A 10 legfontosabb kriptovaluta

Utolsó frissítés: 2018. július

A pénzügyi világ változik, és a nagy játékváltó a kriptovaluták. Képzelje el, hogy kevesebb mint 5 másodperc alatt küld pénzt a barátjának a világ másik oldalán, ahol a bank használata körülbelül három-öt napot vesz igénybe. A blockchain technológia óriási következményekkel jár a globális kereskedelemben.

A kriptovaluták nemcsak gyors pénzátutalást tesznek lehetővé, hanem sok kriptovaluta olyan exponenciális árnövekedést eredményezett, amely felülmúlta a legvadabb várakozásokat.

Míg a Bitcoin volt az a kriptopénz, amely az egészet elindította, ma már számos más innovatív technológia készen áll az ipar továbbvitelére. Azon túl, hogy módja van az értékátadásra, sokan új, izgalmas új módszereket alkalmaznak a blockchain technológia használatára, ami nagyon megváltoztathatja a világ működését.

A kriptovaluták összességében visszavonultak a 2017 végi csúcsokról. Összességében azonban sokan kínálnak kiváló befektetési lehetőségeket, azon alapulva, amit kínálhatnak. Sok elemző összehasonlította a jelenlegi visszavonást 2014-vel, ahol a hozzáértő befektetők számára lehetőség nyílt arra, hogy megvásárolják az első nagy dipot a Bitcoin-ban..

1. Ripple (XRP)

A Ripple XRP tokenje továbbra is hosszú távú kedvencünk. Lehet, hogy az ár nem éri el a csúcsokat, de még mindig meghaladja a dupláját, mint 2017-ben voltunk. Vessen egy pillantást erre napi Ripple diagram az eToro-tól, kiváló kriptográfus (és közösségi) bróker:

XRP / USD napi grafikon

Ripple napi diagram

A kriptovaluták széles körű eladása ellenére a Ripple XRP tokenje egyre népszerűbb.

Ez a jelentős áremelkedés a piaci kapitalizáció által a harmadik legnagyobb kriptovaluta lett a hullámzás (a bitcoin és az ethereum után).

Viszonylag szólva a Ripple valóban erős, összehasonlítva más főbb kriptovalutákkal. Különösen a Bitcoin, amely majdnem háromnegyeddel csökkent a csúcsról.

A Ripple (XRP) további pozitív vonatkozásai közé tartozik a hihetetlenül gyors és olcsó tranzakciók. A Ripple hálózat szintén sokkal stabilabb és megbízhatóbb, mint a Bitcoin, és makulátlan méretezhetőséggel büszkélkedhet. A Ripple esetében nincsenek tranzakciós szűk keresztmetszetek vagy késések a tranzakciók rendezésében.

A Ripple-t azért hozták létre, hogy a bankok és más pénzügyi intézmények valós idejű globális fizetéseket hajthassanak végre, és biztosítsák az ennek eléréséhez szükséges on-demand likviditást..

Azt látjuk, hogy egyre több pénzügyi intézmény és fizetési szolgáltató építi be a Ripple technológiáját saját platformjaiba.

A Ripple-be történő befektetés fontos szempontja annak figyelemre méltó haszna a bankszektorban, amely még jó ideig pozitívan befolyásolhatja az árát.

Továbbra is marad kérdés azonban, hogy az XRP minősül-e olyan értékpapírnak, amelynek a jövőben alapvető hatása lesz.

Ha többet szeretne megtudni a hullámzásról és arról, hogy miért van annyi lehetősége, nézze meg aA 2018-ban befektethető legjobb kriptovaluták’.

2. NEO

A cikkben említett összes kriptovaluta közül a kínai székhelyű NEO az utóbbi időben meglehetősen kevés figyelmet kapott.

A NEO-t gyakran hasonlítják az Ether (ETH) és az Ethereum hálózathoz, de valójában sokkal fejlettebb, mint az Ethereum. Bár mindkét hálózat megkönnyíti az intelligens szerződéseket, a NEO sokkal biztonságosabb, méretezhetőbb és könnyebben használható.

Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy a NEO gyorsabb, okosabb és sokoldalúbb, mint az Ethereum hálózat. A fejlesztők számára a NEO-val is könnyebb dolgozni, mint az Ethereummal, mert a NEO több programozási nyelvet támogat, míg az Ethereum csak a Solidity-vel működik.

