Vajon a feltörekvő technológiák fenntartható módon képesek-e kezelni az erdőirtást?

A feltörekvő technológiák érdekes lehetőségeket kínálnak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, de az előnyök sok esetben még tovább mennek. Például, kutatás a PwC-től megállapította, hogy az AI használata olyan környezetgazdálkodási alkalmazásokban, mint a tiszta energiahálózatok, a precíziós mezőgazdaság, valamint az előrejelző időjárás és katasztrófák 2030-ig több mint 5 billió dollárral járulhatnak hozzá a gazdasághoz. 

Hasonlóképpen, a blokklánc és a kriptovaluták jelentős lehetőséget kínálnak a fenntarthatósági kezdeményezések fellendítésére. A blockchain technológiát egyre inkább használják az ellátási láncokban, mivel létrehoz egy megosztott főkönyvet, amelynek átlátható és szabotázsbiztos eseménytörténete van. Ez olyan iparágak számára előnyös, mint a gyógyszerek vagy a luxuscikkek, ahol az ellátási lánc beavatkozása miatt hamisított termékek lépnek be a piacokra. 

De az átláthatóság csak az egyik előnye a blockchain fenntarthatóságban való használatának. A Blockchain ideális eszköz a beruházások tömeges beszerzéséhez és a digitális eszközökre épülő gazdaságok létrehozásához is. 2021 januárjában az összes kriptovaluta teljes piaci kapitalizációja meghaladta az 1 billió dollárt először. Noha sok kritikus kijelenti, hogy a Bitcoin spekulatív eszköz, belső érték nélkül, rengeteg lehetőség kínálkozik a valós értéket demonstráló projektek számára a kriptovaluta-piacokon lévő pénzügyi tőke egy részének megragadására. Az egyik ilyen projekt a Treecoin.  

Az erdőirtás hatásai Paraguayban

A Treecoin a blokkláncot használja a paraguayi fenntartható fatermesztési projekt tömegbefektetési eszközeként. A projekt célja az erdőtelepítés támogatása, miközben lehetőséget kínál a befektetőknek arra, hogy megtérülést szerezzenek egy felelős fatermékkel. 

Az elmúlt évtizedekben Paraguay a világ legsúlyosabb erdőirtásait szenvedte el. A NASA Föld Megfigyelőközpontja szerint, Paraguay 1987 és 2012 között 44 000 négyzetkilométer (17 000 négyzetmérföld) erdőt vesztett a mezőgazdaság miatt. Az őshonos növény- és állatvilág pusztításával együtt az erdőirtás okozta csapadék egyre nyilvánvalóbb. 2020-ban több mint 5000 egyén futótűz tört ki a nyugati Chaco régióban, ahol korábban az erdők nagy része megnőtt. A füst azonban Paraguay fővárosáig, Asunciónig ért. A helyi éghajlatváltozással foglalkozó szakemberek egyenesen a talajtakarást okolták a tűzesetek miatt. 

Ugyanakkor Paraguay nagymértékben függ a tűzifától, mint energiaforrástól, ami jelentős keresletet eredményez olyan fa iránt, amelyet az ország erősen kimerült erdői jelenleg nem tudnak kielégíteni. Ezért lehetőség van az erdők fenntartható fejlesztésére és kezelésére, hogy segítsék az erdőirtás hatásainak ellensúlyozását, miközben a paraguayi piacot megújuló energiaforrással látják el.. 

Treecoin modellje

A Treecoin egy svájci vállalat, amelynek székhelye Zug, amely népszerű hely a blokklánc-vállalkozások növekedésében. A társaság partneri viszonyban áll a Grupo Empresarial La Rivera S.A. Paraguay céggel, amelynek 3000 hektár erdője van gazdálkodással és hosszú tapasztalattal rendelkezik a helyi erdőfelújítási erőfeszítések terén.. 

