Ki az a Satoshi Nakamoto?

Ki Satoshi Nakamoto

A mai napig nagyon keveset fedeztek fel Satoshi Nakamoto híres, vagy inkább hírhedt személyiségével kapcsolatban. A Bitcoin blokklánc infrastruktúrájának létrehozásáért, valamint a forradalmi digitális valuta kezdeti létrehozásáért és tranzakciójáért felelős kriptográfiai fejlesztők egy része vagy csoportja még mindig jócskán el van rejtve e látszólag japán álnév mögött.

Az évek során mindenféle kiadvány és nagyvállalat, valamint számos kormány hivatalos mérvadó testülete csatlakozott a név mögött rejlő arc feltárásához. Ebben a tekintetben hosszú órákat fordítottak arra, hogy azonosítsák azokat a sok szempontot, amelyek némi betekintést nyújthatnak az ügybe, amelyek közül néhányat az alábbiakban részletesebben szemléltetünk..

Ki Satoshi Nakamoto?

Számos találgatás és heves vita folyt a Bitcoin feltalálójának valódi kilétéről, amelyet kizárólag Satoshi Nakamoto álnéven ismernek. Tényi nyilvántartásokból kiindulva ez a személy a Bitcoin kriptovaluta önjelölt fejlesztője. Őt, vagy még jobb, először 2008 végén ismertették meg a tömegekkel, amikor a tényleges rendszert és annak alapvető működési mechanizmusait postai szolgáltatáson keresztül nyilvánosságra hozták..

A Bitcoin alkotója, bárki is legyen, magára vállalta, hogy viseli a fiat devizákkal és a meglévő pénzintézetekkel szemben álló felelősséget. Ez elkerülhetetlenül sok fent említett szervezetet ellenük fordított, lassítva az eddigi legegyedibb digitális találmány kezdeti előrehaladását.

Függetlenül attól, hogy mennyire kitartóan rejtve maradnak a nyilvánosság elől, ez a személy vagy csapat ikon a mai modern világban. Minden erőfeszítés ellenére számos feltételezés és vizsgálat van folyamatban, a rendszeres Satoshi Nakamoto nettó vagyon becslések és számítások kíséretében.

Állítólag ez a személy az egyetlen tulajdonosa a valuta kriptóérméinek legnagyobb gyűjteményében, amely több e-pénztárcán található. Ekkora vagyonnal az érték gondos nyomon követése – és ami még ennél is fontosabb – az áthelyezésére utaló jelek elengedhetetlenek a megbízható előrejelzésekhez a piaci elmozdulások és az árfolyamok tekintetében. Végül is ezek a legfontosabb paraméterek, amelyek meghatározzák a sikeres Bitcoin kereskedelmet, befektetési vállalkozásokat és fizetéseket.

Történelmi áttekintés

Időrend szerint Satoshi Nakamoto élete és munkássága csak évekkel később következett be a kriptopénz fogalmának első keletkezése után. A 80-as évek eleje óta próbálkoztak egy újfajta fizetési eszköz bevezetésével, ami végső soron ahhoz a decentralista mozgalomhoz vezetett, amely a nagyobb konglomerátumok hatalmát kívánta átvenni és elosztani a „kis emberek” között.

Egy évtizeddel a Bitcoin hivatalos megjelenése előtt volt egy hasonló törekvés Bit Gold néven, Nick Szabo által feltalálva. Ez gyakran a legvalószínűbb inspiráció arra, hogy a Bitcoin alapítója érdeklődjön az ügy iránt. Szerencsére nem tapasztaltak átfedést a század elején javasolt kriptovaluta és a mai vezető peer-to-peer blokklánc platform között, amely mind a Bitcoint, mind az árut, mind a pénznemet támogatja..

A Nakamoto-ra összpontosítva fontos kiemelni, hogy a Bitcoin papír 2008-as kiadása előtt egyetlen számítógép-fejlesztőt sem regisztráltak, sem nem ismertek néven. Figyelembe véve ennek a személynek a hatalmas lehetőségeit, meglehetősen gyanús, hogy egy ilyen tehetségnek hogyan sikerült rejtve maradnia egészen addig a meghatározott pillanatig.

Csak akkor, amikor a „Bitcoin: Peer-to-Peer elektronikus készpénzrendszer” esszét elküldték egy megalapozott és elismert digitális fejlesztők csoportjának egy kriptográf levelezőlistán keresztül, akkor kezdte el a szemöldökét emelni a név. Apropó, a személy eltűnése nem sokkal később csak tovább gyújtotta mindenki érdeklődését az ügy látszólagos különcsége iránt.

