Najučinkovitiji projekti na EOS.IO-u u 2019

EOS.IO predstavljen u siječnju 2018. od programera Daniela Larimera i Brendana Blumera, softverska je arhitektura blockchain-a koja podržava milijune transakcija u sekundi s uključenim gotovo nula transakcijskih naknada.

Ovaj tehnološki skup ovisi o mehanizmu konsenzusa dokaza uloga kako bi se sve to dogodilo. Druge popularne kriptovalute poput Bitcoina oslanjaju se na dokaz o sustavu zasnovanom na radu, u kojem računala agresivno drobe brojeve kako bi riješila složene kriptografske zagonetke. Ali dokaz o udjelu određuje sljedeći entitet koji će stvoriti blok promatrajući razne kombinacije slučajnog odabira, bogatstva ili dobi.

Ovaj novi pristup sigurnoj razmjeni vrijednosti i podataka na nepovjerljiv način pojačava se 2019. godine, a širenje projekata temeljenih na EOS-u koji se pojavljuju na sceni ne bi trebalo iznenaditi. Brojni su ovi projekti stvorili značajne valove tijekom protekle kalendarske godine, pa ćemo ih sada pogledati.

LiquidApps: pokrenut u veljači 2019.

LiquidApps je rješenje za i za programere dApp-a, čiji je cilj učiniti decentralizirani razvoj aplikacija pristupačnijim i pristupačnijim. LiquidApps je stvorio svoj dApp mreža kao ekosustav za njegovanje decentraliziranog softvera kako bi bio učinkovitiji i stekao redovite korisnike. U tu svrhu mreža dApp nudi dva proizvoda: vRam i Zeus.

Liquidapps

vRAM djeluje kao vrsta pristupačnog “tvrdog diska” za programere EOS dApp za pohranu njihovih podataka. Zeus je pridruženi komplet za razvoj softvera (SDK), koji programeri uključuju postojeće proizvode LiquidApps za stvaranje vlastitih dApps-a. Već dostupno na Githubu, Zeus se predstavlja kao „sve na jednom mjestu“ za programere dApp-a.

Everipedia: pokrenula je EOS funkcionalnost u kolovozu 2018, rasla tijekom cijele 2019. godine.

Everipedia je poput verzije Wikipedije s omogućenim blockchainom. Koristi EOS blockchain tehnologiju i pridruženi kripto token pod nazivom IQ kako bi ljude potaknuo da daju sadržaj, a istovremeno obuzdao cenzuru širom svijeta.

2019. godina bila je godina razvoja i unapređenja za projekt enciklopedije koji se može uređivati. Tim je dodao novu funkcionalnost za suradnju i uređivanje članaka, poput svoje platforme Chat za komunikaciju s drugim urednicima koji koriste proizvod.

Everipedia je također dodala integraciju s YOLO Exchange kako bi omogućila stjecanje IQ-a izravno unutar vlastite platforme. Nova podrška na korejskom jeziku također čini Everipedia korisnom za prethodno neopsluženu populaciju.

Ravnoteža: pokrenut u travnju 2019.

Ravnoteža je višelančani okvir za izgradnju stabilnokovanica i DeFi proizvoda podržanih imovinom. Njegov vodeći proizvod je EOSDT stabilnicoin, koji je vezan za američki dolar i svoju vrijednost izvodi iz prekomjerne kolateralizacije likvidne digitalne imovine korisnika. Ovaj dApp također navodno ima jedan od najvećih salda od svih dApps-a.

Ravnoteža

Tvrtka je nedavno pokrenula prvi fond stabilnosti kripto industrije s 6,5 milijuna EOS-a (vrijednog približno 17,5 milijuna USD) vlastitog kapitala. Ta hrpa novca djeluje kao figurativno osiguranje od događaja na tržištu crnih labudova – štiti korisnike od ekstremne volatilnosti tržišta dovoljno dobro da smanji zahtjeve za kolateralizacijom EOSDT-a sa 170 na 130%. To stvara veći potencijal za utjecaj digitalne imovine i konsolidira EOS kao pouzdano sredstvo osiguranja.

KARMA, pokrenut 2018. i rastao tijekom 2019. godine.

KARMA je društvena mreža za društveno dobro koju pokreće EOS blockchain. Njegov kripto token (također nazvan KARMA) osmišljen je kako bi potaknuo ljude da čine dobre stvari na svijetu za druge ljude ili da imaju blagotvorne interakcije jedni s drugima. Ljudi objavljuju te stvari na mreži gdje dobivaju sviđanja i glasove, a zatim za to dobivaju KARMA. Ideja je stvoriti zajednicu oko maksimiziranja dobra u svijetu.

karma

2019. godine KARMA token je naveden na YOLO, što čini token šire dostupnim kripto zajednici. Također je pokrenuta nadogradnja platforme “Plaćamo CPU” u listopadu tako da se korisnici više ne moraju brinuti o pokrivanju vlastitih CPU zahtjeva.

