Mi a Bitcoin Defi?

A decentralizált finanszírozás (defi) a blockchain alapú protokollokat és alkalmazásokat írja le, amelyek egy mindenki számára nyitott monetáris eszközcsomagot működtetnek. Defi olyan szolgáltatásokat vesz igénybe, amelyek közösek a kialakult pénzügyi rendszerben – hitelezés; hitelfelvétel; kereskedés; szintetikus – és láncra hozza újra őket. A két terület – a hagyományos és a rejtjelezés – közötti különbség kevésbé köszönhető a defi alkalmazásokat támogató architektúrának – elosztott főkönyv a központi adatbázis helyett -, és sokkal inkább azoknak a feleknek, akik részt vehetnek.

A Defi alkalmazások természetüknél fogva nyílt forráskódúak és mindenki számára nyitottak. Bárki részt vehet a decentralizált pénzügyi ökoszisztémában, legyen szó akár piackészítőkről, hitelfelvevőkről vagy kereskedőkről, engedély nélkül. Ez markáns különbség a régi pénzügyi világgal szemben, ahol a befogadás földrajzon, társadalmi helyzeten, hitelképességen és más olyan jeleken alapul, amelyeket bármikor önkényesen lehet megváltoztatni vagy eltávolítani, megtagadva az egyének hozzáférését.

Az eddigi defi-n belül bekövetkezett fejlődés nagy része az Ethereum körül zajlott, amely számos, a célra szabott dApps-t, hitelezési platformokat és stabil érmekibocsátási protokollokat tartalmaz. Sok szempontból azonban a Bitcoin az a blokklánc-ökoszisztéma, amely jobban megfelel a defi-nek, nagyobb likviditással, globális elfogadással és biztonsági garanciákkal büszkélkedhet. Lehet, hogy a Defi megszerezte monikerét az Ethereumon, de mára túllépett ezen a hálózaton és otthont talált a Bitcoin-on, ahol számos intelligens szerződéses platformot és protokollt fejlesztettek ki a BTC defi képességeinek kihasználására. Ebben az útmutatóban megnézzük ezeket a termékeket, és mit kínálnak a fejlesztőknek és a végfelhasználóknak.

A Bitcoin Defi esete

A Defi egyetlen blokklánchoz sem tartozik. Valójában a defi etikája magában foglalja a pénzügyi korlátoktól való mentességet, amely a termékeket egyetlen ökoszisztémákra és elhallgatott adatbázisokra korlátozza. Az összeilleszthetőség – a defi-összetevők létrehozásának koncepciója, amely a Lego-blokkokhoz hasonlóan nyílik új pénzügyi alkalmazások létrehozására – a defi doktrína egyik legfontosabb eleme. Ezért van értelme a defi-fejlesztőknek a világ legnagyobb elosztott számítási hálózatát – a Bitcoin-ot – a defi mozgalom szívéhez kapcsolni.

A Bitcoin növekvő defi szektorának nagy részét az RSK végezte. Az első intelligens szerződéses platform a Bitcoin köré összpontosult, és azt működtette, RSK eszközöket kínál a fejlesztők számára, akik defi alkalmazásokat szeretnének létrehozni. Ezek tartalmazzák:

  • Elosztott tárolás, fizetések, orákulumok és névadási szolgáltatások a RIF jóvoltából
  • Intelligens szerződés-fejlesztés, amely tükrözi az Ethereum képességeit az RSK-n
  • Összevont jelképes híd az Ethereumhoz és annak defi dApps-jéhez

Az RSK intelligens szerződéses infrastruktúrája defi pénztárcák, pénzváltók, állványok, kölcsönzési és hitelfelvételi platformok és még sok más létrehozására telepíthető. Miért építsük mindezt a Bitcoin-ra? Nos, egyrészt a BTC a kriptogazdaság legjobb értékraktára és eszköze, amelyhez a hodlerek a legvalószínűbbek, nos, a hodl. De mindezen bitcoin elzárása nem hoz hozamot tulajdonosainak. Defi képes arra, hogy ezt a tőkét működőképessé tegye hitelezés és likviditás biztosítása révén, lehetőséget adva a tulajdonosoknak, hogy megtérüljenek a BTC-vel..

