Najsigurniji bitcoin novčanici koji nisu skrbnički u 2020. godini

Prije gotovo desetak godina, Bitcoin (BTC) pokrenuo je obećavajući sustav plaćanja koji je siguran, bez granica i jeftin – otvarajući globalni financijski sustav i bankarirajući bez bankiranja. Tijekom godina BTC se pretvorio u više od sustava plaćanja, pretvarajući se u zalihu vrijednosti (SoV) kako je njegova vrijednost rasla – dosegnuvši najvišu razinu od 19.800 USD u 2017. godini. 

Prelazak na SoV, međutim, dolazi sa svojim vlastitim izazovima. U samoj svojoj srži, pohrana i sigurnost ‘digitalnog zlata’ jedan su od najvećih izazova za BTC. Prilikom lansiranja, Satoshi Nakamoto – pseudonim za tvorca Bitcoina – zamislio je platformu koja će korisnicima ponuditi potpunu kontrolu i sigurnost svojih sredstava. 

Međutim, kako je vrijednost BTC-a porasla, centralizirane razmjene i skrbničke usluge pojavile su se pružajući novčanike u nastojanju da pomognu običnim korisnicima da “sigurno pohrane svoj BTC”. Iako ove centralizirane stranke pomažu netehničkim korisnicima da pohranjuju svoje privatne ključeve i brže trguju svojim BTC-om, oni oduzimaju funkciju blockchain-a – decentralizacija (upravljanje vlastitim ‘bankovnim računom’).

Potreba za samohranjivim novčanicima 

U čemu je problem s centraliziranim pružateljima kripto novčanika? 

Centralizirani kripto skrbnici i burze nude brz i pouzdan način transakcija kriptovaluta kao što su Bitcoin i Ethereum. Međutim, tim ustanovama nedostaje sigurnosni aspekt s obzirom na to da privatno ključeve korisnika centralno pohranjuju i pohranjuju u vruće novčanike. Vrući novčanici ili internetski novčanici omogućuju korisnicima neometano trgovanje i upotrebu svojih kriptovaluta. 

Međutim, to je dovelo do toga da je nekoliko burzi u posljednjih nekoliko godina ispralo milijune (zajedno milijarde) dolara u investicijskim fondovima, pokušajima hakiranja, krađe, krađe identiteta, prijevara pri izlasku itd..

Svojstva niske sigurnosti na centraliziranim skrbnicima iznjedrila su hardverske novčanike poput Ledgera i Trezora, koji povećavaju privatnost i sigurnost sredstava. To čine spremajući vaše privatne ključeve izvan mreže na USB pogon. Međutim, korisnici se izbjegavaju tih novčanika (usprkos visokim razinama sigurnosti) u korist centraliziranih mrežnih novčanika zbog pouzdanosti, brzine i likvidnosti. 

Postavlja se pitanje: “Mogu li korisnici kriptografije uživati ​​na brzini, pouzdanosti i ne-skrbničkoj sigurnosti – svi zajedno – na platformi kripto novčanika?” Da. 

U sljedećem odjeljku raspravljamo o sigurnosnim mjerama koje biste trebali tražiti u kripto novčaniku, kako osigurati siguran svoj novčanik i najsigurnije novčanike za kripto korisnike u 2020.. 

Što potražiti u kripto novčaniku

 1. Sigurnost: Ovo je možda najvažnija značajka u bilo kojem novčaniku. Smatra se da su mrežni novčanici podložniji napadima nesigurnosti i s razlogom; lakše ih je hakirati. S druge strane, hardverski novčanici smatraju se sigurnijima jer se valuta pohranjuje izvan mreže.
 2. Anonimnost: Korisnici koji su zainteresirani da ostanu anonimni, ovo bi vjerojatno trebala uzeti u obzir.
 3. Ugled: Važno je da netko pregleda recenzije novčanika kako bi utvrdio gdje se nalazi među ostalim korisnicima u zajednici, samo da bi bio siguran u ono na što se obvezuje. 
 4. Korisničko sučelje: Sučelje Coinbase preporučuje se za većinu početnika. Lako je plovna, a osim toga osigurava 100% svoje vrijednosti.

Najbolji sigurnosni kripto novčanici koji nisu skrbnički

1. Bitamp – za sigurnost i brzinu (Preporučeno) 

Prema službenoj web stranici, Bitamp “Je besplatni Bitcoin novčanik otvorenog koda, na strani klijenta koji vam omogućuje sigurno slanje i primanje Bitcoina na blockchainu”. Jednostavno rečeno, Bitamp je samostalni novčanik za kriptovalute koji vam omogućuje slanje i primanje Bitcoina. 

Novčanik je dizajniran pod licencom MIT koja korisnicima širom svijeta omogućuje slanje i primanje BTC-a. Novčanik kompatibilan s globalnom licencom znači da ga programeri širom svijeta imaju vrlo malo ograničenja u korištenju. 

