A brit font volatilitása drámai módon megsokszorozódik; Az USD / CAD a következő kiemelkedő párossá válik

Az ázsiai ülésszak alatt péntek reggel megrendezett elképesztő font „villámcsapás” előtt a kiskereskedelmi pozíció nagyon szélsőséges volt. Minden kereskedőnél, aki ezen a páron rövid expozíciót tartott, nem kevesebb, mint hat kereskedő volt hosszú pozícióban. Ez jó példa arra, hogy a kiskereskedők kereskednek egy fő trend ellen, és pénzt veszítenek a tapasztaltabb kereskedőktől. Ha elvégzi a számítást, akkor észreveszi, hogy a kiskereskedők több mint 85% -a hosszú volt ebben a párban az összeomlás előtt. A baleset ezt a számot minden rövidnél 2,3 hosszú pozícióra csökkentette. Ez azt jelenti, hogy a kiskereskedők 69,7% -a hosszú pozíciót tölt be, ami még mindig extrém olvasatnak számít, de közel sem olyan szélsőséges, mint a villámcsapás előtt. Talán nem tűnik nagy „előtte és utána” különbségnek, de bizonyára igen. Tehát mit vonhatunk le ezekből az adatokból? A kiskereskedő kereskedőket erősen sújtotta a gyors összeomlás, amely sok hosszú pozíciót elfoglalt. Néhány kereskedő megállási veszteséget váltott ki, míg mások fedezeti hívásokat kaptak, és pozícióikat erőszakkal lezárták.

 

Hogy pontosan mi okozta a balesetet, nem világos, de egyesek szerint az algoritmikus kereskedelem szerepet játszhatott. Természetesen sok bizonytalanság övezi a Brexit témáját, de péntek reggel nem volt olyan konkrét katalizátor, amely igazolhatná egy ekkora esést. Figyelemre méltó egy ilyen likvid deviza összeomlást látni. A vékony piaci körülmények bizonyosan súlyosbították a sokkot – ez volt az ázsiai ülésszak alatt, és egy pénteki NFP-nél is – a tökéletes piaci viszonyok egy gyors összeomláshoz. Nézzünk meg néhány diagramot:

 

GBP / USD napi diagram

 

Jelenleg a jelenlegi piaci ár messze van attól a sávtól, ahonnan a múlt hét hétfőn kitört. Szeretném látni ennek a kitörési szintnek az újbóli tesztelését, de talán az ár nem fogja hamarosan felkeresni. Ha az árnak sikerül újra elérnie ezt a szintet, nagyszerű lehetőséget kínálhat az újból rövidre jutáshoz. Volt néhány rövid font pozícióm, amikor a flash összeomlott, de mindannyian zárva voltak, amikor profitot szereztem rájuk. Azok a pénznemek, amelyekkel szemben eladtam a fontot, az amerikai dollár, a japán jen és az euró. Jelenleg jó lehetőségeket keresek arra, hogy ismét rövid kereskedéseket kezdjek a fonton. Csak nem szeretem az árat hajszolni ebben a szakaszban. A GBP / USD ezen napi grafikonjához hasonlóan nyilvánvaló, hogy az ár jelenleg valóban túl van adva. Annak érdekében, hogy még egyértelműbbé tegyük ennek megtekintését, ugyanaz a diagram látható az rajta elhelyezett RSI oszcillátorral:

 

GBP / USD napi diagram

 

Itt láthatja, hogy az RSI mutató túlértékelt értéket ad nekünk. 30 alatt túllépettnek számít. Most, amikor egy eszköz túlzott szinten kereskedik, ez nem azt jelenti, hogy bármelyik pillanatban magasabbra fog ugrani, de a korrekció nagyobb valószínűséggel következik be, ha a piacokat túlveszik vagy túlértékesítik. A devizapárok hosszabb ideig túlzott vagy túlvásárolt állapotban maradhatnak. Nézze meg a következő példát:

 


GBP / USD napi diagram (2012/2013)

 

Természetesen az ár folytathatta a déli kereskedelmet értelmes visszahúzás nélkül egy ideig. Talán kereshetne pénzt, ha a jelenlegi áron rövidre írna, de talán megragadna egy jobb lehetőséget, ha először megvárná a visszaváltást. Íme egy példa arra, amiről beszélek:

 

GBP / USD napi diagram (2014)

 

