A Bitcoin helye Vietnam jövőjében

A Bitcoin, mint a legtöbb más kriptovaluta, olyasmi, ami súlyosan megterheli a fejlett országok szabályozóinak és közgazdászainak a fejét. Fizetési eszközként és általános monetáris értékként, amely nem a nemzeti fiat devizákon alapul, a koncepció radikálisan megváltoztathatta a tranzakciók módját, de olyan dolgokat is, mint a BTC befektetések, az egész világon..

A bitcoin-koncepció azonban többnyire olyan dolog, amely főleg az úgynevezett „első világ” országaival vagy a világ minden táján található fejlett nemzetekkel van kapcsolatban. Amikor fejlődő és még fejletlen országokról van szó (eltekintve a digitális pénznemek átutalási jellemzőjétől), sokan ugyanazokat a nemzeteket érzékelik úgy, hogy nem tartoznak a kriptovaluták körébe.

De ez nem egy rögzített szabály, és számos példa más képet mutat. A közelmúltban Vietnam nemzete ezen államok egyikeként kezdett küzdeni azzal a vágyal, hogy legalizálja és elismerje a BTC-t az országban. Ennek jelentős hatása lehet nemcsak a digitális pénznemre, hanem ugyanarra az országra és Délkelet-Ázsia régiójára is.

A Hanoi 2018-as terv

A Vietnamból érkező hírek az ország legmagasabb tisztségével – a miniszterelnökkel – származtak. Egy nyilatkozat szerint az országnak van egy most jóváhagyott terve, hogy hivatalosan elismerje a bitcoinot mint érvényes fizetési módot. A terv előírja, hogy erre az elismerésre 2018-ig kerül sor, amely a befejezés dátumának értelmezésétől függően körülbelül 18 hónapos időablakban határozza meg.

A vietnami Nguyen Xuan Phuc miniszterelnök az ország központi bankjának bízta meg a feladatot, hogy megteremtse ennek jogi kereteit. A vietnami közbiztonsági minisztériumnak és a pénzügyminisztériumnak ugyanebben a folyamatban kell részt vennie.

Egyelőre kiderült, hogy a folyamat első lépése egy kormányközi értékelés lesz arra vonatkozóan, hogyan kell megközelíteni ugyanazt a folyamatot. 2018 augusztusáig kell elkészülnie, ezt követően elkészül a legalizálás kerete.

Adózás

Amint elkészül a legalizálásokra vonatkozó dokumentum, a vietnami tisztviselőknek további feladata lesz – kitalálni az akryptovaluta adózását. A törvényesítéssel párhuzamosan zajló adózási kérdést 2019 júniusáig kell megoldani.

Ez azt jelenti, hogy Vietnam 2020-ig tervezi mind a kriptovaluta használatának jogi rendszerét (legalábbis a BTC-t), mind az azonos ökoszisztéma adóztatásának módját. Amíg ambiciózus, a terv korántsem lehetetlen a nagy ázsiai nemzet számára.

Ugyanakkor nagy változást jelez a kriptovaluták vietnami megközelítésében. 2014-ben kormánya kijelentette, hogy a fogyasztóknak tisztában kell lenniük a digitális pénznemekkel kapcsolatos kockázatokkal. Ugyanakkor a központi bankja egyértelműen valamiféle örökbefogadási terven dolgozik. Egyelőre úgy tűnik, hogy ugyanaz a terv teljesen mozgásban van.

Nehéz történelem

A világ összes nemzete közül, akik harcoltak a gyarmati hatalomtól való függetlenségükért, nem soknak volt olyan szörnyű közelmúltbeli története, mint Vietnamnak. Korábban Indokínának hívták, az 1950-es években keserű háborút vívott, hogy függetlenséget szerezzen Franciaországtól. De ez sehol nem volt olyan mértékű, mint a polgárháború formájában, amely kettéhasította az országot, észak felé állítva a dél felé.

A hidegháborús ellenségeskedések helyettesítőjeként fellépő konfliktusban Vietnam nemzete több millió halottal pusztult el, ugyanakkor a kommunista észak egyértelmű győzelméhez vezetett, amely egyesítette az országot, és az egyik legfontosabb regionális területté vált. játékosok, bár mindig kevésbé kiemelkedő szerepet játszanak.

A vietnami háború utáni évtizedekben az ország Kambodzsa felszabadításáért küzdött a Khmer Rouge-ból és szomszédos Kína zsonglőrködésével szemben, végig pusztulást és halált eredményezve a küzdő nemzet számára. Vitatható, hogy csak az 1980-as évek vége és a Varsói Szerződés összeomlása után szállt le béke látszata Vietnamra.

Mégis, ahogy a történelem néha megmutatta, a nehézségek és a nehézségek látványos újjáépítési és változtatási képességet eredményezhetnek. Vietnam esetében hasonló erők voltak az előző évtizedekben, és most úgy tűnik, hogy egy másik nemzet csatlakozik az ázsiai tigris klubhoz.

Változó idők

A bonyolult geopolitikai elszigeteltség és rengeteg kisebb-nagyobb konfliktus után az oldal a 21. század kezdetével Vietnam felé fordult. Ekkor a nemzet diplomáciai kapcsolatokat teremtett a világ minden más országával, és megkezdte a gazdasági fejlődés programját.

Azóta Vietnam az egyik leggyorsabban növekvő gazdasággal rendelkezik a világon. Ez részben annak az általános ipari és gazdasági helyzetnek volt köszönhető, hogy a Vietnam felépítése a Vietnam által korábban katasztrofális növekedés miatt könnyebb volt..

A fejlesztések és a fejlesztések ciklusa folytatódik, különösen az ország földrajzának köszönhetően – alapvetően erős ipari termelési központok veszik körül, főleg Kína, de a távol-keleti más nemzetek is. Az ugyanazon cél felé történő építkezés logikus lehetőségnek tűnik minden olyan fejlesztés számára, amelyet Vietnam kereshet.

Digitális jövő

Az a tény azonban, hogy Vietnam hamarosan bármely más fiat pénznem jogi egyenértékűvé teszi a bitcoint, más gondolkodásmódot mutat. Ebben a jövőben Vietnamban intelligens ötletnek tűnik a digitális pénznemekhez kapcsolódó munkahelyek és bevételek létrehozásának lehetősége. Ma milliók hasznosítják bitcoin online játékra, hiteleket szerezzen, online adjon és vegyen dolgokat, és még sok minden mást tegyen.

Olyan helyzetbe kerülni, hogy Vietnam pusztán kézi helyett kihasználhatja szellemi potenciálját, fantasztikus lehetőség egy regionális nemzet számára, nemcsak Hanoi számára. Ugyanez jobban felkészítené Vietnamot a jövőre, ahol a gyártás megszakad, csakúgy, mint a legtöbb hagyományos iparág.

A Bitcoin legális pénznemként való alkalmazása több mint ésszerűnek tűnik, különösen azért, mert a tágabb régióban sok nemzet továbbra is használni fogja digitális pénznemek csak humanitárius programok révén. Ha Vietnam a tervezett időn belül eljut a BTC legalizálásáig, akkor szinte biztos, hogy ez nagymértékben elősegíti a következő évtized magas növekedési szintjének elérését.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map