2 fontos esemény, amelyről tudatában kell lennie a jövő hétnek

Ez a hét nem volt a legemlékezetesebb, amit a piac szempontjából láttam volatilitás. Természetesen voltak kereskedési lehetőségek, de a nagy lépések többnyire hiányoztak. Remélem, ezen a héten kereskedtek arannyal. Ez határozottan az egyik legjobb eszköz volt a kereskedelemhez, és tisztességes visszapattanást produkált az elmúlt pár kereskedési napban. Mielőtt megnéznénk az aranyat, először nézzünk meg néhány FX párt.

 

USD / CAD – hullámzó kereskedés

2 fontos esemény, amire szüksége van 1USD / CAD napi diagram

Mit mondjak az USD / CAD-ról? Mmmm … Ez egy trükkös. Reméltem, hogy meggyőző törést látunk a fej és vállak nyakkivágás a fenti ábrán. Ha elolvasta a cikkemet, 2 ok, amiért a kanadai dollár most ütközik, látta volna ezt a diagramot:

2 fontos esemény, amire szüksége van 2USD / CAD napi diagram (február 22.)

Ez a képernyőkép szerdán készült a FOMC az ülés jegyzőkönyveit kiadták. A kanadai dollár ebben a szakaszban nagyon gyengén teljesített, és az amerikai dollárral szembeni további gyengülés valószínűnek tűnt.

Amint az első ábrán láthattad, az USD / CAD technikája hirtelen megváltozott. A pár most mind a 200 napos mozgóátlag, mind a 20 napos exponenciális mozgóátlag alatt van. Azon kevés pozitív dolog, amit most elmondhatunk erről a párról, az az, hogy a mai gyertya némi bullish elutasítást mutat az „erős támogatás” zónában, amelyet a kék és a sárga négyzet jelez a cikk legelső diagramjában.

Itt kell segítséget és perspektívát kérnünk a heti időkeretből. Látja, van egy kis problémánk itt. A pár jelenleg még támogatott, de az imént említett két mozgóátlag alatt kereskedik, ami gyengeségre utal. Nézzük meg a heti diagramot:

2 fontos esemény, amire szüksége van 3USD / CAD heti diagram

Itt egy heti gyertyát látunk, amelyet nem engedhetünk meg magunknak, hogy figyelmen kívül hagyjuk – egy tűs gyertya elutasítja a 20 hetes exponenciális mozgóátlagot. Egyenesen bearish jel. Ez egyre inkább medvének tűnik, nem mondanád?

Valami mást vettem észre ma (pénteken), hogy a kanadai dollár viszonylag erős abban a pillanatban, amikor az amerikai dollárral szembeni teljesítményét összehasonlítjuk néhány más főbb valuta teljesítményével az amerikai dollárral szemben. Például a fontot és az ausztrál dollárt ma az amerikai dollár kalapálta, míg a kanadai dollár valóban gyarapodott az amerikai dollárral szemben, pedig nem volt sok. Az euró és a svájci frank szintén csökkent a dollárral szemben, bár nem olyan agresszíven, mint a font és az aussi.

A lényeget a következőképpen fogalmazom meg: a kanadai dollár általában erős jelenleg, és a technikai adatok jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt két napban. Ha az USD / CAD hosszú kitettségénél tart, akkor itt körültekintően kell eljárnia, és talán jó alkalom nyílik arra, hogy a következő hetekben rövidítse le ezt a párost. Nézzünk meg egy kereskedési beállítást a heti grafikonon:

2 fontos esemény, amire szüksége van 4USD / CAD heti diagram

A rövid bejegyzést a jelző gyertya 50% -os visszahúzásakor kell megtenni (a táblázat utolsó gyertyája). A stop veszteség néhány maggal a gyertya csúcsa felett van, és az átvételi nyereséget 1,28274-re kell állítani, ami egy kicsit több, mint a stop loss távolságának háromszorosát célozza meg. Ez agresszív kereskedelmi beállítás. Ha szeretnél nagyobb visszaigazolással kereskedni, akkor mindig a jelzőgyertya alacsony szintjének törését cserélheted a gyertya csúcspontja fölötti stop veszteséggel. Ehhez azonban nagyobb stop lossra lesz szükség, és korlátozni fogja a potenciális profitcélját.


Az első fontos esemény az elkövetkező héten tudnia kell, ez az új amerikai elnök, Donald Trump beszéde kedden, GMT 21: 00-kor. Ez rendkívül fontos, mert a pénzügyi piacok valóban érzékenyek arra, amit mond.

A második magas szintű eseménykockázat kamatláb-döntés formájában érkezik a Bank of Canada (BoC) szerdán, GMT 15: 00-kor. Ez képes erőteljesen mozgatni a kanadai dollárt. Sajtótájékoztatót vagy beszédet kell tartania a BoC kormányzójának, Stephen Poloznak a kamatdöntés kíséretében, amely könnyen nagyobb volatilitást okozhat, mint maga a döntés. A BoC várhatóan változatlanul 0,5% -on tartja az árfolyamát, de lássuk, mi történik szerdán.

 

Arany – lenyűgöző teljesítmény!

2 fontos esemény 5Arany napi diagram

Az arany ára még mindig mászik. Egy újabb lenyűgöző kereskedési nap után ez a nemesfém finom unciánként 1255,97 dollárt ér. Mint korábban említettem, ez az elmúlt héten kiváló eszköz volt a kereskedelemhez, tisztességes felfelé irányuló mozgása miatt. Ez számít, mert sok FX pár nagyjából oldalra kereskedett ugyanabban az időszakban. Nagyon örülök, hogy nemrég elkezdtünk nyújtani kereskedési jelek az arannyal kapcsolatban, mivel ezt az árut fontos pénzügyi eszköznek tartom, amely gyakran jó volatilitást eredményez, és kiváló kiegészítője lehet bármely portfóliónak.

A fenti diagram fekete vízszintes vonala fontos lendülési szintet jelöl, ahol a következő napokban és hetekben vásárlási jeleket kereshetünk. Az ár azonban nem garantált, hogy újra felkeresse ezt a szintet, de remélhetőleg így is lesz.

 

EUR / USD – Csak meghúzta a ravaszt

2 fontos esemény, amire szüksége van 6EUR / USD napi diagram

A mai gyertya, amely elutasította a 20-EMA-t, véleményem szerint valóban vonzó eladási jel. Az a tény, hogy ez a gyertya a nyitási ára alatt záródott, szintén növeli ennek a jelnek az erejét. Néhány perccel ezelőtt két piaci megbízást adtam le, különböző célokkal. A stop veszteségek néhány magassággal meghaladják a mai csúcsot. Eladási limit megbízást is leadtam a mai gyertya 50% -os retracement szintjén, szintén a mai csúcs fölötti stop veszteséggel. Ha a következő héten kereskedni szeretne ezzel a párral, akkor még mindig lehetősége nyílik arra, hogy kihasználja ezt a beállítást.

Sok sikert a kereskedéshez!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map