A Treecoin 12 500 hektár paraguayi földet szerzett be, ahol tízmillió gyorsan növő eukaliptuszfa vásárlását és telepítését tervezi. Az elkövetkező két évtizedben a vállalat azt tervezi, hogy a faipari üzletágából származó nyereséget terjeszti a terjeszkedésbe, és végül közel 60 000 hektár erdőterületet működtet. Ez idő alatt a cégalapítók becslései szerint több mint egymilliárd dolláros teljes profitot tudnak termelni. 

A projekt támogatásához szükséges tőke a Treecoin TREE nevű zsetonjainak eladásából származik. A vállalat nyitott a befektetésekre Svájcban egy biztonsági token ajánlat révén, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben szabályozott és felül van. A TREE tokenek képviselik a befektető részesedését a kezdeményezésben. A Treecoin azonban működtet egy második készpénzszerű devizát is, TXC néven. 

A TXC-vel a vállalat egy helyi gazdaság felállítását tervezi paraguayi földje körül, ideértve a helyi kiskereskedőkkel való partnerséget a TXC elfogadásához, a TXC-ben lévő partnerek és beszállítók százalékos befizetését, valamint az alkalmazottak önkéntes juttatását kínálva a TXC-ben. Saját helyszínek felállítását is tervezi, amelyek elfogadják a TXC-t, ideértve egy helyi eredetű termékeket árusító online áruházat és egy szállodát, amelyet a befektetők és turisták használhatnak a faültetvény látogatásakor.. 

A befektetőknek az általuk választott pénznemben történő nyereség mellett a Treecoin a nyereség 10% -át helyi közösségi kezdeményezésekbe kívánja átirányítani. Az első egy gyermekközpont lesz, amely ételt, ruházatot és oktatást kínál a térség hátrányos helyzetű fiataljai számára. 

Blockchain a fenntarthatósági projektekhez


A Treecoin az Ardor blokkláncon van kifejlesztve, amelyet a svájci székhelyű Jelurida, egy szoftverfejlesztő cég üzemeltet. A lelkesedés a fenntarthatósági kezdeményezések középpontjává válik, eddig is kiválasztott platformként a Hot City, az osztrák kormány által finanszírozott projekt, amelynek célja az állampolgárok jutalmazása a hulladék hőforrások újrafeldolgozásához való hozzájárulásért. A Cycle4Value egy olyan alkalmazás is, amely ösztönzi a kerékpárosokat, hogy szálljanak ki kerékpárjukra, és csökkentsék az utazás környezeti hatásait.. 

Sok olyan nyilvános blokklánc-platformtól eltérően, amelyek kiterjedt programozási ismeretekre van szükségük egy alkalmazás elindításához, a Jelurida egy sor olyan dobozos eszközt kínál, amelyek megkönnyítik a nem blokklánc-szakemberek számára az indulást és a működést. Emiatt úgy tűnik, hogy hírnevet szerez magának a projektek között, amelyek konkrét bizonyított felhasználási eseteken alapuló eredmények megvalósítására összpontosítanak, mint például a gamifikáció és a közösségi finanszírozás. 

A Treecoin esetében könnyen belátható, hogyan lehet ezeket a fogalmakat alkalmazni a fenntarthatósági kezdeményezésekre. Végül is az emberek jól reagálnak az ösztönzőkre. Az erdőfelújítási projektbe történő befektetésből profitszerzés ötlete sok befektető számára vonzó lesz, akik pénzüket oda akarják helyezni, ahol ez változást jelent. Bemutatja, hogyan lehet a blockchain technológiával orvosolni az évtizedes erdőirtáshoz vezető pénzügyi egyensúlyhiányt. 

Jogi nyilatkozat: Végezze el saját kutatását a promóciót folytató céggel vagy annak bármely, a cikkben említett leányvállalatával vagy szolgáltatásával kapcsolatban. A Coingape.com nem vállal felelősséget az Ön káráért vagy elvesztéséért.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map