Útmutató a Bitcoin opciós kereskedéshez

útmutató bitcoin opciós kereskedés borító kép

A bitcoinok és az opciók nem különbözhetnek egymástól a kockázat szempontjából. Míg a Bitcoin-befektetéseket széles körben hatalmas szerencsejátéknak tekintik, az opciós kereskedés meglehetősen biztonságos lehet azok számára, akik tudják, mit csinálnak. A Bitcoin opciós kereskedési útmutatónkban megvitatjuk, mi történik, ha a kettőt kombinálja.

Mik azok a Bitcoins?

A Bitcoin az eredeti kriptovaluta. 2009-ben egy ismeretlen személy vagy csoport hozta létre Siashi Nakamoto más néven. A kriptovaluta a digitális és elektronikusan hordozható pénznem egy speciális formája, amely kriptográfiai protokollokon és algoritmusokon alapul.

A legtöbb kriptovaluta alapvető jellemzői a következők:

  • Ellátásukat nem egy központi bank, hanem egy nyilvánosan elérhető algoritmus határozza meg.
  • A kriptovaluta tranzakciókat közvetlenül a résztvevők között hajtják végre. Más szóval decentralizáltak, és nem igényelnek közvetítőket.
  • A tranzakciók névtelenül zajlanak.

A kriptopénzek növekedése

A kriptopénzek – ebben az esetben a Bitcoin, és különösen a Bitcoin opciós kereskedelem – növekedésének okai nagyjából pénzügyi, technológiai, társadalmi-gazdasági és pszichológiai szempontokra oszthatók.

Pénzügyi: Kezdjük a nyilvánvaló okkal: a pénz. Az emberek azt látták, hogy a Bitcoin korai alkalmazói kevesebb, mint egy évtized alatt milliomosokká váltak, és szeretnének egy darabot ebből az akcióból. Ilyen egyszerű.

Technikai: Az intelligencia és az intelligens szerződések gyors fejlődésével a fintech vállalatok új és egyre kifinomultabb peer-to-peer pénzügyi termékek kínálására törekszenek. Céljuk, hogy technológiájuk átvegye a pénzügyi közvetítés szerepét, és lényegében megszüntesse a bankok szükségességét.

Társadalmi-gazdasági: Akár hiszi, akár nem, a kriptovalutáknak van egy erős humanitárius felhasználási esete. A tranzakciók gyorsasága, az alacsony díjak és a résztvevők névtelensége azt jelenti, hogy a Bitcoin-tőzsde sok ember számára stabilabb és demokratikusabb lehetőség lehet, mint egy bank. Azokban az országokban, ahol a gazdaság instabil, vagy a lakosság nagy százaléka bank nélkül marad, a kriptovaluták jelentős hatással lehetnek az emberek életére.

Pszichológiai: A pénzügyi intézmények (elsősorban a bankok) és a pénzügyi piacok hírneve jelentősen veszélybe került a 2007-es és 2008-as globális pénzügyi válság óta. A hagyományos pénzügyekbe vetett közbizalom aláásása, a központi bankok által a gyenge gazdasági növekedés időszakában folytatott „devizaháborúk” , és a geopolitikai feszültségek sok befektetőt arra késztettek, hogy áttérjenek a gyorsan növekvő kriptovaluta piacra.

A Bitcoin-t amerikai dollárért kezdték vásárolni és eladni az olyan speciális kereskedési platformok megjelenésével, mint az Mt. Gox Tokióban, amely lehetővé tette a Bitcoin tranzakciók számának exponenciális növekedését. Az azóta eltelt években számos olyan népszerű szolgáltatás jelent meg, amelyek elfogadják a BTC-t fizetésként. Néhány ilyen figyelemre méltó példa a Microsoft, a Newegg és az airBaltic.

A kriptovaluták valódi áruk és szolgáltatások vásárlásának másik módja az ajándékkártyák. 2013 óta még a Bitcoin ATM-ek is megjelennek. Ezek a valós gépek megkönnyítik a kriptopénzek adásvételét hagyományos pénzért.

Mik azok a Bitcoin opciók?

A Bitcoin opciók olyan származékos pénzügyi instrumentumok, amelyek jogot adnak tulajdonosaiknak – de nem kötelességet – arra, hogy a Bitcoint egy meghatározott áron, egyeztetett lejárati dátumon / határidőn belül adják meg. Ezt az árat hívják kötési árfolyamnak, és a lejárati dátumot lejárati dátumnak is nevezik. Az opció megvásárlásához prémiumot kell fizetnie, amely általában olcsóbb, mint maga a kriptovaluta.