A NEO jelenleg a 13. legnagyobb rejtjelérmének számít, kissé lefelé, de még mindig erős. Tartsa szemmel ezt a kiváló kriptovalutát!

3. Éter / Ethereum (ETH)

Az Ether (Ethereum), bár még mindig új technológia, úgy érzi, hogy a régi lépcsők közé tartozik. Ez nem azt jelenti, hogy nem jó befektetés, mert hasznossága és felhasználói bázisa csak tovább bővül. Az Ethereum hálózat több hasznossággal rendelkezik, mint a Bitcoin, és gyorsabb tranzakciók kiegyenlítésével büszkélkedhet.

Ami a befektetési értéket illeti, úgy tűnik, hogy az Ether (Ethereum) nagyobb potenciállal rendelkezik, mint a Bitcoin. Magasabb kereskedési volumenet és nagyobb piaci kapitalizációt kínál (az Ether a piaci kapitalizáció szempontjából jelenleg a második legnagyobb kripto).

Míg a kisebb és újabb kriptovaluták közül sok visszakeresett, az Ethereum továbbra is magasan áll az iparban. Megtanulják, hogyan kell kereskedni az éterrel.

4. Litecoin (LTC)

A Litecoin szilárd kriptovaluta, amely a 2017 végéhez hasonló szinteken folytatja a kereskedelmet.

A Litecoin-t 2011-ben alapították, és azóta is jól teljesít. Jelenleg a piaci kapitalizáció szerint a hatodik legnagyobb rejtjelezés, és még mindig a két nagyot követi (Bitcoin és Ethereum).

A Litecoin tranzakciófeldolgozási sebessége sokkal gyorsabb, mint a Bitcoin a tranzakciók feldolgozásának sebességét tekintve, és a hálózata a nagy skálázhatóságot szolgálja. Bár a Litecoin lassabb, mint a Ripple, a tranzakciók feldolgozása során sem okoznak szűk keresztmetszeti problémákat.

A Litecoin könnyen integrálható a Bitcoin segítségével a rendszerekbe, mert kompatibilis a Bitcoin API-jával. Ez nagyban növeli a Litecoin népszerűségét, mivel ez szilárd és kényelmes alternatíva a Bitcoin számára.

A világ egyre inkább használja a Litecoin-t, különösen keleten. Két fő kriptográfiai tőzsde Hongkongban és Dél-Koreában beépíti a Litecoin-t 2018-as kínálatába, és több kereskedő kezdi elfogadni a Litecoin-fizetéseket.

Hongkong várhatóan további Litecoin-t vásárol a továbbiakban.

Az FX vezetők erőteljes kereskedési jeleket kínálnak, nemcsak a devizákon, az árukon és az indexeken, hanem a kriptovalutákon is. Az FX Leader kereskedési jelei egyszerűek és könnyen használhatók. Nézze meg a mi oldalunkat Cryptocurrency honlap.

5. Dash

A Dash a piaci kapitalizáció szerint a 14. legnagyobb rejtjel. A széles alapú eladás miatt viszonylag jól tartott.

Az erőteljes bika trend mellett a Dash-be való befektetésnek egyéb okai is vannak

A Dash gyorsabb és olcsóbb, mint a Bitcoin, és hogy egyre több kereskedő kezdi elfogadni a Dash fizetéseket. A Dash (DAS) bizonyította, hogy jó futó. Lássuk, mit fog előállítani a továbbiakban!

6. Cardano

Amióta a Cardanón 2017 október elején megkezdték a kereskedést, a Cardono még mindig körülbelül 7-szer magasabb a jelenlegi szinten. Jelenleg ez a rendkívül fiatal érme a nyolcadik legnagyobb kripto a piaci kapitalizáció szempontjából.

A Cardano alapjai továbbra is szilárdak és hosszú távon erősségre utalnak.

7. NEM (XEM)

A piaci kapitalizáció szerint a 17. legnagyobb kriptovaluta, a NEM az egyik figyelhető kriptovaluta. A NEM továbbra sem éri el a 2018 eleji csúcsokat, de az utóbbi időben még mindig rengeteg médiavisszhangot kapott.

