USD / INR történelmi árdiagramok – amerikai dollár ártörténet

Az indiai rúpia nemzeti pénzneme, amelyet INR-nek is neveznek. Az INR azonban általában ₹ szimbólummal van ábrázolva. Az indiai rúpia (INR) nevét a rupiya-ról kapta, ezüst érméről, amelyet először Sher Shah Suri szultán bocsátott ki a 16. században. Egyelőre a fizetőeszköz kibocsátását az indiai Reserve Bank ellenőrzi. Az indiai fizetőeszközök kezelése az India Reserve Bank egyik legfontosabb feladatának tekinthető. Ezenkívül az indiai tartalékbank fontos szerepet játszik az indiai kormány fejlesztési stratégiájában is, nyilatkozatokat ad ki és dönt az ország kamatlábairól..

Történelmi szempontból az új rúpia jelet (₹) 2010-ben hivatalosan jóváhagyták. D. Udaya Kumar a devanagari „र” (ra) mássalhangzó és a latin „R” nagybetű kombinálásával hozta létre, függőleges nélkül rúd (hasonló az R rotundához). Az új rúpiajelű érmék első sorozatát 2011. július 8-án bocsátották ki. Ezt megelőzően India a „₨” és „Re” szimbólumokat használta több rúpia és egy rúpia szimbólumaként.

Az érmékről szólva hadd emlékeztessem önöket arra, hogy India érméit 50 pais, egy rúpia, két rúpia, öt rúpia és tíz rúpia címletben bocsátják ki..

Ezért a pausz 1/100-os rúpiát ér. Az 50 paise értékű érméket kisérméknek nevezik, míg az egy rúpia értékű vagy annál nagyobb érméket rúpiaérméknek nevezik..

A bankjegyek tekintetében az indiai papírvalutát vagy bankjegyeket 5, 10, 20, 50, 100, 500 és 2000 rúpia címletben bocsátják ki. Érdemes megemlíteni, hogy a címleteket 15 nyelven nyomtatják a papírrúpia hátoldalára. Az elülső oldalon a címleteket hindi és angol nyelven nyomtatják.

Általában India bankjegyeit új dizájnnal frissítik, beleértve a régi Mahatma Gandhi bankjegy-sorozat és az azonos nevű újak közötti különbségeket. A feljegyzések India gazdag kultúrájának különféle témáit mutatják be.

Mi az USD / INR (amerikai dollár / indiai rúpia)?

Az USD / INR jelentése az amerikai dollár az indiai rúpia (USD / INR) devizapárral szemben, amely megmondja a kereskedőnek, hogy hány indiai rúpia (az árajánlati pénznem) szükséges egy amerikai dollár (alapvaluta) megvásárlásához. Például, ha az USD / INR piaci ára 716, akkor 1 dollár vásárlásához körülbelül ₹ 71 szükséges. Mint már említettük, a rúpiát a symbol szimbolizálja. Érdekes megjegyezni, hogy az INR világszerte a 20. legtöbbet forgalmazott valuta.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az USD / INR devizapár általában vasárnap estétől péntek délutánig kereskedik sok országban, hasznos lehetőségeket kínálva a kereskedők számára. Ugyanakkor kereskedhet hívásokkal és opciókat tehet a párra. A dollár nem szállítódik, és a különbség a cserében INR-ben történik. A kereskedelem jellege európai stílusú. Az opció lejáratkor gyakorolható, vagy a hónap folyamán négyzetes lehet. Ha az amerikai dollár a lejárat előtt vagy azt megelőzően erősödik a rúpia ellen, akkor a vételi opció vevője nyer. Az eladási opció vevője gyengébb dollárral nyer, és erősebb dollárral veszít.

Főbb tényezők, amelyek befolyásolják az USD / INR devizapárt

Az USD / INR devizapár értékét elsősorban a geopolitikai és a globális hangulat befolyásolja, mint sok feltörekvő piaci devizát, mivel a külföldi szereplők kivonultak az indiai részvénypiacról, ami hozzájárult az indiai rúpia eséséhez. Úgy tűnik, hogy az uralkodó USA-Kína kereskedelmi helyzet domináns hatást gyakorol a globális kereskedelemre, amely 2019. szeptember 5. óta érinti az indiai valutát..

A tó túloldalán az INR szoros összefüggésben van a nyersolaj árával, mivel a WTI nyersolaj adja India teljes importjának jelentős részét. Így a kőolaj árának bármilyen emelkedése árt a gazdaságnak. Ha a WTI nyersolaj ára tovább emelkedik, az nemcsak a rúpia stabilitását és a részvénypiacok emelkedését befolyásolja. Inflációs hatást is kiválthat.

Jelenlegi USD / INR Ár: $

 

USD / INR

 

Történelmi adattábla:

USD / INR történelmi áradatok

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Havi változás

DatePriceOpenHighLowChange%

Az USD / INR árakat befolyásoló tényezők:

Számos tényező befolyásolhatja az INR devizaárfolyamát, beleértve a kereskedelem áramlását, a befektetési áramlást és az olajárakat. India kőolajat importál, és az árak emelkedése inflációt okozhat, és az RBI-t beavatkozásra kényszerítheti a gazdaság támogatása érdekében.

Kamatlábak:

Mint már említettük, egy gazdaságban a magasabb kamatlábak inkább külföldi befektetéseket vonnak maguk után, növelve a hazai valuta keresletét és értékét. Hasonlóképpen, az alacsonyabb kamatlábak általában aláássák az árfolyamokat. A kamatlábak emelésével a jegybank csökkentheti az ilyen termékek iránti keresletet, ami nyomást gyakorol az árakra.

Nyersolaj:

A WTI kőolaj ára szintén az indiai rúpia (INR) árait befolyásoló egyik fő tényezőnek tekinthető, mivel a kőolaj India teljes importjának jelentős részét teszi ki. Így a kőolaj árának emelkedése árt a gazdaságnak. Ha a WTI nyersolaj ára tovább emelkedik, az nemcsak a rúpia stabilitását és a részvénypiacok emelkedését fogja befolyásolni, hanem inflációs hatást is eredményezhet

Gazdasági adatok:

A gazdasági adatok, például a fogyasztói árindex (CPI), a bruttó hazai termék (GDP), a kereskedelmi mérleg, a kiskereskedelmi értékesítés, a fogyasztói árindex és az ipari árindex nagy hatással vannak az USD / INR árakra. Ezek az adatok fontosak ahhoz, hogy megértsük a tőzsdét, és különösen az INR irányát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map