Pros

 • Novčanik bez skrbništva: Povećava sigurnost novčanika dopuštanjem izravnih plaćanja na vaše izvanmrežne novčanike. To znači da tvrtka ne prenosi, pohranjuje ili sprema privatne ključeve korisnika na svoj poslužitelj.  
 • Omogućuje pregledavanje Tor: Integracija s Torom poboljšava privatnost transakcija korisnika. Uz to, operacije tvrtke Bitamp strogo su lokalne u korisnikovom pregledniku “pomoću Javascripta i magične lozinke od 12 riječi”. 
 • Prijenosi na hardverske novčanike: Bitamp također nudi jedinstvenu izravnu vezu s vrhunskim hardverskim novčanicima, uključujući Ledger Nano S (spomenut u nastavku), Trezor, KeepKey, Electrum i Mycelium. 
 • Obrazovna zajednica: Bitamp se također nadovezuje na svoje vrijednosti kripto-zajednice nudeći obrazovni i informativni materijal na svojoj web stranici – posebno novim korisnicima. Na Bitampu su dostupni dijelovi o “Kako kupiti Bitcoin”, “Kako osigurati novčanik”, “Koraci do rudarstva Bitcoina” itd.. 

Protiv

 • Nedostatak više kripto valuta: Siguran, brz i neskrbnički novčanik dopušta samo Bitcoin transakcije. To je vrlo uski opseg, ali tvrtka radi na dodavanju novih kriptoza u budućnosti. 
 • Relativno mladi: U usporedbi s drugim novčanicima s našeg popisa, Bitamp je još uvijek u početnoj fazi, pa je stoga manje prihvaćen. 

2. Novčanik Ledger Nano S – Sigurnost, bez brzine


Ledger Nano S hardverski novčanik za kriptovalute jedan je od najboljih među svojim vršnjacima, nudeći korisnicima izvanmrežni novčanik za čuvanje kriptovaluta. Hardverski novčanik dolazi sa zaslonom i kompatibilan je s bilo kojim operativnim sustavom računala.  

Pros

 • Izvanmrežni novčanik koji nije skrbnički: Hardverski novčanik Ledger omogućuje vam pohranjivanje vlastitih privatnih ključeva na USB pogon koji je zauvijek izvan mreže dok se ne poveže s računalom. Ovo poboljšava sigurnosna svojstva za pohranu vaših bitcoina. 
 • Ključ od 12 lozinki: Novčanik također nudi ključ zaporke od 12 riječi koji vam omogućuje povrat sredstava u slučaju da izgubite novčanik. 

Protiv

 • Spore transakcije: Kao što je već spomenuto, hardverski novčanici otežavaju vam transakciju kripto kriptorom s obzirom na postavljene tvrde sigurnosne protokole. 
 • Skup: Iako je Bitamp besplatni Bitcoin novčanik, Ledger Nano S dolazi po pozamašnoj cijeni >150 američkih dolara što obeshrabruje male kriptoposjednike da svoju imovinu čuvaju u novčaniku. 

3. Novčanik za kruh – više novčića, smanjena brzina i sigurnost

Kruh je novčanik bez skrbništva za digitalnu aplikaciju koji vam omogućuje primanje i slanje Bitcoina. Aplikacija je dostupna u web pregledniku i na mobilnim uređajima – u iOS i Android App trgovinama. Novčanik omogućuje pohranu, slanje i konverziju više valuta, uključujući Bitcoin, Ethereum i Bitcoin Cash (BCH). 

Pros

 • Dostupnost više kovanica: Novčanik za kruh nudi tri valute na novčanici koja nije skrbnička – BTC, ETH i BCH. 
 • Jednostavno sučelje: Novčanik korisnicima također nudi lijepo dizajnirano i jednostavno za navigaciju sučelje. 

Protiv

 • Nedostaje dvofaktorska provjera autentičnosti: Nedostatak autentifikacije putem SMS-a ili Google autentifikacije smanjuje sigurnosna svojstva novčanika Bread.
 • Spore interakcije i interakcije trećih strana: Iako je novčanik Bread Wallet novčanik koji nije skrbnički, transakcije na platformi prolaze putem treće strane smanjujući privatnost korisnika. Štoviše, neki su se korisnici ranije žalili da je web lokacija spora i glomazna. 
Novčanik Tip Sigurnost  Jednostavnost korištenja Cijena Web stranica
Bitamp.com Na liniji Visoko  Lako Besplatno Bitamp
Ledger Nano S Hardver  Visoko Umjereno >150 USD Knjiga
Novčanik za kruh Mobilni Umjereno Lako Besplatno KRUH

Tablica koja prikazuje različite kvalitete novčanika koji nisu skrbnički

Zaključak

Nakon sveobuhvatnog pregleda gornjih novčanika koji nisu skrbnički, preporučujemo Bitamp za njegove sigurne i brze transakcije. Štoviše, novčanik je besplatni novčanik otvorenog koda, što znači da ga programeri širom svijeta rade na poboljšanju svakog dana poboljšavajući vaše kripto ulaganje i HODLing. 

Ne sjećajte se svojih privatnih ključeva, ni svojih novčića! Uvijek pokušajte koristiti novčanike koji nisu skrbnički za pohranu imovine vaše kriptovalute. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map