A Blockchain segítségével átláthatóságot adhat a jótékonysági szervezeteknek

Az ipari forradalmak sorozatával újjáépített világban a kormányzás rendszere változatosabbá vált, mint valaha. Ugyanakkor azok a gazdasági struktúrák, amelyek ugyanazon kormányzati alternatívák alapját képezik, szintén lényegesen különböznek egymástól. Ezért a modern világ gyakran három megkülönböztető osztályba sorolható – a fejlett országok, a fejlődő országok és a fejletlenek. A hasonló elképzelésnek vannak más kifejezései is, de mindegyik alapvetően gazdag országokra, szegényekre és a köztük lévőekre osztja a bolygót..

De ahogy a világ összefonódott a technológia, különösen az informatikai fejlesztések felhasználásával, a fejlett világban az emberek hirtelen arra a lehetőségre jutottak, hogy segítsenek más, kevésbé szerencséseknek, még azoknak is, akik a földgömb másik oldalán élnek. Az ezt lehetővé tevő mechanizmus különböző formákban is létezik, de az egyik legdominánsabb a karitatív szervezetek fogalma.

Amióta Európában a 18. és 19. században keletkeztek, a különböző típusú és okú jótékonysági szervezetek elterjedtek az egész világon. Bizonyos helyeken beépültek egy létező kulturális vagy vallási mentalitásba, amely magában foglalja a közvetlen cselekvési jótékonysági formákat. Másokban fokozatosan létrehozta az infrastruktúrát vagy a pénzeszközök összegyűjtésének folyamatához, vagy azoknak a jótékonykodás meghatározott ügyéhez történő allokálásához.

Sajnos ezen szervezetek nagy része végül is csak karitatív módon működött. Itt még azok is, akik elkülönítettek forrásokat a projektjeikhez, továbbra is nagy részét megtartották saját céljaikra, például ugyanazon szervezet promóciója, lényegében a klasszikus üzleti szervezet könnyű változatává válva.

Amint a jótékonysági szervezetek száma növekszik, és az emberek hozzáférési képessége az olyan dolgoknak köszönhetően, mint a bitcoin vagy a digitális fizetési szolgáltatások, szintén felgyorsul, a jótékonysági elszámoltathatóság problémája továbbra is fennáll. Manapság az emberek ugyanúgy alkalmazhatják a BTC-t egy jótékonysági szervezet támogatására, mint amilyenhez hozzájutnának online kaszinó, de a pénz valójában hová megy. Most egy olyan koncepció alakult ki, amely a blokkláncot kívánja alkalmazni, hogy átláthatóbbá és biztonságosabbá tegye a jótékonysági szervezetek ügyleteit az összes érintett számára.

Ant Pénzügyi

Az Ant Financial az Alibaba fizetési leányvállalata, és nemrégiben bejelentette, hogy áttér a jótékonysági projektek területére, amelyet egy blokklánc-hálózat fog támogatni. A projekt élén Ant Ant, az Ant Financial jótékonysági szervezete áll, és az első információ erről a kezdeményezésről 2016 nyarán érkezett. Akkor ugyanez a szervezet kifejtette, hogy céljuk az volt, hogy elkezdjék használni ezt a technológiát, hogy nagyobb átláthatóság.

Pontosabban: a jelenleg fejlesztés alatt álló platformnak nagyobb láthatóságot kell biztosítania olyan dolgokban, mint a jótékonysági információk, az adományozók története és sokkal relevánsabb információk, amikor az említett jótékonysági szervezetek pénzügyi eljárásait érintik. Sok jótékonysági szervezet iránt érdeklődő ember számára ez az adat jelentheti a különbséget az igennel vagy a nemmel való közlés között.

Cheng Li, az Ant Financial igazgatója kijelentette, hogy a blokklánc decentralizált szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy valóban jól beleolvadjon a jótékonysági folyamatokba. Ezenkívül a blokklánc azt jelenti, hogy a tranzakciók előzményei sokkal megbízhatóbbak és nagyon ellenállnak mindenféle manipulációnak.

A kezdeményezés bővítése

Míg az összes korábban közölt részlet csaknem egy évvel ezelőtt történt, Kína hírforrásai arról számolnak be, hogy az Ant Financial további vállalatokat fog bevonni a fejlődő platformra jótékonysági szervezetekkel, médiacsoportokkal és adományozó szervezetekkel együtt. Sokak számára a vállalat sikere az Alipay-vel, a fizetési célú Alibaba szolgáltatással, amelyet az Ant Financial fejlesztett ki, nagyszerű mutatója képességeiknek..

Jelenleg több mint 450 millió felhasználót szolgál ki, ami megdöbbentő szám, különösen a a digitális valutaipar közelmúltbeli megtorlása Kínában. Ez a teljesítményszint azt mutatja, hogy a vállalat könnyen kifejleszthet egy olyan platformot, amely nyomon követi egy jótékonysági szervezet adományait és a felhasználói csoport számára történő elosztás módját..

Ugyanakkor Kína az ország méretét szem előtt tartva gyorsan biztosíthatja a platformot számos érdekelt nemzeti jótékonysági szervezet számára. Így az aktív platformon végzett összes tesztet be lehet fejezni a kínai államban, mielőtt a platform átkerülne a globális piacra.

A jótékonysági probléma

Lehet vitatni, hogy a jótékonysági szervezeteknek mindig is problémája volt egy megbízható számviteli eljárás kidolgozása, amely minden adományozóját a hurokban tartja. A kérdés nem csak a csalás ideájához kapcsolódik, amely csak nagyon kevés szervezetet érint, hanem a pénzmozgás általános folyamatához is. Például a Live Aid az egyik legismertebb példa az etióp tisztviselők kezébe került pénzeszközökre, amelyek a fegyverpiacra vitték őket, és tovább táplálták azt a konfliktust, amelyet a jótékonysági szervezet pozitívan próbált kihatással lenni.


Természetesen ez a modern világ jellemzője, és különféle problémák fognak történni. Az egyik legfrissebb vita a jótékonysági szervezetek kapcsán azzal a kérdéssel kapcsolatos, hogy a pénzeszközök valóban a kedvezményezettekhez kerülnek-e. Egy kutatás kiderítette, hogy nem ritkán vannak olyan szervezetek, ahol az összegyűjtött adományok 90% -a ugyanazon jótékonysági szervezet további terjesztésére irányul. Bár ez nem bűncselekmény, megdöbbentő az egyensúlyhiány, hogy csak egy dollár 10 dollárban kerül az emberekhez és okok, amelyekre valóban szükség van.

Emiatt az Ant Love által kifejlesztett platform ideális orvosság lehet ugyanahhoz a kérdéshez. Ezzel az adományozók nyomon követhetik a pénzüket, miközben halad a jótékonysági szervezet útvonalán, és így teljes körű nyilvánosságra kerülnek. Természetesen nem minden jótékonysági szervezet fog élni azzal a lehetőséggel, hogy elérje az ilyen típusú platformot, de még azok is, akik jó ok nélkül mondanak „nem”, üzenetet fognak küldeni, amely hangosan és egyértelműen visszhangzik a potenciális adományozókkal.

Egy olyan blockchain platform segítségével, amely átláthatóbbá tenné a jótékonysági szervezeteket, nagymértékben javítható a rászoruló személyek és ügyek megsegítésének folyamata..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map