Kétféle opció létezik: hívási és eladási opciók. A vételi opció a vevő és az eladó közötti szerződés, amellyel jogot szerez eszközei fix áron történő megvásárlására. Az eladási opció megadja a jogot arra, hogy egy befektetést előre meghatározott áron értékesítsen.

A kripto származékos kereskedelemnek baljós gyűrűje van; nagyon összetettnek és ismeretlennek tűnik. Visszapillantás a történelembe azt mutatja, hogy az opciókhoz hasonló szerződéseket legalább ie 332 óta alkalmaznak. Ebben az első esetben egy görög filozófus megvásárolta az olajbogyó betakarításának jogait.

Ami a bonyolultságot illeti, igaz, hogy az opciós kereskedést nem szabad félvállról venni. Elég alaposan tanulmányoznia kell a szakterületet, és tájékozottnak kell maradnia minden olyan eseményről, amely befolyásolhatja az opciós szerződés tárgyát képező mögöttes eszköz árát.

Ennek ellenére a megfelelő készségekkel és ismeretekkel rendelkező opciós ügyletek kereskedése elég fillért jelenthet a Bitcoin opciós kereskedéssel.

Medve és Bika

Az opciók kereskedéséhez ismernie kell a „medve” és a „bika” kifejezéseket. Természetesen nem a tényleges állatokról beszélünk; ezek a kifejezések abból eredtek, ahogy támadják ellenfeleiket.

A bika a szarvait a levegőbe bízza, míg a medve lesöpri a mancsait. Ezeket a cselekvéseket régóta összekapcsolják a pénzügyi piacok ingadozásával. Amikor azt akarja mondani, hogy egy piac növekszik és gazdaságilag megalapozott, akkor bika piacnak nevezi. Ha a piac visszahúzódik, medve piacnak nevezik.

Ha belevág a Bitcoin opciós kereskedésbe, akkor valószínűleg találkozik a „bearish” és a „bullish” kifejezésekkel is. Az opciós kereskedők ezeket a kifejezéseket használják piaci hangulatuk gyors kifejezésére. A piaci hangulat egyszerűen a befektetők általános hozzáállása egy adott értékpapírhoz vagy a teljes pénzügyi piachoz.

Sok olyan eszköz létezik, amelyeket kifejezetten a piaci hangulat mérésére terveztek. A befektetők saját kereskedési stratégiájuk megalkotására használják fel őket. Például egyes kereskedők inkább követik az uralkodó konszenzust és eladják, amikor mindenki más ezt teszi. Mások ezeket az adatokat használják az alulértékelt értékpapírok megtalálásához és olcsóbb megvásárlásához.

A kriptovaluta opciókkal foglalkozva ez a fajta információ kivételesen értékes, mivel a kriptopiac viselkedése nagyon rendszertelen lehet – sokkal inkább, mint a hagyományos piacok. A kereskedők általában erősebben reagálnak választott virtuális pénzük emelkedésére és zuhanására, mint más eszközökkel szemben.

Rejtély nincs mögötte; az emberek csak természetes módon reagálnak a bizonytalanság érzésére, amely valami újat jelent. Végül is, valami olyan megfoghatatlan dologgal, mint a Bitcoin, az Ether vagy a Litecoin, természetes, hogy legalább kissé aggódik az előttünk álló dolgok miatt.

Hogyan lehet kereskedni a Bitcoin opciókkal

Mielőtt belevetné magát a kriptográfiai lehetőségek világába, el kell végeznie egy kis kutatást, és el kell döntenie, hogy hol szeretné kereskedni. Sajnos a választási lehetőségei korlátozottak lesznek, mivel csak néhány kriptovaluta származékos platform közül lehet választani.

A legnépszerűbbek a Derbit, az FTX, a LedgerX, az IQ Option és a Quedex. Amerikai kereskedőknek ajánljuk a LedgerX-et, mivel székhelye New YorK City-ben található és az amerikai árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) szabályozza..

Opcióstílusok

Miután kiválasztott egy platformot, meg kell szoknia egy apró, de fontos részletet az opciós kereskedéssel kapcsolatban. Kétféle opció létezik: európai és amerikai.

Az európai stílusú opciók csak a lejárat napján gyakorolhatók. Az opció lejárata előtt azonban bármikor megvásárolhatja vagy eladhatja magát a szerződést. Az amerikai stílusú opciók a lejárat előtt bármikor végrehajthatók.

Ez most apró részletnek tűnhet számodra, de az ilyen különbségek ismerete gyakran a fő tényező, amely elválasztja a sikeres ügyleteket a kudarcoktól.

