Szakértői vélemény a decentralizált pénzügyekről [DeFi] – az a trend, amely 2020-ban uralta a kriptotéret

A decentralizált pénzügyek (DeFi) az egyik aktuális téma volt 2020-ban, a jelenlegi Bitcoin árrally, az Ethereum 2.0 bevezetése, a koronavírus által okozott globális gazdasági összeomlás és még sok más mellett..

A DeFi azonban másfajta trendként, vagy a kriptográfia fázisaként áll, mint a korábban jelentkező trendek. A múltban a kriptográfia látta az ICO-kat és az IEO-kat, de mindegyikük elkötelezte magát a pénzgyűjtésért cserébe olyan ígéretekért, amelyek néha évekig is eltarthatnak anélkül, hogy teljesülnének..

A DeFi a pénzügyi befogadásra összpontosít, és lehetővé teszi a kriptográfus felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a digitális banki szolgáltatásokhoz, és kereshessenek a decentralizált banki szolgáltatások kihasználásával, csak okostelefonjukkal vagy számítógépükkel..

Ez egy érdekes időszak a kriptográfia történetében, mivel a Bitcoin újabb gyűlést vezet, és a kriptográfia elfogadóinak új hulláma után kutat a Bitcoin megvásárlásának módjáról; az intézményi befektetők minden eddiginél gyorsabban lépnek be közvetlenül vagy közvetve a kriptográfiai szektorba; A PayPal titkosított; az örökbefogadás rohamosan növekszik; A COVID-19 globális gazdasági összeomláshoz vezetett, amely lehetővé tette a kriptográfia számára, hogy megmutassa valódi lehetőségeit – amit meg is tett; és több.

Mindezek közepette a DeFi felrobbant, és a legdominánsabb trend lett. Most is, amikor a Bitcoin új ATH-t ért el, és az év véget ér, a decentralizált pénzügyek továbbra is növekszenek és ugyanolyan erőteljesen felhívják magukra a figyelmet, még a szakértőket is arra késztetve, hogy megosszák nézeteiket a jövőben.

Mit mondanak a szakértők?

Mint mindig, a jövőre vonatkozó jóslatok emberenként is nagyon eltérőek lehetnek, és ez még a szakértők körében is igaz. Ennek ellenére érdekes megnézni, hogy mit gondolnak azok, akiknek van tudásuk és tapasztalatuk, mivel általában sokkal mélyebben megértik a trendeket, mint az alkalmi kriptográfusok.

Bohdan Prylepa

Bohdan Prylepa, a CTO és a társalapítója Prof-it Blockchain Kft amikor egy közelmúltban megkérdezték interjú hogy a DeFi képes-e segíteni a globális gazdaság stabilizálásában vagy sem, Bohdan Prylepa, a CTO és a Prof-it Blockchain Ltd társalapítója, amikor egy nemrégiben készített interjúban a DeFi világgazdaságban elfoglalt helyéről kérdezték:

„A DeFi még mindig kísérleti jellegű. Az őrült THM-ek és a heisták lecsökkentik a befektetőket, így évekbe telhet. Ennek ellenére a DeFi érdekes, de nem szabad megelőznünk magunkat. Még mindig a vadnyugat, és még több munkát – strukturális, jogszabályi és infrastrukturális – kell elvégezni, mielőtt a DeFi döntő szerepet játszik a globális gazdaság stabilizálásában. “

Továbbra is úgy véli, hogy a DeFi-nek hatalmas hatása lesz a titkosítási szektorban. Egyelőre túl korai hozzá. De ezzel együtt hozzátette: „Azonban nem vagyok elutasító. Az olyan decentralizált tőzsdék növekedése, mint az Uniswap, elveszítheti a centralizált tőzsde piaci részesedését. ”

Alapvetően, bár Prylepa nem számít arra, hogy minden DeFi-projekt hamarosan jelentős slágerré nő, vannak olyanok, amelyek megelőzik a többit – talán a valódi kereslet miatt, vagy talán azért, mert a megfelelő helyen voltak a jobb oldalon idő.

Nicholas Pelecanos

Valami hasonlót mondott a NEM kereskedési vezetője, Nicholas Pelecanos kijelentette, hogy a DeFi nagy figyelmet kap, és hogy a hagyományos banki tevékenységet nagyon megzavarja. Még egy Messarit is megemlített jelentés megjegyezte, hogy 2020-ban 500 millió dollár értékű bitcoin került az Ethereumba, kifejezetten a DeFi-ben való részvétel céljából.


Pelecanos folytatta azzal, hogy a DeFi konjunktúra követi az innováció elfogadási görbéjét – ez egy jól dokumentált jelenség, amely sajátos mintát követ az új, ígéretes találmányokról..

„Az innováció, jelen esetben a DeFi növekedését nagyrészt a technológiai fejlődés, majd a tőke és a szabályozás növekedése vezeti. Ezért a tér általános növekedése vagy a „fejlődés” a felhasználó, a technológiai és szabályozási növekedés, valamint a tőke függvénye ”- mondta..

A DeFi rengeteg szolgáltatást nyújt, de mindezek mellett a DeFi – mégpedig magával a kriptográfiai szektorral ellentétben – még gyerekcipőben jár. Sok még kísérleti jellegű, és bármi megtörténhet. Pelecanos a YAM pénzügyi összeomlása felé mutatott, amely 90% -kal csökkent, egyszerűen azért, mert hibát tartalmazott a kódjában.

Brendan Blumer

Ez többnyire a kriptográfia domináns véleménye, osztja sok más befolyásos egyén. Ilyen például a Block.one vezérigazgatója, Brendan Blumer

„A Block.one oldalon úgy gondoljuk, hogy a DeFi-nek fejlődnie kell ahhoz, hogy fenntartható kapcsolatot lehessen elérni a régi gazdasággal és egy nyitottabb pénzügyi rendszert hozzanak létre. Nyílt programozható pénzügynek vagy ProFi-nak hívjuk. Úgy gondolkodunk a ProFi-ról, mint egy hídról az EOS blokkláncának átláthatósága és integritása között a szabályozott pénzügyi világ felé. ”

Még az amerikai pénzügyminiszter pénznemellenőre, Brian Brooks is egyetért ezzel. Beszélt a decentralizációról és a DeFi-szolgáltatásokról, megjegyezve, hogy “Véleményem szerint még mindig egy hosszabb játék első negyedében vagyunk, és még mindig a legnagyobb előnyök és előrelépések előtt állunk.”

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a DeFi-nek időre van szüksége a lehetőségeinek teljes kibontakozásához. A türelem a kulcs mindenki számára, aki a digitális pénzügyek fényes jövőjét akarta látni

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map