Ez a rövid, 500 szóból álló esszé volt Satoshi első próbálkozása kommunikálni más neves fejlesztőkkel, és ugyanolyan névtelen módon folytatták a következő két évben. 2009 januárjáig Nakamoto úgy döntött, hogy a Bitcoin adatlapján túlmutat az ügyekben, és valóban kiadta ennek a Bitcoin elektronikus készpénzfizetési rendszernek a kódolását. Nyílt forráskódú létesítményként az alapító elvárta, hogy ugyanazon szakmát képviselő kollégák saját megoldásaikkal és fejlesztéseikkel járuljanak hozzá a rendszerhez, és végül teljes mértékben elérjék a decentralizáció célját.

A Satoshi Nakamoto név a következő két évben gyakran látogatta ezt a mezőt, mivel a személy folytatta a munkát a Bitcoin rendszeren. Nakamoto bányászta az első blokkot, a Genesis blokkot, és valaha volt az első, aki tranzakciót hajtott végre a bányászati ​​folyamat által előállított kezdeti kriptovalutával, a Bitcoinnal. Végül is alig van senki jobb, mint az a személy, aki eleve feltalálta a Bitcoint, hogy piacra vigye.


Satoshi 2010 végéig folytatta munkáját a rendszeren, amikor egy újabb, követhetetlen e-mailt küldtek ettől az egyéntől vagy embercsoporttól, amelyben kijelentette, hogy visszavonult. Gavin Andersen és más eredeti Bitcoin-bányászok maradtak a rendszer hibáinak karbantartásában és kijavításában, míg Nakamoto távolról figyelte „utódaik” virágzását..

A Bitcoin fejlesztése

Bár úgy tűnhet, hogy a Bitcoin tehetetlen, elhagyott árva volt, aki magára maradt, kortárs sikere ennek ellenkezőjét bizonyítja. Satoshi Nakamoto megbizonyosodott a találmány fenntarthatóságáról, bár egyedülálló tulajdonságain múlik, hogy ennek a kriptovalutának sikerült felkelteni a globális érdeklődést.

A kriptopénz megszerzésének első csereplatformja hamarosan megjelent, és nem sokkal később az első tranzakció Londonban történt. Egyetlen Bitcoin-tulajdonos több ezer Bitcoint fizetett pár pizzáért, amelyet manapság a történelem egyik legrosszabb kereskedelmi ügyletének neveznek. Figyelembe véve, hogy a Satoshi Nakamoto fehér könyv kiadványa óta a Bitcoin maximális értéke érménként elképesztő 20 000 dollárt ért el, a pénzügyi megpróbáltatásokon kívül bármi is alábecsülhető.

satoshi nakamoto

A kriptopénz múltjának kevésbé izzó eredményeiről szólva a Selyemút-botránnyal való kapcsolata az egyik legrosszabb időszak volt. A Selyemút egy sötét webes kereskedelmi platform volt, amely mindenféle tiltott anyagot, fegyvert és hasonló anyagokat értékesített. Másrészt a Satoshi Nakamoto által létrehozott kriptovaluta decentralizált fizetési rendszer volt a célja, amely eltávolít minden központi hatóságot, és teljesen biztonságos, akadálytalan, ugyanakkor biztonságos és teljesen névtelen tranzakciókat tesz lehetővé. Mint ilyen, a feketepiaci kereskedőknek biztosította a végső fizetési módot.

Ennek ellenére a hatóságoknak sikerült megakadályozniuk a további visszaéléseket, lehetővé téve a tényleges kereskedési platform növekedését és helyreállítva mindenki jóhiszeműségét egy kifogástalan fizetési rendszerben. Ráadásul fizetésekre, betétekre és felvételekre történő felhasználása számos lehetőséget nyitott az akkor növekvő e-kereskedelmi ipar számára. A befektetési lehetőségek is fejlődtek, és a Bitcoin hamarosan szebb jövő felé nézett. A megerősített alapokból kialakult kriptovaluta több új felhasználásával az egyik kérdés folyamatosan elgondolkodott az emberek fejében:

Hány bitcoinja van Satoshi Nakamoto-nak?

Amint a Bitcoin értéke növekedni kezdett, és még azután is, hogy 2017 nyarán a csúcsértékét követően leereszkedett, a Bitcoin megszerzése továbbra is prioritás maradt. Az emberek világszerte megbízható eladókat, csereplatformokat, online szolgáltatókat vagy munkalehetőségeket kerestek, amelyek fizettek Bitcoin-ban, a befektetési csoportokról nem is beszélve. Manapság az emberek közvetlenül a kriptovalutába vagy az új bitcoinokat kitermelő bányamedencébe fektetnek be..