Kereskedési stratégiák

A Bitcoin opciós kereskedési útmutatónk ebben a részében arra összpontosítunk, hogy megismerkedjen néhány alapvető kereskedési stratégiával.

Fedett hívás

A fedezett hívási stratégia magában foglalja a BTC megtartását, és egyúttal egy vételi opció értékesítését. Itt az lenne a célja, hogy jövedelmet generáljon prémium formájában.

Amíg a fogás tárgyát képezzük, tisztában kell lennie a „hodl” kifejezéssel, nehogy összezavarodjon, amikor meglátja. Nem, ez nem rövidítés; ez a kriptográfiai szleng vált népszerűvé a közösségben még 2013-ban, amikor a Bitcointalk fórum egyik felhasználója véletlenül azt írta, hogy „hézagol” a „tartás” helyett. Manapság minden kriptográfus a „hold” helyett a „hodl” szót írja.

Védő put

A Bitcoin opcióinak védelmi eladási stratégiája megköveteli még a BTC-t is, de ezúttal egyszerre vásárol egy eladási opciót. Sok kereskedő ezt használja arra, hogy megvédje magát a kockázatoktól. Akkor kell alkalmaznia, ha bullish érzi magát az eszközével kapcsolatban, de attól tart, hogy annak ára hirtelen leeshet.

Lovaglóülés

Ahogy a neve is mutatja, az átmeneti stratégia egyenértékű azzal, hogy nem tudunk két szék között dönteni, majd mindkettőt választani. A mi körülményeink között ez azt jelenti, hogy mind az eladási, mind a vételi opciót meg kell vásárolni, amelyeknek ugyanaz a kötési ára és lejárati ideje.

Ezt a Bitcoin opciós kereskedési stratégiát akkor alkalmazzák, amikor a kereskedő arra gyanakszik, hogy nagy változás lesz az eszköz árában, de nem biztos abban, hogy milyen irányban változik. A konvertáló kereskedelem nyereséget eredményez mindaddig, amíg az eszköz mindkét irányba mozog.

Következtetés

A kriptovaluta piac gyors emelkedése és népszerűsége számos dilemmát nyitott meg a lehetséges előnyökkel és kockázatokkal kapcsolatban. Míg egyesek úgy vélik, hogy a kriptovaluták és a mögöttük álló technológia tektonikusan átalakítja a gazdaság és a pénzügyek világát, mások szerint csak idő kérdése, hogy a kriptopénzek teljesen összeomlanak.

Ezt szem előtt tartva nehéz megmondani, hogy jó ötlet-e a Bitcoin opciók kereskedése. Egyrészt határozottan nem ez a legbiztonságosabb eszköz, amibe befektethet. A másik oldalon ez a fajta kereskedelem nagyon jövedelmező lehet, ha tudja, mit csinál, és óvintézkedéseket tesz.

Összefoglalva, magának kell eldöntenie, hogy a jutalom megéri-e a hazárdjátékot.

GYIK

Melyik a legjobb opciós kereskedési stratégia?

Az egyik legjobb opciós kereskedési stratégia, amelyet ajánlunk, a fedezett vételi stratégia. Ez egyszerű, de hatékony. Ez csak a tulajdonában lévő részvényekre vonatkozó szerződések megkötését vonja maga után. Mivel értékesíteni fog, azonnali díjat kap.

Gazdagodhat-e a Bitcoin kereskedésével?

Technikailag meggazdagodhat a Bitcoin kereskedésével, de tudnia kell, hogy ennek az esélye alacsony. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet profitálni belőle, de a Bitcoin magas volatilitási rátája miatt a veszteségek ugyanolyan gyakoriak, mint a nyereségek.

Miért rossz ötlet a kereskedési opciók??

A kereskedési opciók nem feltétlenül rossz ötlet; valójában meglehetősen jövedelmező lehet, ha rendelkezik a szükséges ismeretekkel és szorgalmasan gyűjti az információkat a kiválasztott eszköz lehetséges áringadozásai szempontjából. Ennek ellenére a kereskedés nem kockázatmentes, mivel soha nem lehet biztos abban, hogy jóslatai helyesek lesznek-e.

Hogyan kereskedhetem a Bitcoin opciókat?

A Bitcoin opciós kereskedési útmutatónk részletesen foglalkozik ezzel a témával. Röviden, először meg kell tanulnia a lehető legtöbbet a témáról, majd ki kell választania az Ön számára legmegfelelőbb kriptovaluta származékos platformot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map