Stablecoins nyereségesebb lehet, mint Altcoin tét?

A kriptovaluta-részesedés népszerűsége felrobbant az elmúlt évben, mivel minden eddiginél több kriptovaluta teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy a hálózat által kifizetett jutalom fejében eszközeiket elrakhassák..

Noha az altcoin-tét sok esetben nyereséges lehet, az érdekeltek jelentős része jelenleg pusztító veszteségeket szenved el, az általuk birtokolt eszköz mögöttes volatilitása és / vagy az uralkodó piaci viszonyok miatt. Azok számára, akiknek kevésbé van kockázati étvágyuk, a stablecoin-befektetések az altcoin-részesedés biztonságosabb alternatívájaként jelentek meg, mivel a stablecoin-tulajdonosok most lenyűgöző hozamot tudnak elérni, miközben ezalatt kevés vagy semmilyen kockázatot nem vállalnak..

Sok érmének negatív THM-je van

Bár sok kriptovaluta magas THM-mel büszkélkedhet, látszólag lehetővé téve a tulajdonosok számára, hogy csekély kockázat nélkül lenyűgöző hozamot szerezzenek eszközeiken. Az igazság az, hogy néhány kriptovaluta valóban pozitív hozamot produkál, ha figyelembe vesszük az alapul szolgáló eszköz árfolyamát is. Végül is, mi haszna van az 50% -os THM megszerzésének évente, amikor a mögöttes eszköz lényegesen többet esett?

Mivel ezt a THM-et az alapul szolgáló eszközben mérik, nem pedig az amerikai dollár (USD) értékét tekintve, sok érintett fél tévesen úgy véli, hogy eszközei elkönyvelésével profitot termelnek – holott a valóságban valóban mínuszban vannak. Ez gyakran előfordul, amikor az eszköz élettartamát tekintik át, nem pedig az érték rövid távú változásaira koncentrálnak.

érmepiaci sapkaAlgorand (ALGO) diagram: 2019. augusztus – 2020. augusztus. (Kép: CoinMarketCap)

Vegyük példaként az Algorandot (ALGO). Az ALGO-tulajdonosok jelenleg körülbelül 5,1% -os THM-t kereshetnek a zsetonok megszerzéséért. Azonban a CoinMarketCap, Az Algorand ára csaknem 90% -kal zuhant össze 2019 júniusi indulása óta – akkor, amikor az ALGO-tulajdonosok döntő többsége először megszerezte zsetonjait.

Összességében véve, ha tartotta volna az ALGO-t attól a naptól kezdve, amikor a tétjutalmakat először bevezették (2019 augusztus), és egy évvel később (2020 augusztusáig) tartották volna, akkor pénzének majdnem felét elveszítette volna USD-értékben – de % -kal több ALGO, mint amivel kezdett – nem ideális.

Mint ilyen, fontos, hogy a valódi várható hozam kiszámításához figyelembe vegyék az érintett eszköz teljesítményét.

Központi platformok nélkül kereshet hozamot

A decentralizált finanszírozás (DeFi) végső célja, hogy segítse az egyéneket abban, hogy visszanyerjék pénzügyeik irányítását azáltal, hogy csökkentik vagy megszüntetik a központosított pénzügyi intézményekre, például a bankokra, a tőzsdékre, sőt a kormányokra való támaszkodást..

Bár az elmúlt hónapokban számos DeFi-projekt jelent meg – amelyeknek egyetlen célja a gyors megtérülés elérése a befektetők számára – valójában kevesen rendelkeznek maradóképességgel, mert sok ilyen projekt mögött álló jelző hiányzik a valódi hasznosságból. Sőt, az elmúlt hónapokban számos DeFi protokollt használtak ki, köztük a DeFi Bzx hitelezési platformot, amelyet feltörtek háromszor ebben az évben és a Balancer – amely 24 órán belül kétszer is feltört.

Hasonlóképpen, bár számos olyan platform létezik, amelyek bőséges megtérülést ígérnek a kriptovaluta betétek terén, ezek a platformok szinte mindig kiszolgáltatottak a feltöréseknek és a fekete hattyú eseményeinek, amelyek teljes veszteségeket okozhatnak a felhasználók számára. Ez sok céget elővigyázatossá tett a DeFi platformok elindításával vagy eszközeik elfogadásával a platformjukon.

A DeFi jelenlegi korlátainak leküzdése és a biztonságos hozamtermelő eszköz biztosítása a piaci szereplők számára, BXTB piacra dobott egy teljesen új megoldást – az első hozamot generáló stablecoin megoldást, amely CHIP néven ismert. Ellentétben a többi fiat valutával fedezett stablecoinnal, a CHIP-et más stablecoins, például a DAI és a Tether (USDT).


Kép: BXTB

A CHIP létrehozásához a felhasználóknak össze kell kapcsolniuk egy második, BXTB néven ismert tokent egy támogatott stablecoin-nal, hogy az aktivált BXTB (yBXTB) mellett ekvivalens számú CHIP-tokent állítsanak elő – ez egy visszafordítható folyamat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy visszakapják az eredeti asztali érmeiket..

A CHIP tokenek úgy vannak kialakítva, hogy rögzítve maradjanak az alapul szolgáló stablecoinhoz, míg az aktivált BXTB a hozamtermelő eszköz. Az yBXTB tartásával a felhasználók a bevételek egy részét a BXTB oldalláncon végrehajtott tranzakciókból szerzik.

A likviditási poolok kockázatai

A likviditási poolok népszerűsége gyorsan növekszik a kriptovaluta kereskedők körében, mivel lehetővé teszik a kereskedőknek, hogy eszközeikhez hozzájáruljanak egy poolhoz, és megkaphassák a díjak töredékét, amikor a kereskedők cserélik eszközeiket.

Bár számos olyan decentralizált csere (DEX) platform létezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a likviditás növelését, Uniswap messze a legsikeresebbnek bizonyult a könnyű használat, a rugalmasság és a likviditási poolok látszólagos jövedelmezősége miatt. Kevesebb tapasztalattal rendelkező likviditási szolgáltatóknak azonban figyelniük kell az állandó jellegű veszteségekre (IL) – amelyek drámai módon befolyásolhatják a likviditási poolban tárolt eszközök értékét.

Az ETH-RARI pool jelenleg többet veszít az állandó veszteségektől (-7,83%), mint a havi díjaknál (+ 1,93%). (Kép: UniswapROI)

Ezek az állandó veszteségek akkor fordulnak elő, amikor a likviditási pool egyik oldala gyorsan elveszíti az értékét a másik oldalhoz képest. Ez azt eredményezheti, hogy a poolban részesedéssel rendelkező felhasználók jelentős összegeket veszíthetnek – amelyeket nem fedeznek a likviditás növeléséért megszerzett díjak. Emiatt az Uniswap kockázatos lehet, ha olyan volatilis eszközökre nyújt likviditást, amelyeknek nincs hosszú távú bullish pályája.

Ez nagymértékben elkerülhető azáltal, hogy kevésbé volatilis eszközökhöz járulnak hozzá, vagy hozzájárulnak az olyan platformok tisztán stabil likvid érmeihez, mint pl. Ív.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map