AUD / INR történelmi árdiagramok – Ausztrál dollár ártörténet

Az alapvaluta (AUD) az ausztrál dollár, ami ausztrál dollárnak vagy ausztrál dollárnak is nevezik. Az AUD 1966-ban váltotta fel az ausztrál fontot. 2016-ban a pénznem 50 éve volt forgalomban. Az ausztrál dollár azonban a hivatalos pénznem Ausztráliában és a Csendes-óceán déli részén található több független országban és régióban, például Pápua Új-Guinea, Karácsony-sziget, Kókusz-szigetek, Nauru, Tuvalu és Norfolk-sziget.

Az ausztrál dollárt 1983-ban engedélyezték szabadon lebegő pénznemként. Népszerűségének oka a kereskedők körében azonban számos, a geológiához, a földrajzhoz és a kormányzati politikához kapcsolódó tényezőhöz köthető. Érdemes megemlíteni azt is, hogy Ausztrália a világ egyik leggazdagabb országa a természeti erőforrások, köztük a fémek, szén, gyémánt, hús és gyapjú tekintetében.

Másrészt az indiai rúpia (idéző ​​valuta) India nemzeti fizetőeszköze, amely más néven INR pénznem. Az INR azonban általában ₹ szimbólummal van ábrázolva. Az indiai rúpia (INR) nevét a rupiya-ról kapta, ezüst érméről, amelyet először Sher Shah Suri szultán bocsátott ki a 16. században. Egyelőre a fizetőeszköz kibocsátását az indiai Reserve Bank ellenőrzi. Az indiai fizetőeszközök kezelése az India Reserve Bank egyik legfontosabb feladatának tekinthető. Ezenkívül az indiai tartalékbank fontos szerepet játszik az indiai kormány fejlesztési stratégiájában is, nyilatkozatokat ad ki és dönt az ország kamatlábairól..

Történelmi szempontból az új rúpia jelet (₹) 2010-ben hivatalosan jóváhagyták. D. Udaya Kumar találta fel, és a devanagari „र” (ra) mássalhangzó és a latin „R” nagybetű kombinációjából származott. függőleges rúdja nélkül (hasonló az R rotundához). Az új rúpiajelű érmék első sorozata 2011. július 8-án kezdődött. Ezt megelőzően India a „₨” és „Re” szimbólumokat használta több rúpia és egy rúpia szimbólumaként..

Miközben az érmékről beszélek, hadd emlékeztessem önöket arra, hogy India érmeit 50 pais, egy rúpia, két rúpia, öt rúpia és tíz rúpia címletben bocsátják ki. Ennélfogva a pausz 1/100-a rúpia. Az 50 paise értékű érméket kisérméknek nevezik, míg az egy rúpia értékű vagy annál nagyobb érméket rúpiaérméknek nevezik.

A Bankjegyek frontján az indiai papírvalutát vagy -bankjegyeket 5, 10, 20, 50, 100, 500 és 2000 rúpia címletben bocsátják ki. Érdemes megemlíteni, hogy a címleteket 15 nyelven nyomtatják a papírrúpia hátoldalára. Az elülső oldalon a címleteket hindi és angol nyelven nyomtatják.

Normál esetben India bankjegyeit új dizájnnal frissítik, köztük a régi Mahatma Gandhi bankjegy-sorozattól az azonos nevű újakig. A feljegyzések India gazdag kultúrájának különböző témáit mutatják be.

Mi az AUD / INR (ausztrál dollár / indiai rúpia)?

Az egyik pénznemet mindig a másikhoz képest jegyzik, mivel a pénznemeket párokban kereskedik. Így az AUD / INR devizapár az ausztrál dollár kereskedést képviseli az indiai rúpia ellenében. Ebben az esetben az első pénznem (AUD) az alap, a második (INR) pedig az árajánlati pénznem.

Főbb tényezők, amelyek befolyásolják az AUD / INR devizapárt

Az AUD / INR devizapár értékét elsősorban a geopolitikai és a globális hangulat befolyásolja, mint sok feltörekvő piaci devizát. Mivel a külföldi szereplők kivonultak az indiai részvénypiacról, ami hozzájárult az indiai rúpia zuhanásához. A tó túloldalán az INR pénzneme szoros összefüggésben van a kőolaj árával, mivel a WTI kőolaj teszi ki India teljes importjának jelentős részét. Így a kőolaj árának emelkedése árt a gazdaságnak. Ha a WTI kőolaj ára tovább emelkedik, az nemcsak a rúpia stabilitását és a tőzsdék emelkedését fogja befolyásolni, hanem inflációs hatást is eredményezhet.

Az ausztrál dollár (AUD) devizaértékét főként számos tényező befolyásolja, mint például a kamatkülönbségek, az árupiaci árak, a vásárlóerő-paritás, a kormányzati hitelminősítések, valamint a hangulat és a spekuláció.