Ebben a tekintetben senki sem tehet mást, mint azon gondolkodni, hogy alkotója milyen gazdagsággal rendelkezik. Bár nincs megerősítés, a becslések szerint Satoshi Nakamoto valamivel kevesebb, mint egymillió BTC-vel rendelkezik, vagyis annak véges kínálatának mintegy 5% -ával rendelkezik, és vagyonuk dollármilliárdok tartományában ingadozik..         

Lehetséges identitások

Ki az a Satoshi Nakamoto? A cikk elejétől kezdve folyamatosan ismétlődő szempont az, hogy nincs egyértelmű meghatározás a jól ismert álnév mögött álló személyre vagy személyekre vonatkozóan. A kriptovaluta rajongói még a megfelelő névmással sincsenek tisztában, mivel nincsenek arra utaló jelek, hogy férfi vagy nő vagy egy vagy több ember lenne.

Mindazonáltal, szem előtt tartva a kérdés azonnali jellegét és széles körű népszerűségét, a kérdés iránti érdeklődés pillanatnyilag csak nőtt. És a civilizáció kétségtelenül továbbra is vadul spekulál a valódi Satoshi Nakamoto identitásról.

Nick Szabo

Sok spekuláns ezt a találgatást arra alapozza, hogy Szabo megpróbálta létrehozni a Bit Gold digitális kriptovalutát körülbelül egy évtizeddel azelőtt, hogy a Bitcoin még megjelent volna. A név hasonlóságai miatt a pénznem formátuma és tranzakciós elvei – decentralizált és teljesen anonim – sokan támogatták azt az elképzelést, hogy Nick Szabo álljon az álnév mögött. Míg a kriptográfia fejlesztési területén meglehetősen rangos vádról lenne szó, a jogi, a valóságban élő szervezetek más álláspontot képviselnek. Nem sokkal az első vádak után Nick tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban állna a névvel.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

A valószínűtlennek tűnő fordulat számos embert elhitette azzal, hogy Dorian Prentice Satoshi Nakamoto volt a Bitcoin kriptovaluta híres feltalálója. Valójában ez az ázsiai eredetű név valójában egy Kaliforniában élő édesanyjával rendelkező japán férfihoz tartozik, akinek tanulmányi területe főleg a fizikát veszi körül. Míg a személy születési neve közvetlenül Nakamoto-ra mutatott, nem volt további bizonyíték arra, hogy a Bitcoin készpénzrendszerét gyártotta volna.

Hal Finney

Ami az igénytámogatást illeti, amikor azt vizsgáljuk, ki találta ki a Bitcoint, Hal Finney határozottan tartja a legtöbb spekuláns arányát. A Nakamoto önmagát követően Finney volt a második ember, aki valaha is hozzáférést kapott a blokklánchoz, bányászta, megszerezte és tranzakciót folytatott a Bitcoinnal, valamint hibákat javított, változtatásokat javasol és saját fejlesztéseit alkalmazza a rendszeren..

Hal (feltehetően megrendezett) levelezése a tényleges Nakamoto-val, valamint a fent említett Dorian Nakamoto lakóhelyhez való közelsége mind ezt a sajátos elméletet támasztja alá. Finney azonban 2014-ben elhunyt, és ha ezek közül bármi igaz is lenne, így történt a Bitcoin kriptopénz egyetlen és egyetlen alkotója is.

Craig Wright

Míg Finney-t tartották a legvalószínűbbnek, Wright vitathatatlanul a legvitatottabb az összes Satoshi Nakamoto-jelölt közül. Felelősséggel ruházta fel, hogy valahol 2015 vége felé kifejlesztette az adott készpénzrendszert, hogy 2016-ban újult online jelenléttel lépjen fel, hogy bejelentse az igazságot az ilyen spekulációk mögött. Amikor azonban a kezdeti kulcsfontosságú Bitcoin-bányászok, akik a legkorábbi napok óta részt vettek és javították a rendszert, bizonyítékot kértek, Craig Wright állítása semmilyen lényeges bizonyítéktól elmaradt..

Brit állampolgár

Amikor az európai kontinensen, az Egyesült Államokban és végül Ausztráliában nem voltak olyan személyek, mint amire szükségük volt, hogy mindenki által keresett Satoshi Nakamoto legyen, az érdeklődőknek máshova kellett nézniük. A pontosabb eredmények keresése érdekében az érdekelt felek elemezték a Bitcoin whitepaper kiadvány beszédszegmenseit, és megállapították az angol nyelv tökéletes használatát, bizonyos enyhe mutatókkal a brit változat felé.

