A Blockchain szószólói megpróbálják elkülöníteni a Blockchain-t a legújabb Ransomware-től

A bitcoin folyamatos nagy reklámcsíkja, amelyet főleg az generál látványosan emelkedő ár, nemrég szakadt meg, miután a Ransomware Wanna Cry több mint 200 000 számítógépet ért el világszerte. Az eddigi legnagyobb egyetlen digitális támadás során ugyanaz a vírus eltérítette a számítógépeket, és fájlok törlésével fenyegetett, ha nem fizettek váltságdíjat.

A bitcoinhoz való kapcsolódás azzal a módszerrel jön létre, amelyben a kifizetéseket teljesíteni kellett volna – a BTC használatával. Azzal, hogy kb. 300 dollárt vagy annál nagyobb összeget kértek bitcoinban, a vírust előidéző ​​emberek pénzt akartak kicsikarni azoktól, akiknek létfontosságú adatuk van a számítógépükön. Természetesen a vírusnak vagy létrehozóinak semmi köze nincs a bitcoin közösséghez, de az eset még mindig a BTC tulajdonságainak kérdéséhez vezet, amelyek többek között a felhasználók magánéletének és személyazonosságának védelmét is magukban foglalják..

Emiatt a blockchain teljes tartománya, amelyet minden eddiginél jobban fejlesztenek mind üzleti, mind kormányzati és polgári szerepek terén, szintén a negatív sajtó célpontjává válik. Annak érdekében, hogy ne legyen mérgező esés a blokklánc tartományra vonatkozóan, ugyanazon technológia különböző szószólói elkezdtek kilépni a közbeszédbe azzal a céllal, hogy elhatárolják azokat a negatív jelenségektől, amelyek csak digitális pénznemeket használnak céljaikhoz..

Sírni akar

A Stuxnet-hez és a számítógépes fenyegetések és az online biztonság történetének más fontos pillanataihoz hasonlóan ennek a rosszindulatú programnak a genetikája is összetett és több különböző csoportot tartalmaz. Mostanra úgy tűnik, hogy a támadás elkövetői egy sor NSA-s sebezhetőséget (vagy akár csak egyet) használtak fel a Windows operációs rendszer régebbi verzióiban.

Ezt a sebezhetőséget azonban egy Wikileaks sorozat felfedte, amely megrázta a hírszerző közösséget, de nagyjából nyitott forrásként maradt, amelyet hamarosan felfedezett és elemzett a jelenleg ismeretlen csoport. További erőfeszítésekkel ugyanazoknak a csoportoknak vagy csoportoknak sikerült ugyanolyan biztonsági hozzáférést felfegyverezniük, és létrehoztak egy rosszindulatú program vírust, amely továbbterjedt és elterjedt az interneten, új fertőzésvektorokat nyitva meg.

Az eredmények katasztrofálisak voltak, mert a vírus a magán számítógépeken kívül a világ számos közszolgálati szektorát is megfertőzte. Ezért érezték az intézmények a brit kórházaktól a német vonatszolgáltatásokig ugyanazon Ransomware hatását.

Azonnal a globális média is ragaszkodott ehhez a jelenséghez, és járatlanul tudósított róla. Természetesen emiatt a hangsúly a víruskészítők által beállított fizetési módra is átkerült. Kissé furcsa és ironikus tapintással a vírus főképernyője, amely a fájlok megsemmisülésének veszélyét hordozza magában, tartalmaz egy linket annak magyarázatával is, hogy az emberek hogyan hozhatnak létre digitális pénztárcákat és vásárolhatnak bitcoinokat.

Emiatt sokan visszatértek korábban vallott véleményükbe, miszerint a bitcoin nem más, mint az árnyékos ügyletek járműve. Most a blockchain közösség szószólói megpróbálnak lépni, és különbséget tenni a tech és a legnépszerűbb felhasználás között, amelyet manapság a BTC póker hatalmas kockázati tőkebefektetésekhez.