Jelenlegi AUD / INR Ár: $

 

AUD / INR

 

Történelmi adattábla:

AUD / INR Történelmi áradatok

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Havi változás

DatePriceOpenHighLowChange%

Az AUD / INR árakat befolyásoló tényezők:

Az INR pénznem értéke a gazdaságot befolyásoló kulcsfontosságú tényezőktől függ, mint például az import és az export, a foglalkoztatás, az infláció, a kamatlábak, a kereskedelmi hiány, a növekedési ráta, a részvénypiacok teljesítménye, a devizatartalékok, a külföldi befektetések beáramlása, a makrogazdasági politika, banktőke, nyersanyagárak és geopolitikai feltételek.

Érdemes megemlíteni, hogy a jövedelem szintje széles körben befolyásolja az INR devizákat a fogyasztói kiadások révén. Amikor a jövedelmek emelkednek, az emberek többet költenek. Az importáruk iránti magasabb kereslet azonban növeli a deviza iránti keresletet, és ezáltal aláássa a helyi valutát.

Kamatlábak:

Mint már említettük, egy gazdaságban a magasabb kamatlábak inkább külföldi befektetéseket vonnak maguk után, növelve a hazai valuta keresletét és értékét. Hasonlóképpen, az alacsonyabb kamatlábak általában aláássák az árfolyamokat. A kamatemeléssel a jegybank csökkentheti az ilyen termékek iránti keresletet, ami nyomást gyakorol az árakra.

Hasonlóképpen, az RBI különböző eszközökkel ellenőrzi az indiai rúpia értékét, beleértve a piaci kínálat ellenőrzését, és ezáltal olcsó vagy drága.

Engedje meg, hogy megvitassak néhány olyan módot, amelyen keresztül az RBI ellenőrzi az indiai rúpia mozgását, az első lenne (a kamatlábak változása), majd az alapok áramlásának szabályainak enyhítése vagy szigorítása, a készpénz tartalék arányának (a pénz arányának módosítása) a bankoknak a központi banknál kell tartaniuk), valamint dollárokat kell eladni vagy vásárolni a nyílt piacon. ”- mondja Brahmbhatt, az Alpari munkatársa.

A tó túloldalán az AUD értékváltozásainak egyik fő mozgatórugója a kamatkülönbség. A kamatkülönbség az a relatív előny, amelyet a befektető az egyik ország eszközeibe fektet a másikba. Ha Ausztráliában a kamatláb 1,50%, de az Egyesült Államokban magasabb, 2,40%, akkor a befektető magas hozamot ér el az amerikai eszközök megvásárlásával. De ez a módszer hajlamos aláásni az AUD értékét, mivel a befektetők AUD-okat adnak el és amerikai dollárokat vásárolnak, hogy amerikai eszközökbe fektessenek.

Nyersolaj:

A WTI kőolaj ára szintén az indiai rúpia (INR) devizaárait befolyásoló egyik fő tényezőnek tekinthető, mivel a kőolaj India teljes importjának jelentős részét teszi ki. Így a kőolaj árának emelkedése árt a gazdaságnak. Ha a WTI kőolaj ára tovább emelkedik, az nemcsak a rúpia stabilitását és a tőzsdék emelkedését fogja befolyásolni, hanem inflációs hatást is eredményezhet.

Gazdasági adatok:

Az olyan gazdasági adatok, mint a fogyasztói árindex (CPI), a bruttó hazai termék (GDP), a kereskedelmi mérleg, a kiskereskedelmi értékesítés, a munkaerő-felmérés fogyasztói árindexe és az ipari árindex nagy hatással vannak az USD / INR árakra. Ezek az adatok fontosak a tőzsde és különösen az INR irányának megértéséhez.

FOREX igény:

A nemzetközi kereskedelem és az emberek mozgása rohamosan növekszik, egyetlen pénznem sem elfogadható az egész világon. Akár felsőbb tanulmányokra jár az Egyesült Államokba, akár Rióba repül nyaralni, a szolgáltatásokért és az árukért az adott pénznemben kell fizetnie. Ezenkívül devizában kell fizetnie, miközben online üzleteket vásárol a nemzetközi üzletekből.

Így a devizaátváltás devizaárfolyama a piaci forgatókönyvtől és az ország bankjai által követett árfolyamtól függ. A lebegő árfolyamokat vagy a rugalmas árfolyamokat a piaci erők határozzák meg a központi kormányok aktív beavatkozása nélkül. Például a nagy import miatt a rúpia kínálata nőhet, és értéke csökken. Éppen ellenkezőleg, amikor az export emelkedik és a dollár beáramlik, a rúpia tíz alátámasztására szolgál.

Érzés és spekuláció:

Az ausztrál dollárt az egyik legnépszerűbb növekedési és kockázati helyettesítőnek tartják a globális pénzügyi piacokon, amelyet általában barométerként és kereskedési eszközként használnak, hogy profitálhassanak a globális gazdasági növekedés piaci kockázatával kapcsolatos rövid távú változásokból. Ezért, ha a piacon bullish torzítás tapasztalható, az ausztrál dollár gyakran emelkedni fog, ellenkezőleg, ha uralkodó pesszimizmus tapasztalható, az AUD gyakran csökken.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map