USD / MXN történelmi árdiagramok – amerikai dollár ártörténet

A mexikói peso Mexikó nemzeti pénzneme, amelyet MXN kóddal is ismerünk. A mexikói peso 100 centavóból áll, és általában $ vagy Mex $ szimbólummal ábrázolják. A peso szó a mexikói „pesos” szóból származik, ami „súlyokat” jelent, és arany vagy ezüst súlyokra utal.

Történelmi szempontból eredetileg a peso Spanyolország hivatalos pénznemén alapult, a reálon, ami az ezüstbe vert spanyol dollár volt. A mexikói név a valuta leggyakoribb azonosításából származik, az ezüst 8-valódi érméből, amely a 19. század közepéig maradt forgalomban. 1863-ban gyártották az első centavóban denominált érméket, egyenként egy száz peso értékben. Ezek az érmék a 20. század közepéig forgalomban maradtak, de aranytartalmuk az idők során jelentősen csökkent.

 

Mi az USD / MXN (amerikai dollár / mexikói peso)?

Az USD / MXN jelentése az amerikai dollár a mexikói peso (USD / MXN) devizapárral szemben, amely megmondja, mennyit ér az amerikai dollár az MXN-hez viszonyítva. Az USD / MXN egzotikus párnak számít. A mexikói peso azonban az egyik legforgalmasabb valuta az amerikai dollárt tartalmazó devizapárok között. Mexikó és a feltörekvő piac valutája. Ettől eltekintve az Egyesült Államok és a történelmi partneri kapcsolatok, mint kereskedelmi partnerek, hajlamosak növelni e valuta értékét.

 

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az USD / MXN devizapár általában vasárnap estétől péntek délutánig kereskedik az Egyesült Államokban, ami hasznos lehetőségeket kínál a kereskedők számára. A mennyiség és a volatilitás azonban jelentősen ingadozhat minden 24 órás ciklusban, a spreadek (az ajánlatok és a kérések közötti különbség) csendes időszakokban szélesednek, aktív időszakokban pedig szűkülnek. Emellett a pozíciók bármely pillanatban történő nyitásának és bezárásának képessége a forex piac egyik legfontosabb előnyének tekinthető; a kereskedési stratégiák többsége aktív időszakokban bontakozik ki.

 

Mint mindannyian tudjuk, Mexikó a világ 9. legnagyobb olajtermelője. Ez pedig Mexikót természeti erőforrásaihoz köti. A mexikói peso azonban szorosan korrelál más árupiaci alapú devizákkal, beleértve a brazil reált (BRL) és a kolumbiai pesót (COP). Ez a kapcsolat erősíti az energiaingadozások és a nyersolaj és földgáz határidős piacait mozgató adatok jelentőségét.

 

Főbb tényezők, amelyek befolyásolják az USD / MXN devizapárt

Az USD / MXN devizapár értékét elsősorban a geopolitikai és a globális hangulat befolyásolja, mint sok feltörekvő piaci devizát. Általában, ha a globális volatilitás alacsony, a peso felértékelődik, amint azt a Nagy Lassítás utáni években láthattuk. Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy a befogadó jegybanki politikai kezdeményezések sokaságában esett a volatilitás, és a peso értéke lassan emelkedett. A válság után a mexikói peso értéke a zöldhasúval szemben akár 30 százalékkal is növekedett. Éppen ellenkezőleg, a peso értéke is 20 százalékkal esett vissza három hónap alatt, főleg Donald Trump elnök megválasztásának köszönhetően, amely növelte a volatilitást és hozzájárult a valuta veszteségeihez.

Jelenlegi USD / MXN Ár: $

USD / MXN

 

Történeti adattáblák:

USD / MXN történelmi áradatok

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Havi változás

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Magasabb kamatlábak:

 

A magasabb kamatláb a mexikói pesót befolyásoló egyik kulcsfontosságú tényezőnek tekinthető. Meg kell jegyezni, hogy 2019-ben a peso évente körülbelül 8% kamatot fizetett, szemben az amerikai dolláréval körülbelül 2% -kal. Ez pedig aláásta a mexikói valuta értékét. A mexikói peso hosszú évek óta magasabb hozamot produkált, mint az amerikai dollár, a magasabb kamatlábak miatt.

 

Az Egyesült Államok közelsége:

Mexikónak és az Egyesült Államoknak közös a határuk, és ez a kapcsolat kiterjed a széles körű kereskedelmi megállapodásokra és a bevándorlási vitákra is. A fizikai közelség azonban általában extra hatást gyakorol a peso értékére. A rendkívül prosperáló határ menti régiók, amelyek kereskedelmi interakciókat folytatnak, növelik a mexikói peso likviditását.

 

Érdemes felidézni, hogy az USD / MXN devizapár természetes devizajátékot kínál a piacon, és ez a leglikvidebb MXN pár is, amint azt már említettük. Ettől eltekintve az Egyesült Államok 256 milliárd dollár árut exportált Mexikóba 2019-ben, miközben árukat 358 milliárd dollár értékben importált, és végül jelentős likviditást adott hozzá a valutához. Ez a kereskedelmi mérleg (BOT) némi ingadozást mutatott az elmúlt évtizedben, és a változó arány hatással volt a relatív értékre.

 

Nyersolaj:

A WTI kőolaj ára szintén a mexikói pesót érintő egyik fő tényezőnek tekinthető, mivel Mexikó hatalmas olajtartalékai biztosítékot nyújtanak a finanszírozáshoz. A hitelfelvételből származó tőke lehetővé teszi a kormány számára, hogy forrásokat szerezzen a hazai kiadási programokhoz. A nemzetközi hitelezők azonban inkább befektetnek és vállalnak kockázatokat a kőolaj által uralt országokban, amikor a kőolaj ára magas. A mexikói peso és az olaj kapcsolata szintén kiváló módja annak, hogy spekuláljon az olajárakról.

 

Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy nem tagolaj-termelőként Mexikót erősen sújtotta az OPEC kínálatának növekedése. Ez növelte az olajár 2013 utáni csökkenése által okozott nyomást. Az olajár drámai csökkenése 2020 elején aláásta a peso értékét.

 

Gazdasági adatok:

A gazdasági adatok, például a fogyasztói árindex (CPI), a bruttó hazai termék (GDP), a kereskedelmi mérleg, a kiskereskedelmi értékesítés, a munkaerő-felmérés (a kanadai munkanélküliségi statisztika), a fogyasztói árindex és az ipari árindex nagy hatással vannak az USD / MXN árak. Ezek az adatok fontosak ahhoz, hogy megértsék a tőzsdét, és különösen az MXN irányát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map