A Bitcoin ár új rekordot ér el – mi következik?

A bitcoin értéke áttört egy újabb jelet. Ezúttal az ár elérte az 1300 dollárt, és 1343 dollárra emelkedett, mint minden idők legmagasabb szintje, és meghaladta a rekordot 2017 márciusától. A lépés több hetes bizonytalanság után következik, amely a BTC mint potenciális fő befektetési eszköz elutasításához kapcsolódik.

Bárki számára, aki ezt a digitális valutát tartja, a hír jó, különösen azok számára, akik a online BTC kaszinók és más helyeken, amelyek elfogadják a BTC-t. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik a jelentős befektetés a bitcoinba és a fejlesztők szélesebb közössége, akik új alkalmazásokon dolgoznak nemcsak bitcoinban, hanem a blockchain tech szélesebb területe.

Bár úgy tűnik, hogy a hír uralkodik a közelmúlt néhány félelmében, számos kérdést felvet a bitcoin árának jövőjével és lendületével kapcsolatban is. Főként sokan kíváncsiak arra, hogy az ár a következő hónapokban hova fog menni, és milyen hatással lehet ez arra az elképzelésre, hogy a bitcoin más területekre is eljut. Ez a fogalom különösen fontos, ha globális szinten potenciális versenytársként játszik szerepet más nagy hagyományos devizákkal.

Várható Felfelé irányuló lendület

Ebben a pillanatban a legtöbb elemző egyetért abban, hogy a bitcoin árfolyama továbbra is folyamatosan emelkedni fog, és hogy ez a felfelé irányuló lendület még egy ideig megmarad. Számos tényezőt alkalmaznak ennek az ötletnek a támogatására. Először is, a kriptovaluták tágabb terében van egy olyan technológiai fejlődés, amely egyenlő a fogyasztói bizalommal. Másodszor, a bitcoin folyamatosan fejlődő piacokon találja meg útját a feltörekvő piacokon, amely egyben az árat emelő hajtásként is bemutatja magát.

Ez csak néhány olyan pozitív tényező, amely biztosítja a platformot, amely lehetővé teszi a BTC árának 200% -os emelkedését évről évre. A történelem azonban azt mutatja, hogy az ehhez hasonló növekedési ütem hosszú távon nem fenntartható. Az előttünk álló rövidebb időtartamra sokan úgy vélik, hogy az 1500 dollár egy plafon lesz, amely körül a BTC ár stabilizálódik. De ebben a kérdésben nincs komoly konszenzus.

Ehelyett egyesek a jüant emelik ki, mint releváns tényezőt a stabil BTC-ár elérésének folyamatában. Itt a 8000 ¥ pszichológiai szinten fontos benchmark lehet, ami 1200 dollár körül lenne, és valamivel alatta maradna a jelenlegi kereskedési értékeknek.

Bullish előrejelzések

Míg egyesek konzervatívabbak a potenciális BTC-árral, mások bullish-nak számítanak a jövőjével kapcsolatban. Ez az oka annak, hogy sokan a 2000 dolláros árat úgy mérik, mint ami ésszerű célpont lenne ennek az eszköznek.

Az 1500 dolláros ár némileg a bullish oldalon áll, hogy nincsenek egyértelmű mutatók arra vonatkozóan, hogy a tartomány olyan fontos pozitív változásokat látna, amelyek az elkövetkező hónapokban felemelhetik az árat. Ám, amint azt a jelenlegi lendület egyértelműen mutatja, a jó hírek nem különösebben fontosak egyes árugrásoknál, mivel nincsenek negatív hírek más negyedekből, főleg a jogalkotási és szabályozási területekről.

Itt a kínai kereskedelmi társaságok és a BTC tőzsdék sorsa továbbra is mérlegben lóg, de ez nyilvánvalóan egyre kevésbé aggasztja a piacot. A Kínai Népi Bank bármilyen új szigorítása problematikus lehet, de széles körben elterjedt a vélemény, hogy ez nem tudja jelentősen visszaforgatni az árakat.

A szünet, hogy jöjjön

Rövid távon úgy tűnik, hogy a kereskedők egy ideig a jelenlegi szinten szünetelnek, amikor megpróbálják kitalálni a közelgő lendületet. Ez a kivárás megközelítés nagyon hasznosnak bizonyult számos korábbi alkalommal, így nincs ok azt gondolni, hogy a jelenlegi helyzet más lesz.

Ugyanakkor van egy olyan érzés, hogy ez a lépés nemcsak ésszerű, de szükséges is lesz a bitcoin közösség számára. Ha ez hamarosan nem valósul meg, sokan aggódnak amiatt, hogy az áremelkedés végül túl nagy lesz a felfelé irányuló lendületből, amelyet túl gyorsan lehet fenntartani. Ezenkívül nincs egyetértés abban a kérdésben, hogy a kereskedők mikor fognak profitot szerezni e változásból, és ez hogyan befolyásolja az árat.

Mostantól a legtöbb bitcoin kereskedő úgy gondolja, hogy bullish mentalitása van a hosszú távú stratégiák terén. Ez azt jelenti, hogy számukra az ár csak felmehet, és minden szünet csupán egy útpont egy folytonos és csillapíthatatlan felfelé tartó pályán.

A Fiat Pénznemek helyett

Míg a bitcoin még mindig nincs ott, van egy világos cél, amelyet mindenki megoszt, aki a közösségben tevékenykedik – ezzel a BTC olyan szintre kerül, hogy a fiat devizák legitim alternatívájaként felfogható legyen. Lehet, hogy ez az ötlet néhány évvel ezelőtt nevetségesnek tűnt, főleg a 2013-as összeomlást szem előtt tartva, de most ez minden, csak.

Ennek nagy tényezője a bitcoin tartományon kívülről származik – az éter hatalmas növekedést ért el az értéke a bevezetése óta eltelt időszakban, ami egyértelműen megmutatta a nyilvánosság számára, hogy a digitális pénznem nem egy hálózatos üzlet.

Most sokan igyekeznek diverzifikálni portfóliójukat azáltal, hogy digitális pénznemre váltanak, és a mindössze két évvel ezelőttivel ellentétben két erős alternatívájuk van. Azok a hálózatok, mint a Zcash és más kisebb altcoinok, meglehetõsen elmaradhatnak, de határozottan ugyanazon a bitcoin által létrehozott nyomon haladnak.

Mégis erős az az érzés, hogy a világ kormányainak még mindig óriási beleszólásuk van ebbe a folyamatba, de olyan szintű ellenőrzés is van, amely ellen egyetlen hálózat sem harcolhat. Például a Az EU dönthet úgy, hogy a digitális valuta pénztárcákat össze kell kapcsolni a tulajdonos személyi igazolvánnyal, haszontalanná téve az anonimitás gondolatát. Kínában a nemzeti bank elfojthatja a kereskedés nagy részét, miközben eldönti, hogyan fogja szabályozni ezt a pénzügyi területet.

Emiatt mindig fennáll az az érzés, hogy a digitális valuták árát könnyen megzavarhatja egy váratlan jogalkotási lépés néhány relevánsabb országban. Ahogy az áremelkedés folytatódik a BTC-vel, sokan túlságosan tudják, hogy annak hirtelen vége lehet, ha például Kínából különösen rossz hírek érkeznek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map