2 dolog, amit soha nem szabad elfelejteni kereskedőként! Japán jen és az S&P 500 a Fókuszban

Kockázati érzület. Milyen fontos tényező a pénzügyi világban! A félelem és a kapzsiság ereje mindennap összeütközik a piacokon. Ha nagy lépések történnek, és a pénz mindenfelé repül, egyes eszközök adhatnak nyomokat arra, hogy a piaci szereplők félnek-e vagy kapzsiak.

Látja, amikor a befektetők megéhezik a hozamot, nem szeretnek olyan eszközökkel hülyézni, amelyek nem nyújtanak jó hozamot. Mint a japán jen és a svájci frank. Ezek a devizák nem hoznak magas kamatlábakat, és biztonságos menedékeszköznek számítanak. Ugyanez számít az aranyra, amely népszerű eszköz a politikai és gazdasági bizonytalanság idején. Ne feledkezzünk meg az amerikai dollárról sem, amelyet sokan biztonságos menedéknek tartanak, bár általában nem reagál ugyanolyan intenzitással a kockázatkerülésre, mint például a japán jen..  

Tehát mit vásárolnak a befektetők, amikor a hozamhoz nyúlnak? Nos, sok különböző eszköz kínál jobb megtérülést, mint például az arany vagy a japán jen. A befektetők gyakran vásárolnak részvényeket, amikor a befektetésük magasabb megtérülését keresik. Amikor pénzt költenek részvényekbe, gyakran alacsonyabb hozamú, biztonságosabb eszközöket adnak el, mint a japán jen, hogy felszabadítsák a szükséges alapokat, amelyekkel ezeket a részvényeket megvásárolhatják. Az egyéb magasabb hozamú eszközök közé tartoznak a magas kamatozású devizapárok. Azáltal, hogy ezeket alacsonyabb hozamú devizák ellen vásárolják, mint például a japán jen, a befektetők kamatot keresnek minden olyan napért, amelyen tartják a pozíciót. Ezt hívják a kereskedelmet folytatni. Ezzel eljutottunk a mai első hangszerünkhöz és leckénkhez. Nézzük meg az USD / JPY-t:

 

USD / JPY – készen áll arra, hogy újra magasabbra lépjen?

2 dolog, amit soha nem szabad elfelejteniUSD / JPY napi diagram

Az USD / JPY már jó ideje alacsonyabb trendet mutat. A japán jen mai eladása azonban a medvéknek tudomásul kell venniük. A mai erős napi gyertya fenyegetést jelent a devizapár bearish szerkezetére nézve. Bár a pár rövid távon még mindig csökkenő tendenciát mutat, a 200 napos mozgóátlag arra utal, hogy a pár egy emelkedés amikor a nagyobb képet nézzük.

Egészségesben hanyatlás, nem szeretné látni azt a típusú gyertyát, amelyet ma láttunk, és nem is szeretne ilyen sekély szöget látni a trendben. Egy másik dolog, amit tudomásul kell venni, hogy sokkal több piros gyertyát látunk, mint kék gyertyát. Erős csökkenő tendencia esetén a legtöbb gyertya vörös színű lesz, ami azt jelzi, hogy erős eladások vannak jelen, és hogy a medvék határozottan irányítják. Jelenleg nem ezt a minőséget látjuk, és egyre több bullish gyertyát látunk. A medvéknek itt óvatosnak kell lenniük.

Az első dolog, amit kereskedőként nem szabad elfelejtenünk, az az, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy ház bizonyos irányú elfogultságával „házasodjunk”. Természetesen meg kell határoznunk a trendet és az irányú kereskedelmet. De figyelmesnek kell lennünk a piaci strukturális változásokra és megszabadulnunk elfogultságunktól, amint elegendő bizonyíték van arra, hogy a trend elmúlt. A kezdő kereskedők gyakran ragaszkodnak a pénzügyi eszközzel kapcsolatos hitükhöz, amíg sok pénzt nem veszítenek el, ahelyett, hogy alkalmazkodnának a dinamikus piaci körülményekhez, mint egy profi. Mondom, hogy az USD / JPY csökkenő tendencia véget ért? Nem feltétlenül; de figyelemmel kíséri ennek a trendnek a felépítését.

Itt van egy heti táblázat, csak azért, hogy további perspektívát nyújtsunk:

2 dolog, amit soha nem szabad elfelejteniUSD / JPY heti diagram

Itt egyértelműen láthatjuk, hogy a hosszú távú trend emelkedik, és az ár meghaladja a 20 EMA és a 200 hetes mozgóátlagot. Az elmúlt hetekben tapasztalt rövid távú csökkenő tendencia csupán puszta korrekció a nagyobb bika trendben. Lássuk, hogy ez a pár meghaladja-e a 20 hetes exponenciális mozgóátlagot, és hogy az elkövetkező hetekben valamivel több előrelépést tud-e elérni.

 

S&P 500 – A csodálatos bika trend folytatódik

2 dolog, amit soha nem szabad elfelejteni

S&P 500 napi diagram

Visszatérve az egész hangulat témához, ma délután észrevettem, hogy amikor a japán jen agresszívan kezdett eladni körülbelül 15:00 órakor, az S&A P 500 és más részvényindexek meglehetősen impulzívan kezdtek emelkedni. Ez azt mutatja, hogy a kockázati hangulat hogyan befolyásolta a mai pénzáramlást. Láttunk egy eladást a svájci frankban és az aranyban is, amelyek, mint korábban említettem, mindkettő biztonságos menedék. Tehát a biztonságosabb eszközöket kockázatosabb, magasabb hozamú eszközökre cserélték.

Az S-ről&P 500 – ennek a trendnek az ereje és tartóssága csak fenomenális. A második dolog, amit soha nem szabad elfelejtenünk, a kereskedelem a trenddel. A trend a barátod. Ez az egyetlen legfontosabb elv a pénzügyi eszközök kereskedelmében! Megvehette volna az S-t&P 500 az elmúlt pár évtizedben bármikor, és ma profitban lettél volna, ha csak kitartasz álláspontod mellett. Emellett az elmúlt hetek fantasztikus kereskedési lehetőségeket is kínáltak. Remélem, január 31-én felhasználta kereskedési tippemet, amikor az S megvásárlásáról írtam&P 500. Itt van egy link a cikkre: Az amerikai dollár kereskedése a hátsó lábon, miközben a részvények korrigálják az alacsonyabb szintet. Ez szép hasznot hozott volna önnek. Még mindig abban a cikkben említett hosszú helyzetben vagyok. A bika trend valóban egészséges, ezért jelenleg nem sietek elvenni a nyereségemet. A stop veszteségem természetesen megtérült. Mindenképpen további vásárlási lehetőségeket keresek az S-en&P a következő napokban. 

Ezzel eljutottunk a mai elemzés végéhez. Ne felejtse el alkalmazkodni a változó piaci viszonyokhoz, és kereskedni az uralkodó trend irányába. Nagyon sok pénzt lehet odakint keresni. Készítsük el!

Sok szerencsét a kereskedő srácokkal!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map