A Bitcoin Blockchain megkezdte az elágazását

A bitcoin blokklánc történetének egyetlen legfontosabb pillanata ma korábban, 2017. augusztus 1-jén kezdődött, azzal a folyamattal, hogy az elágazás megkezdte az átalakítást egyetlen hálózatból két különböző kriptopénzre. Miután évekig próbáltak megtalálni a közös pontot, a bányász és a fejlesztői közösség egy része elszakad a BTC P2P hálózattól, és megkezdi az egyetlen alternatívát, az úgynevezett bitcoin készpénzt.

Mostanáig az új digitális valuta még nem jött létre, de a folyamat, amely megosztja a hálózatot, jól halad. Emiatt sok szem figyelemmel kíséri az erre adott piaci reakciót, valamint annak technikai hatását, különös tekintettel azokra az érmékre, amelyek – legalábbis elméletben – valamikor mindkét hálózatban együttélnek.

Itt található a folyamat legfontosabb tényeinek lebontása és annak tartós hatása, amely nemcsak erre a digitális valutára, hanem a blokklánc kriptovaluták teljes fejlesztési ökoszisztémájára is hatással lehet.

A villás eljárás

A tényleges felosztás akkor kezdődött, amikor a bitcoin készpénzt támogató bányászok egy csoportja augusztus 1-jétől különböző szoftvereket kezdett működtetni a bányászati ​​fúrótornyain. Ugyanez a szoftver készül versengő digitális valutát létrehozni, amelyet korábban bitcoin készpénznek neveztek el.

Ennek oka a bitcoin közösség nagyon régi és nagyon fájdalmas kérdésében rejlik – a hálózat által használt egyedi adatblokk nagyságában. Ahogy a tranzakció mennyisége folyamatosan nőtt, az 1 MB adat felhasználása a blokk méretének problémájaként lassítani kezdte ugyanazokat az eljárásokat, ami hosszabb várakozási időt eredményezett a tranzakció végrehajtása és a blokklánc ellenőrzése között.

Most a bitcoin készpénze úgy tervezi kezelni a problémát, hogy jelentősen növeli a tranzakciós blog méretét, miközben eltávolítja az egyéb kapacitásbővítéseket. Ezt a bitcoin készpénz támogatói egyértelműen kiváló alternatívának tekintik az összes jelenlegi skálázási erőfeszítéssel szemben. A hálózat többi része a jelenlegi hálózat SegWit2x adaptációja mögé helyezte a hátterét.

Folyamatos felosztás

Annak ellenére, hogy a táborokat egyértelműen meghatározták, és az új digitális valutára törekvő tömegnek van előrelépő útja, a megosztottság még mindig közel sem teljes. Míg a divergencia 12 óra körül kezdődött. UTC szerint a bitcoin készpénznek egy 1 MB-nál nagyobb blokkot kell feldolgoznia a felosztás lezárásához.

Eddig ugyanez nem fordult elő, de csak idő kérdése – a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy ugyanahhoz a pillanathoz órákra, nem napokra van szükség. Ugyanakkor az eredeti bitcoin blokklánc minden probléma nélkül tovább működik.

Technikailag, ha az új nagyobb blokkot nem találják, a bitcoin készpénz-kezdeményezést le lehet állítani, mielőtt tovább folytathatja. Ez az alternatíva azonban még azok számára sem egyértelmű, akik nagyon részletesen követték az elágazó vitát. A legfrissebb hír azt sugallja, hogy a bitcoin készpénznek sikerült kibányásznia az első blokkját, hivatalossá téve a felosztást, de ugyanezen esemény megerősítése valószínűleg még valamivel tovább fog tartani.

Piaci reakció a villára

A Bitcoin ára ma elérte a 2925 dollárt, amelyet nyilvánvalóan nem változtatott ugyanez a villásodás folyamata. Az ár a nap folyamán körülbelül 5% -kal esett, és az instabilitás augusztus 2-ig és tovább is folytatódik, a bitcoin készpénz sikerétől (vagy kudarcától függően).

Az esemény nagy előnye, hogy a kereskedőknek bőven volt idejük felkészülni erre a pillanatra. Ahogy milliók használják a bitcoin kereskedelmét, szerencsejáték online a BTC kaszinókban és még sok hasonló dolgot csinál, a tranzakciók volumene folyamatosan növekszik. Ugyanakkor ugyanaz a mennyiség biztonsági akadályként szolgál minden valóban jelentős árváltozás esetén, és a kereskedők ezt jól tudják.

Mostantól a BCC vagy a BCH alatt ismert bitcoin készpénz körülbelül 380 dolláron van, és az ár biztosan nem fog sokáig ebben a tartományban maradni. Ehelyett gyors emelkedésre vagy esésre lehet számítani, még mielőtt az első viszonylag stabil ár augusztus vége előtt elérnék.


A felosztás pszichológiai hatása

A piaci hatáson és a technikai kérdésen kívül számos vita zajlik a digitális fizetőeszközök felosztásának pszichológiai következményeinek kérdéséről. Mindkét oldal érvei helytállóak – a split-párti tábor kihangsúlyozta két digitális pénznem előnyeit, amelyek alapvetően azonos típusú blokkláncon futnak. Ez egyértelműen egyedülálló pillanat és valami, ami technikai szempontból egyedülálló előnyt nyújt mind a BTC, mind a BCC számára.

Az osztottellenes tábor ugyanakkor azzal érvelt, hogy a hálózat biztonságának elvesztése sokkal fontosabb lesz az elkövetkező hónapokban és években, amelyekből bármilyen rövid távú vagy technológiai előny származhat. Jelenleg a piacok nem osztották ezt az érzést, és legalább a kezdeti felosztás nem észlelte a BTC érték meteorikus csökkenését. Néhányan viccesen észrevették már korábban, hogy a bitcoin ára ellentétes irányba zuhan.

De, ahogy a digitális valuták története is megmutatta sokszor korábban, a vagyon egy szempillantás alatt megváltozhat, és ugyanaz a pszichológiai tényező még mindig fel tudja terelni a bizonytalanságot, amely tömeges eladáshoz vezetne. Jól vagy rosszul: az osztásellenes tábornak igaza van abban, hogy a példátlan események elágazása, és ezek ritkán tesznek hasznot bármely üzleti terület egészének.

A BCC jövője

Van olyan érzés, hogy a problémák éter és ICO-k szép emlékeztetőként érkezett a digitális valuták instabilitására, ezért jelenleg nincsenek súlyos változások a bitcoin hálózati piaci reakcióval. Ugyanakkor nehéz nem felismerni, hogy a kereskedők egyszerűen csak az idejüket szorgalmazzák, bízva abban, hogy a hálózatok kitartanak a megosztottság révén.

Miután ugyanez befejeződött, az utána következő utórengések még mindig elérhetik a piacokat, és vagy csökkenthetik, vagy tovább növelhetik az értékeket. Mindenesetre nehéz nem látni, hogy mind a BTC, mind a BCC sorsa rövid távon nagyon összefüggő lenne, függetlenül attól, hogy milyen szakadás szakította el őket..

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map