A Bank of Canada nyilatkozata a dovishi oldalra támaszkodik

A Bank of Canada egy ideje közzétette a nyilatkozatot, és a kamatlábakat a várakozásoknak megfelelően 0,25% -on tartotta. Folytatják a Kvantitatív könnyítés programot is, ami azt jelenti, hogy belátható időn belül továbbra is dovish maradjon. A kanadai dollár egyre csökken, a USD / CAD 60 maggal magasabbra ugrani.

 

A Bank of Canada döntésének legfontosabb elemei

  • A várakozásoknak megfelelően + 0,25% -os kamatot tart
  • QE több hosszabb lejáratú kötvény vásárlásához
  • A QE üteme fokozatosan heti 4 milliárd dollárra csökken, heti 5 milliárd dollárról
  • Megismétli, hogy a QE addig folytatódik, amíg a helyreállítás
  • A közelmúltban végzett tevékenységet negatívan befolyásolhatják a fertőzések közelmúltbeli növekedésének leküzdésére tett intézkedések
  • Az amerikai növekedés „úgy tűnik, hogy jelentősen lassul”
  • Az európai fellendülés lassul
  • Kína fellendülése szélesedik
  • A kanadai gazdaság most áttér egy mérsékeltebb helyreállítási szakaszra
  • A Kormányzótanács a politikai kamatlábat a tényleges alsó határon fogja tartani, amíg a gazdasági lazaság fel nem szívódik, így a 2 százalékos inflációs cél fenntarthatóan megvalósul. Jelenlegi előrejelzésünk szerint ez csak 2023-ig fordul elő

A jelenlegi ütemben a Bank of Canada a kanadai államadósság felét tartja év végéig. A tempó fokozatos, 4 milliárd dollárra történő csökkentése erre csekély hatással lesz. A QE (őrült) ütemének csökkenése ellenére ez nagyrészt dovish kijelentés, mivel többnyire hátrányos kockázatokat emel ki, és nem utal arra, hogy a QE lelassulna. Volt némi szó a YCC-ről, de ez nem valósult meg, és itt erre nincs utalás. Beszélnek 0,25% -ról is mint tényleges alsó határról, ami továbbra is kizárja a negatív arányokat.

Teljes nyilatkozat:

A Bank of Canada az inflációs célkitűzés eléréséig fenntartja a jelenlegi irányadó kamatlábat, újrabalibrálja kvantitatív lazítási programját

A Kanadai Bank ma megtartotta az egynapos kamatlábra vonatkozó célját a tényleges alsó lower százalékhatáron, a banki kamatláb ½ százalékos, a betéti kamatláb ¼ százalékos. A Bank fenntartja rendkívüli határidős iránymutatását, amelyet kvantitatív könnyítési (QE) programja erősít és egészít ki. A Bank újrakalibrálja a QE programot, hogy a vásárlásokat a hosszabb lejáratú kötvények felé terelje, amelyek közvetlenebb módon befolyásolják a háztartások és a vállalkozások számára legfontosabb hitelkamatokat. Ugyanakkor a teljes vásárlás fokozatosan, legalább heti 4 milliárd dollárra csökken. A Kormányzótanács megítélése szerint a kombinált kiigazításokkal a QE program legalább akkora monetáris ösztönzést nyújt, mint korábban.

A globális és kanadai gazdasági kilátások nagyrészt a júliusi monetáris politikai jelentésben (MPR) vártnak megfelelően alakultak, a gyors növekedés pedig a gazdaságok újbóli megnyílásával lassabb növekedésnek adott helyet, annak ellenére, hogy jelentős fennmaradó kapacitásfelesleg maradt. A jövőben a növekvő COVID-19 fertőzések valószínűleg sok ország gazdasági súlyát befolyásolják, és a növekedés továbbra is nagymértékben függ a szakpolitikai támogatástól.

Az Egyesült Államokban a GDP növekedése erőteljesen visszaállt, de úgy tűnik, hogy jelentősen lassul. Kína gazdasági kibocsátása visszatért a pandémiát megelőző szintre, és fellendülése tovább bővül. A feltörekvő piacok gazdaságai erősebben érintettek, különösen azok, amelyek súlyos járványokkal járnak. Az európai fellendülés lassul a lezárások közepette. Összességében az előrejelzések szerint a globális GDP körülbelül 4 százalékkal csökken 2020-ban, majd 2021–22-ben átlagosan valamivel meghaladja a 4 ½ százalékot..

Az olaj ára körülbelül 30 százalékkal marad a pandémiát megelőző szint alatt. Eközben a nem energia alapanyagárak átlagosan több mint teljes mértékben helyreálltak. A továbbra is alacsony olajárak ellenére a kanadai dollár július óta felértékelődött, ami nagyrészt az amerikai dollár széles alapú leértékelődését tükrözi. 

Kanadában a foglalkoztatás és a GDP fellendülése a vártnál erősebb volt, mivel a gazdaság nyár folyamán újra megnyílt. A gazdaság most áttér egy mérsékeltebb helyreállítási szakaszra. A negyedik negyedévben a növekedés várhatóan jelentősen lassulni fog, részben a COVID-19 esetek számának növekedése miatt. A világjárvány gazdasági következményei ágazatonként nagyon egyenetlenek, és különösen az alacsony jövedelmű munkavállalókat érintik. Felismerve ezeket a kihívásokat, a kormányok kiterjesztették és módosították az üzleti és jövedelemtámogatási programokat.

A 2020-as mintegy 5 ½ százalékos visszaesés után a Bank arra számít, hogy Kanada gazdasága 2021-ben és 2022-ben átlagosan majdnem 4 százalékkal növekszik. A növekedés valószínűleg hullámzó lesz, mivel a belföldi keresletet a vírus fejlődése és a fogyasztókra gyakorolt ​​hatása befolyásolja. és az üzleti bizalom. Figyelembe véve a járvány várhatóan hosszan tartó hatásait, a Bank felülvizsgálta Kanada potenciális növekedésének becslését az előrejelzési horizonton.

A CPI-infláció szeptemberben 0,5 százalék volt, és várhatóan 2021 elejéig a Bank 1-3 százalékos célsávja alatt marad, főként az alacsony energiaárak miatt. A maginfláció mérőszámai mind 2 százalék alatt vannak, összhangban azzal a gazdasággal, ahol a kereslet a kínálatnál többet esett. Az infláció az előrejelzési horizonton várhatóan a cél alatt marad.

A gazdaság fellendülésével továbbra is rendkívüli monetáris politikai támogatásra lesz szükség. A Kormányzótanács a politikai kamatlábat a tényleges alsó határon tartja addig, amíg a gazdasági lazaság fel nem szívódik, így a 2 százalékos inflációs cél fenntarthatóan megvalósul. Jelenlegi előrejelzésünk szerint erre csak 2023-ig kerül sor. A Bank folytatja QE programját, és a fent leírtak szerint kalibrálja újra. A program addig folytatódik, amíg a helyreállítás nem megy. Elkötelezettek vagyunk a fellendülés támogatásához és az inflációs cél eléréséhez szükséges monetáris politikai ösztönzők biztosításában.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map