A 2 ezer dolláros Bitcoin árküszöbön túl

Ettől a pillanattól kezdve egy bitcoin körülbelül 1996 dolláros árfolyamon kereskedik, de senki sem várja, hogy ez a szám sokkal hosszabb ideig fennmaradjon. Vagy az ár 1900 dollár körüli szintre süllyed, amikor ellenállással találkozik, és visszalendül a korábbi erős pontján, vagy az elkerülhetetlen a következő néhány órában bekövetkezik – a BTC megtöri a 2 ezer dolláros küszöböt, és 2017-ben megduplázódik az értéke.

A bitcoin közösség többségének számára a felfelé lépés szimbolikus nagy győzelem lesz, amely egyértelmű bizonyíték arra, hogy sok nagy entitás ma a BTC-t a hagyományos devizák legitim alternatívájának tekinti. Ez az elmozdulás már Japánban bekövetkezett, de nagyon finom módon zajlott le. Nagy címsorok nélkül érkezett a drasztikus jogszabályi változásokról vagy ilyesmiről, és egyszerűen egy hatalmas pénzáramlást öltött a kriptovalutába..

Ennek a pénznek a nagy része nagyobb pénzügyi és üzleti vállalkozásoktól származott, sok magán milliárdos nyomán, akik elkezdték megszerezni a digitális valutát. A bitcoin rally mellett az éter jelentős növekedést tapasztalt az árában, más altcoin digitális pénznemekkel együtt.

De a figyelem nagy része a bitcoinra összpontosul, mint az elkövetkező évtized legerősebb globális digitális pénznemének fő versenyzőjére. Amint a közeljövőben áthalad a 2k ponton, mi várható a pénzügyi terület többi részétől, de az egész globális társadalomtól is reakcióként erre a teljesítményre?

A piaci cap növekedni fog

Függetlenül az adott időpontban érvényes ártól, a teljes blockchain alapú digitális pénznemek piaci értéke csak növekedni fog. Hosszú folyamat vezetett ahhoz, hogy a szomszédos piacok megérezzék magukat erre a területre, lassan, de biztosan egyre többet fektetnek be a BTC-be és a közelmúltba, az éterbe is.

Most az altcoinokkal, a zcash-szal és bármely más kripta valutával az egész piac értéke meghaladja a 60 milliárd dollárt, ami lenyűgöző ár. A 2000 dollárt meghaladó bitcoin árfolyam még több pénzt fog bevonni, még akkor is, ha instabil.

Természetesen ez sokakat megkérdőjelez, hogy mi lesz akkor ugyanazon digitális valutával. Egy bizonyos ponton kockázatitőke-bitcoin befektetések jelennek meg a piacon, és ez szintén nagy elmozdulást jelent. Bár kétségtelen, hogy ezek egy ideig még nem lesznek mindennaposak, a következő időszak mindenképpen nagy teret fog biztosítani ennek a koncepciónak a kipróbálására.

A végfelhasználói akvizíció továbbra is kétséges marad

Az idő múlásával a blockchain közösség fókuszában rendszeresen folytatja és végigveszi a végfelhasználók megszerzésének jelenségeit a digitális pénznemek használata céljából. A kezdeti szakaszban a legfontosabbnak azt a folyamatot tekintették, amellyel a lehető legtöbb hétköznapi felhasználó került a platformra, legyen az bitcoin vagy más blokklánc..

Időközben a nagyvállalkozások beléptek a keretbe, és a közelmúltban többé-kevésbé kizárólag a BTC árát emelte a rekordszintjére, ahol jelenleg van. Ismét ezen a sikeren hajtva sokan arra törekedtek, hogy megalapozzák azt az elképzelést, hogy a bitcoin a széles körű népszerűség küszöbén áll. Más szavakkal, csak idő kérdése (feltehetően rövid), amíg háztartási dologgá nem válik.

De sok történelmi tényező helyezi ezt a „lehet” kategóriába, nem pedig „bármely pillanatban”. A probléma az, hogy a BTC számos olyan előnyt nyújt, amelyekre a lakosság nagy többségének egyszerűen nincs szüksége vagy értékelje. A PayPal-szcenárió párhuzama jó időjárási harangjelenség, annak ellenére, hogy sokan (valószínűleg tévesen) a jövőbeli BTC-mozgás jelzőjeként szokásos fizetési lehetőségként érzékelik.

A probléma az, hogy míg a PayPal alternatívát nyújtott a lassabb és bonyolultabb bankkártya tranzakcióhoz, a bitcoin pénztárcák nem teszik ugyanezt a PayPal esetében. A névtelenség és a hagyományos pénzügyi szektor elzárkózása nem az, amit a legtöbb hétköznapi felhasználó szeretne az életében.

Ezzel a tényezővel nem lenne meglepetés, ha egy évtized múlva a bitcoin piac értéke sokkal nagyobb lenne, mint ma, miközben felhasználói bázisa továbbra is viszonylag kicsi maradt (közel sem a PayPal működéséhez, mint felhasználói csoportjához).

Geopolitikai kérdések


A globális politikai vezetők felfogásában a bitcoin egyike azoknak a jelenségeknek, amelyeket egyszerűen nem akar a játékterében. Decentralizált, globális és nem kapcsolódik a szokásos pénzügyi szolgáltatás minden részéhez. Ugyanakkor a paranoid gondolkodásmód olyannak tekinti, amelyet még mindig valaki irányít, vagy nyitott ennek az ellenőrzésnek a beillesztésére, ami valótlan, de mégis elterjedt a politikai elit elméjében.

Ez az oka annak Az EU olyan törvényt kíván létrehozni, amely előírja, hogy az összes digitális pénztárcát össze kell kapcsolni tulajdonosuk személyével vagy miért nyomja meg Kína a BTC tőzsdéit. Az elkövetkező években ez nem változik a világ nagy nemzetei számára, és ugyanez a mentalitás többé-kevésbé megmarad a helyén, még akkor is, ha a jogalkotó felzárkózik a bitcoin elismerésének egyértelmű igényéhez..

Az összes lobbi- és PR-erőfeszítés ellenére e tekintetben nem lesz jelentős változás a bitcoin közösség számára, sikertől függetlenül. A Bitcoinnak nincs olyan személye vagy személyei, akik háttérszervezetet köthetnének egy politikai entitással. Ez olyasvalamitől, amelytől kissé félni kell, és amelyet a politikai intézmény csak marginálisan érthet meg.

Az egyetlen nagy globális politikai szervezet, amely úgy tűnik, új irányt tervez, az ENSZ. Mint a közelmúltban A WFP vállalkozás bemutatja, ez a szervezet arra törekszik, hogy mind a blockchain rendszert használja, mind pedig a világon működő jelenlegi kriptovalutákat is alkalmazza.

Ez szinte biztosan helyes megközelítés, főleg azért, mert felismeri a világ realitásait, amelyek nem fognak egyik napról a másikra megváltozni. Bár a kormányok több mint hajlandóak kísérletezni a blokkláncokkal, még mindig vonakodnak a bitcoin vagy bármely más digitális pénznem legitim FinTech-vállalkozásnak tekinteni. Nagyon erős az az érzés, hogy még egy stabil BTC is, amely több mint 2 ezer dollárba kerül, nem fogja megváltoztatni ezt a mentalitást hamarosan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map