Bancor je osvojio puno pažnje u 2019. godini, prepoznat je kao sposoban podržati važan algoritam vezivanja tokena.

Bancor je mrežni protokol likvidnosti koji omogućuje automatiziranu, decentraliziranu razmjenu na Ethereum i EOS blockchains. Drugim riječima, korisnici Bancora pretvaraju se izravno u različite tokene putem pametnog ugovora, za razliku od razmjene na tržištima kriptovaluta. Njegov novčanik, Bancor Wallet, omogućuje automatsku pretvorbu tokena odmah unutar sučelja po predvidljivim cijenama otpornim na manipulacije.

2019. je za Bancor bila godina koja se kretala iglom. EOS kreator Dan Larimer predložio je algoritam vezivanja tokena koji ovisi o mreži Bancor. Larimer je napisao: „Predpostavka našeg algoritma je da oni koji žele biti malo poluge u kolateralnoj imovini (poput EOS-a) mogu zaraditi novcem olakšavajući tržišne aktivnosti između EOS-a i zamjenljivog vezanog sredstva (npr. USD) , čija je vrijednost dizajnirana za praćenje kretanja cijene unutar dopuštenog odstupanja. “

Larimer je čak prethodno integrirao Bancor algoritam u model raspodjele imovine za EOS RAM. (Ovaj je model radio na automatizaciji likvidnosti za tržište RAM-a otkako je EOS blockchain pušten u rad 2018.) U to vrijeme Bancor je također integriran u EOS Exchange Exchange (REX), što omogućava korisnicima da zarađuju iznajmljivanjem svojih CPU i mrežni resursi

Osim ove pažnje, Bancor je također iskoristio 2019. godinu za dodavanje integracija za brojne nove tokene, dovodeći ukupan broj podržanih kriptovaluta na više od 148. 

novčanik pEOS, najavljen u lipnju 2019.

Iako još nije u proizvodnji, pEOS je softver za novčanik koji donosi dodatni sloj zaštitne privatnosti načinu na koji korisnici EOS-a međusobno komuniciraju. Povezani token (PEOS) može se poslati i na EOS račune i na pEOS adrese. Važno je da su pEOS adrese potpuno odvojene od EOS računa – temeljna arhitektura EOS.IO uključena je samo u premještanje transakcije kroz mrežu.

Transakcije koje idu s jednog EOS računa na drugi završavaju javno vidljive na otvorenom blockchainu – lako je naučiti stanja na računu i nazive računa. Ali pEOS adrese su zaključanije od ovoga. Slanje ili primanje s pEOS adrese drži takve detalje identifikacije izvan vidokruga javnosti, a ako transakcija prelazi s jedne pEOS adrese na drugu, tada je nemoguće da treća strana sazna bilo kakve detalje o identificiranju o njoj.

Projekt je doživio određena kašnjenja u pristupu radnoj verziji – doslovno poziva na neke promjene kako EOS.IO funkcionira – ali nakon što se promjene uvedu, korisnici EOS-a imat će potpuno novi način transakcija s poboljšanom privatnošću.

Sense.chat, pokrenut u lipnju 2019.

Sense.chat je privatna aplikacija za razmjenu poruka koja radi na vašem Android ili iOS uređaja, a o korisničkom EOS računu ovisi o pravilnom funkcioniranju. Možete ga točno kontekstualizirati kao “EOS glasnik”.

Budući da je izgrađen na vrhu bloka EOS.IO, Sense.chat može slati i primati poruke na dokazivo siguran, kripto omogućen način. Baš kao što Bitcoin transakcije omogućuju određeni stupanj anonimnosti i privatnosti, Sense Chat donosi ovu istu zaštitu i vašem svakodnevnom ponašanju poruka.

smisla.chat

Provođenje financijskih transakcija putem blockchain tehnologije moglo bi biti vrlo nišno i tehničko, ali gotovo svi u povezanom svijetu koriste svoj mobilni uređaj za komunikaciju s drugima. Sada za to mogu koristiti EOS blockchain s neusporedivom razinom sigurnosti.

Baš kao što je 2019. donio EOS-u neusporedivo kretanje i razvoj, zasigurno ćemo vidjeti da se trend nastavlja i do 2020. godine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map