Ez megváltoztatta az emberek gondolatainak irányát, mivel az ázsiai kriptográfus helyett inkább a nemzetközösség polgáraira kezdtek koncentrálni. Egyébként ez a megközelítés eddig ugyanolyan hiábavalónak bizonyult.                                    

Legnagyobb elméletek

Feltételezik, hogy az eddig felsorolt ​​emberek nem csak Satoshi Nakamoto kilétével állnak kapcsolatban. Figyelembe véve, hogy nincs pontos válasz a „Mennyit ér Satoshi Nakamoto?” Kérdésre az emberek gyakorlatilag önkénteskedtek. Több céget is gyanúsítottak, valamint a Tesla alapítóját, Elon Muskot. Néhányan még a 20. századra is visszanyúlnak, mivel a Liberty Dollars 1998-as feltalálóját, Bernard von NotHaus-t is potenciális jelöltnek tekintették.

satoshi nakamoto

Akárhogy is, bár a spekulációk bővelkednek és összefonódnak, a valódi identitás igazolása kontrasztosan egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy bebizonyítsa, Ön az igazi Nakamoto, ha megadja a kulcsot a legkorábbi pénztárcájához, vagy egyszerűen áthelyezi a Bitcoin-ot egy másik célpontba.

A mögöttes ok

Sokan úgy vélik, hogy a Satoshi Nakamoto kép hatalmas hírnév és széles körű expozíciója ijesztgeti a valódi embert. Azok az elemzők azonban, akik mélyebben elmélyültek a Bitcoin magjában, felfedezték, hogy egy ilyen elektronikus készpénzrendszer fejlesztőjének súlyos következményekkel kell járnia cselekedetei miatt. Így van ez annak ellenére, hogy a jelenlegi jogi státusza több jogrendszerben van, és széles körű alkalmazása mindenféle platformon.

Sőt, az igazság mindenki számára elérhetővé válása elkerülhetetlenül a Bitcoin ilyen hatalmas tulajdonosának mindenféle hackertámadást szenved el rosszindulatú személyektől. Ilyen csoportok vannak a világ minden táján, és mindenféle ellentitkosítási technológiát fejlesztenek a platform lebontására, vagy legalábbis dominancia alá vonására.

Végül az ilyen buzgó névtelenség oka az igazi Bitcoin-alkotó védelme érdekében a valuta stabilizálása érdekében tett folyamatos erőfeszítésekben rejlik. Az évek során határozottan megnőtt a turbulencia, ami vonakodást okozott a Bitcoin tulajdonosai körében. Ha felfednék a Bitcoin egyik legnagyobb tulajdonosát, vagy akár arra késztetnék őket, hogy piacra dobják a Bitcoin-t, akkor az érték jelentős változása több platform, vállalkozás és teljes gazdasági szegmens összeomlását okozhatja világszerte. Képzelje el, milyen káoszt okozna minden online akadémia, ügynökség, Bitcoin kaszinó és más, a Bitcoint használó vállalkozás között.

Kik a Bitcoin tulajdonosai?

Ennyi szó a leggazdagabb Bitcoin-tulajdonosokról óhatatlanul arra késztette az embereket, hogy a többi Bitcoin-bálnára gondoljanak – a tulajdonosoknak érdemes megismerniük a fáradságot. Mint minden más, ami a kriptovalutát övezi, a legfőbb nagy tulajdonosok is ugyanolyan összetettek.

A bálnák leírásának legjobb módja, ha négy csoportra osztjuk őket. Az előbbi csoport aktív kereskedőkből, bányászokból és tulajdonosokból áll, akik a valuta révén új befektetéseket, kereskedelmet és nyereséges lehetőségeket kívánnak teremteni. A másik három, amely a passzív szegmenst alkotja, a kezdeti kereskedőkből és a bányászokból áll, akik esetleg elhunytak vagy elveszítették kulcsukat, egy olyan passzív Bitcoin-tulajdonosok csoportjából, akiknek nincs módjuk hozzáférni a kriptográfiai alapjaikhoz, és végül egy kis csoportból bűnöző tulajdonosok.

Összességében nem mondható el, hogy Satoshi Nakamoto nem része ezeknek a csoportoknak, vagy önálló entitást képvisel. Mivel a személyről olyan keveset tudunk, és minden mást nyíltan felfedtek a pénznemről, a rajongók nem kevésbé kívánják folytatni az ásást, hogy választ keressenek Satoshi Nakamoto, az igazi Bitcoin fejlesztő alternatív identitásának kérdésére..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map