Verje meg a „Crypto Exchange Blues” -t úgy, hogy megválaszolja ezt az öt fontos kérdést

Ha most kezdi a kriptovalutát, vagy mélyebbre hatol, akkor egy olyan ökoszisztémába gázol, amely némi összetettséggel bír. A legtöbb kezdő tudja, hogy vannak különböző cserelehetőségek, de közülük kevesebben értik, hogy viszonyulnak ezek a cserék egymáshoz. A kereskedőknek jelenleg felmerülő legnagyobb kérdései a tőzsdék és üzemeltetőik legitimitása és hitelessége körül állnak. De más kérdések is megválaszolhatók. Figyeljen ezekre a nagy közös aggodalmakra, amelyek az embereknek felmerülnek, amikor belevetik magukat a kriptóba. Jobban tájékozott leszel arról, mi van ott, és jobban kezelheted saját eszközportfóliódat.

Íme öt kérdés, amelyet a kereskedők gyakran feltesznek maguknak, a kriptográfiai vásárlás közepén:

1. „Ki áll e mögött?”

Jelenleg a kriptovaluta kereskedelem és befektetés bizonyos szempontból egy kicsit a fegyver alatt van.

Az egyik legkiemelkedőbb példa a BitMex csere. Néhány hónappal ezelőtt ez volt a szokásos üzletvitel az egyik kripto- vagy fiat-eszköz cseréjére egy másikra.

Arthur Hayes vezérigazgató őrizetben van, és más legfelsõbb vezetõket üldöznek kormányzati nyomozók állítják, akik azt állítják, hogy a BitMex operátorok nem küzdöttek kellő mértékben a pénzmosás ellen, vagy megfelelő típusú ellenőrzéseket és hitelesítő adatokat írtak elő az érdekeltek számára. Ez nem szokott bizalmat kelteni!

A BitMex sem az egyetlen példa. Az OKEx vezetőjét, Star Xu-t is az utóbbi időben letartóztatták, és számos más szolgáltató most a forró ülésen van, mivel az olyan országokban, mint az Egyesült Államok és Kína, a szövetségi szabályozók komolyan foglalkoznak a nyilvántartásba vett és engedély nélküli kriptovaluta-tevékenységek visszaszorításával..

Ezt szem előtt tartva a kereskedő egyik legnagyobb kezdeti kérdése – ki áll e platform mögött? A szabályok szerint működnek, vagy csak szárnyalták?

2. “Ez az Exchange megfelel?”

Az első kérdés nyomán kereskedőkkel kíváncsiak arra, hogy vajon egy adott tőzsde megsértett-e a szabályozók által meghatározott normákat.

Általában sok ország megköveteli az üzemeltetőtől, hogy rendelkezzen bizonyos engedéllyel (vagy átlátható szabályozási jelentéseket készítsen) annak biztosítása érdekében, hogy a csere bizonyos módon működjön. Ellenkező esetben a pénzmosás és a csalás különféle fajtáinak lehetősége meglehetősen elterjedt.

Sok esetben viszonylag könnyű kitalálni a tőzsde jóhiszeműségét, ami a szabályozást illeti. De mielőtt az ügynökségek agresszívvá válnának a tőzsdékkel, a kereskedők nem mindig végezték ezt a kutatást. Aztán vakon találták magukat, amikor kedvenc cseréik megbuktak! Még olyan népszerű tőzsdék is, mint a Binance, amelyek mindent jól csináltak, és valószínűleg át kellene nézniük a KYC szabályaikat a jelenlegi szabályozási tevékenység fényében.

3. “Mi van, ha veszítek?”

Néhány kriptovaluta kereskedő meglehetősen ismeri a terminológiát és azt, hogy miként lehet a fiatot kriptográfia ellen kereskedni, vagy fordítva. Van valamilyen stratégiájuk az eszközök megszerzésében, a költségalap kiszámításában, és végül a nyereség felvételében, amikor az érméik leváltak.

Aggodalmaikat inkább a kriptovaluta piac volatilitása okozza. És ingatag. Ezt nem lehet tagadni. Csak annyit kell tennie, hogy megnézze a Bitcoin értékeit a korábbi csúcsa 20 000 dollár és a jelenlegi értéke 16 500 dollár körüli között. Alig kell semmit, mire a Bitcoin elveszíti vagy megszerzi az értékének felét vagy annál többet, így érthető módon aggódhatnak a kereskedők.

Az olyan tőzsdéken, mint a Currency.com, a kereskedők kihasználhatják a valós idejű árriasztások és rögzítse a garantált stop-loss megrendeléseket az adott kriptográfiai piacon bekövetkezett villámcsapások vagy más spontán égések problémájának megelőzésére. Vannak eszközök a pénztárca tárolására, és számos forrás a kezdők számára, hogy mindent átláthatóbbá tegyenek.

4. „Mi a fene az árrés kereskedés?”

A Currency.com nagyobb tőkeáttételt is kínál, mint más tőzsdék. Bizonyos esetekben a kereskedők a kezdeti befektetésük értékének több százszorosát felhasználhatják játékokra egy kriptovalután.

A legfontosabb itt azonban a kockázat megértése. Az árrés-kereskedelem azt jelenti, hogy ha veszít, akkor sokkal nagyobb megtérülésre készteti, mint amit eredetileg piacra dobott.

Egy másik jó tipp az, hogy kihasználjuk azokat a kriptojátékokat, mint például a határidős ügyletek és opciók, ahol esetleg többet tudsz kihasználni anélkül, hogy pénzhegyeknek tartoznál, ha a játékterved nem teljesen sül el. Az opciós kereskedelem egyedülálló stratégiája több alternatívát kínál a kriptovaluta rajongóknak. Kockázatnövelés nélkül hajszolhatják a jutalmat a hagyományos módon, mint akkor, ha részvényt vagy eszközt vásárolnak fedezettel.

5. „Mi a választásom?”

Az is fontos, hogy a tőzsde nagyon sok különböző eszközosztályt játsszon. A pénzügyi folyóiratok gyakran beszélnek a kriptovaluta „on-ramp” -jairól, ahol a fiat valutatulajdonosok könnyedén kicserélhetik digitális eszközzé. A kereskedők értékelik azokat a kriptopénz-párokat is, amelyek lehetővé teszik a kriptopénz-stratégia elfordulását vagy diverzifikálását. Több mint 1500 eszközzel és eszköz tokenizálási lehetőségekkel való kereskedéssel a Currency.com egyesíti gondos előírások betartása és a kereskedelem legitimitása a fedezeti, diverzifikációs és végső soron a kripto- és defi-befektetések terén történő innováció széles körű új menüjével. Valójában egy teljesen új világról van szó, amelybe a kereskedők magabiztosan beléphetnek, ha tudják, hogy a tőzsdék labdáznak a szabályozó ügynökségekkel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map