Bitcoin történeti árdiagramok – BTC ártörténet

A Bitcoin decentralizált peer-to-peer digitális pénznem, amelyet a felhasználók működtetnek, központi hatóság és közvetítők nélkül. Egy bitcoin átlagos árát körülbelül 11 118,92 USD értékben rögzítették 2020 júliusának végén. A Bitcoin árai változhatnak, mivel számos független tőzsdén kereskednek vele. A Bitcoin árindex azonban az átlagos árat kínálja a vezető globális tőzsdék között. A Bitcoin a 2008-as globális gazdasági válság idején jelent meg, amikor a nagy bankokat elkapta a hitelfelvevők pénzének visszaélése, a rendszer manipulálása és túlzott díjak felszámítása. A tulajdonosok pénzének biztosítása érdekében a bitcoin alkotói a bitcoin tulajdonosait akarták felelőssé tenni a tranzakciókért, megszüntetni a közvetítőt, csökkenteni a magas kamatlábakat és a tranzakciós díjakat, és átláthatóvá tenni az ügyleteket. Elosztott hálózati rendszert hoztak létre, ahol az emberek átlátható módon irányíthatják pénzeszközeiket. A Bitcoin népszerűségre tett szert, és viszonylag rövid idő alatt gyorsan növekedett. Világszerte sok vállalat, kórház és nagyszabású szállodai vállalkozás foglalkozik bitcoinokkal. Néhány több milliárd dolláros vállalat, például a Dell, a PayPal, a Microsoft, az Expedia stb. Is foglalkozik bitcoinokkal. Ma a webhelyek a bitcoinokat is népszerűsítik, a magazinok bitcoin híreket közölnek, a fórumokon pedig a kriptovalutákról és a bitcoinokkal való kereskedésről is szó esik. Vannak azonban a bitcoinhoz kapcsolódó kérdések, például a számlákra törő hackerek, a bitcoin nagy volatilitása és a hosszú tranzakciós késések. Ennek ellenére a bitcoin megbízhatónak tekinthető, különösen a harmadik világ országaiban, mint a monetáris tranzakciók csatornája.

Jelenlegi BITCOIN Ár: $

BITCOIN

 

A Bitcoin árát befolyásoló tényezők:

Koronavírus világjárvány:

Amikor a koronavírus-válság zavarta a globális gazdasági tevékenységeket a lezárások bevezetése után, a kereskedők a kockázatosabb eszközökről biztonságosabbakra, például a bitcoinra költöztek. Március közepén az amerikai jegybank szinte nullára csökkentette kamatlábait, és 700 milliárd dolláros QE-programot indított a koronavírus-válság okozta piaci káosz leküzdésére. Ez mérlegelte a részvénypiacot, a Dow határidős esése 1000 ponttal esett vissza, és vonzóbbá tette a kriptovalutákat, ami felfelé emelte a bitcoin árfolyamát.

USA dollár árak:

A bitcoin és az amerikai dollár viszonya negatív, ami azt jelenti, hogy amikor az amerikai dollár mindenütt erős, a bitcoin árai nyomás alá kerülnek és fordítva. A laza monetáris politika, a kamatcsökkentés és az amerikai gazdasági válság miatti USD-árak közelmúltbeli csökkenése támogatta a BTC / USD-árfolyamokat. Az amerikai dollár árát az amerikai ösztönző csomag USA Kongresszus általi kiadásának késedelme is befolyásolta, és ez utóbbi időben nyomás alatt tartotta a bitcoin árakat..

Felhasználók elfogadása:

A bitcoin értéke nagymértékben függ az eszközök felhasználók általi elfogadásától. A kriptovaluták napról napra egyre népszerűbbek, és ez emeli a bitcoin árát, mivel ez a legnépszerűbb kriptovaluta. Amikor azonban csökken a valuta iránti kereslet, az alacsonyabb árakat eredményez. Jelenleg a legtöbb felhasználó átvált a Bitcoinra mint pénznemre. Egyébként kiváló online kereskedési pénznemként is használják. Az utóbbi időben nőtt a bitcoin mint online tranzakció médiumának használata, és az egyszerű használata által kínált lehetőségek magasabb árakhoz vezethetnek a következő években.

Média hatása:

A média napjainkban a legfontosabb információforrás, és a bitcoin és más kriptovaluták árait is befolyásolja annak hatása. Nagyobb médiavisszhang azt jelenti, hogy a nyilvánosság jobban megérti a kriptopiacot és a bitcoinokat. Ha a média pozitív képet mutat a bitcoinról, az általában a BTC / USD pár magasabb áraihoz vezet, míg a negatív médiavisszhang ellentétes hatást gyakorolhat a bitcoin áraira.

Politikai események:

A központi bank devizáival ellentétben a kriptovaluták ellentétes kapcsolatban állnak a politikai eseményekkel. Az ország gazdaságába vetett bizalom hiánya általában aláássa a helyi valutát, míg az emberek ilyen helyzetben nagyobb bizalmat szereznek a kriptovaluták iránt, a hagyományos pénznemek helyettesítésére. A Bitcoin az emblematikus vezető a kriptovaluta piacon, így a bitcoin árai általában emelkednek először, amikor bármilyen politikai zavar van, mielőtt a többi piacon lévő devizát érintenék. Legutóbbi példa lehet az Egyesült Államok és Kína közötti uralkodó kereskedelmi háború, amely felemelte a bitcoin árát.

Kormányzati szabályozási változások:

A Bitcoin-ot és más kriptovalutákat nagyban befolyásolják a kormányzati döntések. Mivel ezeket a pénznemeket továbbra is új koncepciónak tekintik a piacon, a kormányok folyamatosan változtatják a szabályozásokat a kriptovaluta befektetők adóztatása tekintetében. Egy alkalommal a világ legnagyobb kriptográfiai piaca, Kína 2017 végén úgy döntött, hogy bezár több kereskedési platformot, és ez drámai esést okozott a bitcoin árfolyamának, amelynek következtében egyetlen nap alatt 100 milliárd dollár esett a kriptovaluta piac. Tehát a kormány rendeleteinek drámai hatása van a bitcoin és más kriptovaluták áraira.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map