Az RSK-k használata defi keretrendszer, a bitcoin tulajdonosok:

  • Érdeklődjön a BTC iránt
  • Kölcsönvegyen stabil állományokat, hogy eladás nélkül feloldhassák a BTC értékét
  • Használja ki a kereskedést a BTC-vel, hogy többet keressen
  • Tét BTC keresni más tokenek

A Defi csapatjáték

Az együttműködés a decentralizált finanszírozást támasztja alá. Minden más kriptográfia esetében a defit az együttműködés, a partnerség és az integráció szelleme jellemzi a defi projektek között. Ugyanez igaz a Bitcoin defi szektorán belül is; Míg az RSK a sok decentralizált pénzügyi innováció megvalósulásának az ágya, nem vákuumban jön létre. Például az első bitcoin által fedezett stablecoin jóvoltából jött Pénz a láncon, természetesen az RSK platformra épült. A fogyasztóknak szánt alkalmazások, például a BTC-alapú állókeretek létrehozásával a felhasználók aktívan részt vehetnek a defi gazdaságban.

Az RSK létrehozta a Bitcoin defi virágzási kereteit. A külső fejlesztők feladata, hogy ezeket az eszközöket felhasználva olyan alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek megoldják a valós problémákat, a hatékony letéttől kezdve a decentralizált fedezeti kereskedelemig, az előrejelzési piacokig, a biztonságos üzenetküldésig és a biztosításokig..

Defi lehetővé teszi a Bitcoin fizetéseket

Az egyik legjellegzetesebb eset a defi-vel való házasságkötéshez, hogy a BTC újra felhasználhatóvá válik. A növekvő hálózati díjak, az on-chain magánéletének hiányával párosulva, korlátozzák a bitcoin azon képességét, hogy a mikrofizetéseknek megfelelő helyettesíthető készpénzt szolgáljon, mivel dollármilliárdokat mozog egyszerre. Lépjen be a Villámhálózatba (LN). Ha az RSK az intelligens szerződések esetében a Bitcoin második szintje, akkor az LN annak monetáris analógja. 

Val vel 9 millió dollár A BTC a Villámhálózathoz zárva, az LN szilárd alapot nyert a globális fizetési hálózat támogatásához. A felhasználói élmény finomításán még dolgozni kell, hogy a villám a tömegek számára hozzáférhetővé váljon, és ne csak a technikában jártas korai alkalmazók számára. A közeli, azonnali, nulla közeli költségekkel és teljes helyettesíthetőséggel lebonyolított tranzakciók értékjavaslata meggyőző.

A defi végjátéka egy engedély nélküli pénzügyi rendszer, amely párhuzamosan működik a hagyományos pénzügyi rendszerrel, és hozzáférést biztosít bárkinek, akinek szüksége van rá – kiegészítve a régi világ on-rámpáival. Ehhez a defi fejlesztőknek finomítaniuk kell az alapréteg, a köztes szoftver és az alkalmazásszintű összetevők felhasználói felületét, használhatóságát és integrációját, hogy olyan termékeket hozzanak létre, amelyek valódi hasznosságot nyújtanak és gyengéd tanulási görbével rendelkeznek..

Jelenleg a defi alapjai még csontosodnak, ami azt jelenti, hogy sok fejlesztési munka zajlik még az alaprétegen és a második rétegen. A következő szakaszban szorosabb szinergiák lesznek az olyan defi ökoszisztémák, mint a Bitcoin és az Ethereum, valamint az olyan defi primitívekből kialakított új alkalmazások között, amelyek olyan projektek erőfeszítései révén alakultak ki, mint a MakerDAO, a Compound, az RSK és a Lightning Labs. A Bitcoin már most is a világ legdecentralizáltabb kriptohálózata. Ha hívei megteszik az utat, akkor ez lesz a világ legnagyobb decentralizált pénzügyi kísérletének otthona.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map