon hasonlít az Ethereum projekt hozzáadására. Minden kava teljes csomópont feltárja a szükséges végpontokat a DeFi impulzushoz szükséges adatok megjelenítéséhez, hasonlóan ahhoz, ahogyan az Ethereum csomópontok (például az Infura) lekérdezhetők az Ethereum alapú projektek statisztikáinak megjelenítéséhez. “

Ezért az ott található adatok a Kava kezdő gazdaságának kis részét képviselik, ezért marad a DeFi táj egyik rejtett gyöngyszeme..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map