A befektetési biztonság megtalálása a digitális valuták elágazásával

A befektetési folyamat mindig egyensúlyban van a nyereség elérése és a túl nagy kockázat között. Ha ennek az egyenlegnek a skálája a biztonság felé billen, akkor a befektetőnek marad valami hasonló, mint egy bankszámla, amely idővel nagyon keveset fizet. Ha a skála inkább a kockázatvállalás irányába mutat, akkor a befektető növekvő bevételeket találhat, ugyanakkor növekszik az esélye annak, hogy sokkal többet veszítsen.

Ez a folyamat olyan régi, mint a gazdasági infrastruktúra, amely lehetővé tette a befektetők számára, hogy pénzt fordítsanak olyan vállalkozásokra, amelyek végül valahogy visszafizethetik őket. A kortárs világban azonban a történelemben először létezik egy új értékforma, amelybe befektetni lehet – a digitális pénznemek. Ezzel bárki az iparban valami vadonatúj és potenciálisan nagyon jövedelmező eredményt ért el, ugyanakkor a bizonytalanság szintje és a megértés széles hiánya sok más érdekelt embert távol tartott tőle.

De most úgy tűnik, hogy ennek a mentalitásnak a jelenlegi állapota változik azzal, hogy egyre több egyén talál valami szentélyt ebben a befektetési formában. Függetlenül attól, hogy az egyének bitcoin-befektetést, ethereum-lehetőségeket vagy valami mást keresnek, egyértelmű, hogy a pénz belép a digitális valuta tartományba, ezért sokan kíváncsiak arra, hogy mi ennek a befektetési trendnek a jövője.

Michael Novogratz esete

Michael Novogratz egy fedezeti alapkezelő, aki a Fortress Investment Group igazgatójaként dolgozott. Vagyonának értéke meghaladja az egymilliárdot, és nemrégiben néhány hullámot vetett be a pénzügyi világban, amikor bejelentette, hogy teljes nettó vagyonának 10% -át kriptovalutákba fektette. Ez a bejelentés akkor jött, amikor a Harvard Business School fórumán beszélt, ahol megvitatta a blokklánc-alapú digitális pénznemekkel kapcsolatos véleményét is..

Novogratz kijelentette, hogy befektetése a bitcoinra és az éterre egyaránt kiterjedt, hozzátéve, hogy a befektetés – legalábbis eddig – az életében a legjobbak közé tartozik. A CNN-nek adott interjújában elmagyarázta, hogyan vásárolt étert, amikor annak ára csupán 1 dollár volt, és hogy azután döntött a vásárlás mellett, hogy a digitális alapítója, Vitalik Buterin lenyűgözte. Találkozásuk alkalmi volt, egy vacsora alkalmával, de Buterinnek mégis sikerült rábeszélnie Novogratzt, hogy tegyen pénzt új vállalkozásába..

Az éter ára meghaladja a 40 dollárt, ami azt jelenti, hogy a Novogratz 40-szeres beruházást hajtott végre. Ugyanakkor ez nem rendellenesség a szakmai életében. A Fortress Investment Group-nál töltött ideje alatt 150 millió dolláros befektetés történt egy Pantera Capital nevű fedezeti alapba, amely egy blockchain befektetési vállalkozás..

Ez akkor történt, amikor 2014-ben a Novogratz állt az élén, rövid idővel a meghibásodott Mt. által okozott baleset után. Gox 2013-ban. Ez azt mutatja, hogy a férfi hajlandó volt kockáztatni a digitális valuták iránt, és előrelátott arra, hogy átnézze az akkori problémákat.

Most Novogratz nyilvánosan megmutatta, hogy annyira hisz a digitális pénznemek koncepciójában, hogy vagyonának nagy része, vagyis több mint 100 millió dollár valamilyen kriptovaluta formájában van. Ami a pénzügyi közösség szingliket illeti, ezt nehéz kihagyni.

Digitális pénznemek vásárlása?

Novogratz valójában nem javasolta senkinek, hogy menjen vásárolni digitális valutát, de személyes esete egyértelmű kijelentés erről a kérdésről. Ugyanakkor a digitális devizabefektetések és a tulajdonjog előmozdításakor nem különálló hang, különösen a bitcoin tekintetében. Ennek a csoportnak a legnagyobb képviselőjeként a bitcoint rendszeresen alkalmazzák az egész világon élő polgárok, például rendszeres vásárlásokra, látogatásokra online kaszinók, kölcsönök felvétele és még sok más.

Éppen ezért sok tehetős személy 2015-ben kezdte meg a bitcoin vásárlását, amikor a megszűnésével kapcsolatos komor jóslatok nem valósultak meg. Természetesen ezeknek a beruházásoknak a körét nehéz felmérni, mert sokan nem olyan egyenesek, mint a Novogratz. Ennek ellenére a nyilvánosságra hozott adatok azt mutatták, hogy a tendencia növekszik.

Az egyik legnagyobb lendületet a kínai jüan leértékelései jelentették, amelyek erősen nyomták a helyi befektetőket. A folyamat megindulásakor kialakult pánikban sokan legalább részleges menedéket találtak a BTC-ben. Sok ilyen befektetés egyszerűen azt jelentette, hogy elkerüljék a kínai deviza-átváltási korlátozásokat, de sokan még akkor is tartották a BTC-t, amikor a vihar elmúlt.

Önetető ciklus

Két év elteltével nincsenek olyan tendenciák, amelyek arra utalnának, hogy ez bárki számára negatív döntés lehetett. Noha bizonyosan vannak egyedi történetek néhány olyan problémáról, akikkel találkoztak, a BTC összességében érvényes alternatívának tűnik a portfólió diverzifikációját kereső befektetők számára. Érdekes módon ez az egyik legfontosabb dolog, amelyet a bitcoin hálózat vagy bármely más digitális valuta rendszer megkövetel a felhasználók megszerzéséhez.

Míg sok csoport már ismeri a digitális pénznemeket, és rendszeresen alkalmazza őket például, online eSport közösségek és így tovább, a legtöbbnek csak sekély ismerete van ugyanarról a területről. De ez gyökeresen megváltozhat, ha a Novogratzhoz hasonló emberek kilépnek, és számokat adnak a bitcoinba és az ethereumba történő saját befektetéseikről..

Ez nem azért jó a közösség számára, mert egyszerűen érvényesíti, hanem azért, mert világos példákat mutat be arra, hogy az ember hogyan fektethet be ebbe a területbe. Természetesen ez kevésbé releváns a végfelhasználók számára, mert az üzenet középpontjában azok állnak, akik nagy összegeket fektethetnek be ezekbe a hálózatokba, de ezek nélkülözhetetlenek bármely digitális valuta jövőjéhez.

Amint a digitális valuta tartományba helyezett fiat pénz mennyisége növekszik, nőni fog a fejlesztés lehetőségei is. Ugyanakkor a befektetők biztosan biztos menedéket kapnak portfóliójuk egy részéhez, amely nem fog könnyen lendülni és lengeni a többi hagyományos kereskedhető érték mellett.

Sok esetben az ilyen típusú diverzifikáció különbséget jelenthet egy katasztrofális veszteség és a több mint kezelhető veszteség között..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map