A NEM sokkal hatékonyabb, mint a Bitcoin, több felhasználási lehetőséggel rendelkezik, mint sok más kriptovaluta, köztük a Bitcoin, és olyan programozók érhetik el, akik nem feltétlenül szakemberek a kriptográfiai arénában.

8. Bitcoin (BTC)

Bár a bitcoin jelenleg nem az első számú kriptográfia, ahová befektetni lehet, mindenképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni. A Bitcoin nagy előnye, hogy közismert, még azok között is, akik nem sokat tudnak a kriptovalutákról. A kriptopiac sok újonca úgy kezdi meg a kalandját, hogy megvásárolja a Bitcoin-t, az összes kriptopénz nagy testvérét.

Az ár jelentős korrekciót tapasztalt, de az egyik legfontosabb elem az, hogy továbbra is korlátozott a kínálat, csupán 21 000 000 darab van. Ez egy fontos tényező, amely várhatóan sok éven át ösztönzi az árnövekedést. Mi a Bitcoin?

A Bitcoin továbbra is az első számú kriptográfia, nemcsak a piaci kapitalizáció, hanem az ár szempontjából is. A Bitcoin kereskedési volumene szintén legalább a duplája, mint bármely más kriptográfia.

Ezen pontok mellett a Bitcoint világszerte több ezer vállalat és kereskedő fogadja el, és kereskedhető határidős szerződéssel rendelkezik. Ismerje meg a Bitcoin kereskedelmét.

9. Csillag (XLM, Csillag lumének)

A Stellar Lumens relatív alapon nagyon jól teljesített 2018-ban. Piaci felső határa nőtt, és ezzel a 7. legnagyobb kriptóvá vált. Tavaly 10.-ig. A Ripple-hez (XRP) hasonlóan, ez is képes jelentősen felgyorsítani a határokon átnyúló fizetéseket.

A Stellar már regisztrált néhány nagy ügyfelet, például az IBM-t, amely profitálni fog a gyorsabb és olcsóbb nemzetközi fizetésekből. Az XLM már kivételesen jól teljesített, és várhatóan folytatja ezt, különösen, ha a Stellar rendszert több intézményi szereplő fogja használni fizetéseinek optimalizálására.

10. OmiseGo (OMG)

Az OmiseGo egy Ethereum-alapú rendszer vagy fizetési csatorna, amelyen keresztül a fogyasztók sokféle fiat és kriptovalutában fizethetnek a kereskedőknek. A kereskedő az általa preferált pénznemben kapja meg a fizetéseket, és azt sem tudja, hogy az ügyfelek melyik pénznemmel fizetnek. Az OmiseGo jelenleg a thaiföldi McDonald’sszal áll együtt fizetési folyamatainak ésszerűsítése érdekében.

Az OmiseGo projekt célja olcsó és könnyen hozzáférhető fizetések lehetővé tétele azok számára, akik nem rendelkeznek hitel- vagy betéti kártyával, különösen Délkelet-Ázsiában.

Az OMG token értéke megalakulása óta emelkedett, és még mindig emelkedik 2017-hez képest, vagyis relatív alapon erős, a tágabb kriptovalutákhoz képest. Kicsit spekulatívabb marad, tekintettel arra a tényre, hogy a piaci felső határt tekintve a 20. helyet foglalja el, de alkalmazása tovább bővül.

Következtetés

A kriptopénzpiac ingatag és tele van lehetőségekkel. Naponta hatalmas mennyiségű tőke ömlik ebbe az eszközosztályba, ami fenntartja a hosszú távú bullish lendületet.

Azok az emberek, akik befektetni akarnak a kriptovalutákba, nagy lehetőségekkel rendelkeznek, de tőkéjük megőrzése érdekében megfelelő kockázatkezelést kell folytatniuk.

Jó stratégia azok számára, akik úgy gondolják, hogy a kriptovaluták a jövő hulláma a buy-and-hold megközelítés. Ha nem tudja, melyik a legjobb kriptovaluta, amibe fektethet, érdemes felosztani a kockázatát, és számos kriptovaluta portfólióját vásárolni. Hasonló a változatos részvényportfólióval rendelkező befektetőhöz.

A mai kriptográfia megkezdéséhez nézze meg ezeket a legfontosabb kriptovaluta-brókereket. A kriptovalutákba való befektetés valóban izgalmas! Vegyen részt ma a kriptopiacon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map