Érdekképviseleti válasz

Washingtonban különféle érdekképviseleti csoportok és egyének sora folytatott PR-offenzívát, és igyekezett megbizonyosodni arról, hogy a bitcoin és az azt vezérlő technológia közötti különbségek egyértelműen ismertek-e. Egyikük egy érdekképviseleti csoport volt, amely a blockchain technológia felhasználását mutatta be a kongresszusi személyzetnek az egészségügyi rendszerben való alkalmazásukkal kapcsolatban. Előadásukban elismerték, hogy a támadás régi sebeket nyitott, amelyek összekapcsolják a technológiát a bitcoin használatával illegális vagy potenciálisan illegális tevékenységekben.

Ezenkívül mások megpróbálták a bitcoint egy olyan kategóriába sorolni, amely csak a szélesebb körű technológia egyik alkalmazása. Itt Srinivas Attili, aki az IBM Global Business Services partnere és alelnöke, azt mondta, hogy a blokklánc rossz hírnevet szerez a BTC miatt, de nem képviseli ennek a feltörekvő technológiának a teljes területét.

Mások rámutattak arra, hogy egy bizonyos illegális tevékenység fizetési módja nem jelenti a használt pénznemet. Ugyanígy vádolható az USA dollárral a kábítószer-kereskedelem fellendítésével, mivel ez a kereskedelem globális fizetésének egyik meghatározó eszköze.

Mások hasonló vonallal jártak abban az értelemben, hogy van egy távolságtartó folyamat, amelynek célja annak biztosítása, hogy a bitcoin és a blockchain kifejezések ne kerüljenek ugyanabba a kategóriába, amikor a nyilvánosságról van szó. Bár érthető, ez a folyamat végső soron nagyon káros az egész területre, és sokkal többet veszélyeztethet a kriptovaluták és a blokklánc-alapú megoldások jövőbeli fejlesztése terén, mint bármely problémás közvélemény.

A kormány reakciója


E konkrét Ransomware esetében az amerikai kormány válaszul megkérte a Belbiztonságot, hogy vizsgálja meg ugyanezen kifizetések forrásait. Eddig homályos kapcsolatot fedeztek fel Észak-Koreával, de nincs más konkrét utalás a tettesekre. Ugyanakkor, amikor a bitcoin és a blockchain kérdéséről van szó, a tettesek megtalálása nem változtatná meg az eset által okozott globális kárt.

Ez az oka annak, hogy a kongresszus munkatársai, magánkézben beszélve, rámutattak arra, hogy egyértelműen el kell választani a bitcoin és az érdekképviseleti csoportok által képviselt blockchain érdeklődést. E nélkül az alacsony beosztású tisztviselők szerint a jogalkotási színtéren bármilyen küzdelem nehéz lesz.

Természetesen a teljes folyamat problémája az, hogy a Wanna Cry-val az egészségügyi területen bemutatott sebezhetőségek közül sok blokk-lánc rendszerrel elkerülhető lenne. Decentralizált jellege miatt az egyes számítógépekkel kapcsolatos problémák nem relevánsak.

Az észlelés problémája

Mint a múltban oly sokszor, a bitcoin észlelésének kérdését ismét megfertőzik ugyanazon ökoszisztémán kívüliek tevékenysége. Ezúttal egy újabb problémát mutatnak be a blokklánc-közösség egyes részeinek azon erőfeszítéseivel, hogy elszigeteljék magukat a BTC-től, ahelyett, hogy egyszerűen felkarolnák, mint ennek a technológiának az egyik érvényes formáját..

Ezzel a belső széthúzással semmit sem lehet nyerni és sokat veszíteni a jövőbeni fejlődés és együttműködés szempontjából. Ez óriási problémát jelenthet, és nem távoli jövőben, különösen olyan országokban, mint az Egyesült Államok.

Remélhetőleg a blockchain közösség pozícióinak el kell fogadniuk, hogy a bitcoin a tech egyik legkiemelkedőbb képviselője, jóban vagy rosszban. Még ha nem is hajlandóak ezt megtenni, a nyilvánosság még évekig így is érzékeli a dolgokat.

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map