Beszéljünk a „tegyünk úgy, mintha ez a pénteki gyertya” feliratú gyertyáról szólna. Amint az ebben a példában látható, volt néhány igazán erős eladás, amely könnyen csábíthatta a kereskedőket a meddő lendület üldözésére. Ez a nagy piros gyertya alapvetően a nap legalsó részén zárult le, ami azt mondja nekünk, hogy az eladók a bezárásáig kontroll alatt maradtak. Borotvált rúdnak hívjuk (alsó végén nincs kanóc). Sokszor ez a típusú gyertya azt jelzi, hogy további veszteségek lehetnek útban. Ha megnézi az ötödik gyertyát azelőtt, amelyet a diagramon megjelöltem, akkor látni fogja, hogy ez is egy bearish borotvált rúd. Azt is észreveszi, hogy jó nyereséget ért volna el, ha a gyertya zárásakor rövidre lép, mivel az ár tovább csökkent. E két gyertya között azonban van néhány fő különbség. Az első a 20-EMA közelmúltbeli visszahelyezése után jött létre, és viszonylag közel áll a 20-EMA-hoz, a második azonban messze van tőle. Az első borotvált bár nem zárt be azzal, hogy az RSI-t túlértékesítették, míg a másodikat. Ha rövid időn belül belépett volna a második borotvált bár bezárásakor, akkor a piac 260 pipával elmozdult volna az Ön kereskedelmével szemben, mielőtt újra megfordult volna. Valószínűleg megálltak volna a csökkenő trend folytatása előtt.

 

Most nézze meg a vörös körrel jelölt agresszív és konzervatív bejegyzéseket. Észre fogja venni, hogy a piac mindkét rövid ügylet mellett mozog, mielőtt bármilyen visszahelyezés megtörténne. Ezeket a beállításokat keressük. Itt nagy valószínűséggel kereskedhetnénk, és sokkal szigorúbb stop veszteségeket alkalmazhatnánk.

 

Természetesen más módon is játszhatjuk ezt a párost az előttünk álló héten. Nem minden kereskedő kedveli a napi grafikonok kereskedését. A héten valóban nagyszerű skalpolási lehetőségek lehetnek. Íme egy példa arra, hogyan lehet a Cable-t 5 perces grafikonra cserélni:

 

GBP / USD 5 perces diagram

 

Itt láthatja az impulzív és a korrekciós hullámok sorozatát. Ne feledje, hogy csak az uralkodó trend irányába akarunk kereskedni. Látni fogja, hogy ebben a diagramban az ár a 4 órás és az óránkénti 20-EMA alatt van (a zöld és a piros exponenciális mozgóátlag). Azt is láthatjuk, hogy határozott eladás történt, és hogy az ár többnyire a 20-EMA (a kék exponenciális mozgóátlag) alatt kereskedett. A három piros körben feltűnő kanócos gyertyákat fog észrevenni, amelyek jelzik számunkra, hogy az eladók újra beléptek a piacra. Figyelje meg, hogy ezek a gyertyák vagy a 20-EMA-ban, vagy annak közelében voltak. Az ötlet az, hogy megvárunk egy ilyen gyertyát, és rövid pozícióba lépünk, amikor az ár megsérti az adott gyertya legalacsonyabb értékét. Ez azt jelenti, hogy azzal a megerősítéssel kereskedik, hogy legalább valamilyen értékesítés van jelen a piacon. Tehát, ha az ár tovább emelkedik, és nem sikerül megsérteni a gyertya alacsony szintjét, megrendelését nem indítjuk el. Ennek a megközelítésnek a használatakor a stop lossot néhány maggal (pl. 3 pipával) a jelzőgyertya csúcsa fölé helyezheti, és a stop profit távolságának legalább kétszerese a profit profit. Kereskedhet is nyereség nélkül, és csak nyomon követheti a stop loss-ot. Ezután kicsinyítheti a pozíció felét, amikor a kereskedelem eléri a stop loss távolság kétszeresét, és elengedheti a másik felét otthoni futásra. Többféle módon lehet belépni és kezelni az ilyen ügyleteket, és hogyan fogod csinálni, az a kereskedési stílusodtól és személyiségedtől függ.

 

USD / CAD

 

USD / CAD napi diagram

 

Végre kitörtünk ebből a háromszögből! Bár az amerikai dollár gyenge teljesítményt mutatott pénteken, a kanadai dollár ezen a napon még gyengébb volt. Annyira vonzóvá teszi ezt a kitörést, hogy túljutott két fontos ellenállási elem, nevezetesen a 200 napos mozgóátlag és ennek a háromszögnek a tetején. Pénteken a pár szilárdan zárt mindkettő felett. Ez az első záróérték a 200 napos mozgóátlag felett 148 kereskedési nap alatt. Ne feledje, hogy ezt a mozgó átlagot a befektetők és a spekulánsok széles körben használják trendszűrőként. Biztos lehet benne, hogy a pénteki erős zárás nem marad észrevétlen a nagy intézményi piaci szereplők részéről. Itt van egy közelebbi pillantás ugyanarra a diagramra:

 

USD / CAD napi diagram

 

Figyelje meg, hogy az ár többször elutasította a háromszög ellenállását és a 200 napos mozgóátlagot. Az ár gyakran visszavet egy fontos ellenállási (vagy támogatási) szintet, mielőtt áttörné azt.

 

Nem javasolnám a kereskedőknek, hogy hosszú pozíciókat adjanak meg ebben a párban. Mindig biztonságosabb megvárni az ár visszaszerzését és a kedvező gyertyatartó kialakulást, mielőtt új ügyleteket folytatna. Nézzünk meg egy heti táblázatot:

 

USD / CAD heti diagram

A hosszú távú trend egyértelműen bullish, és talán hamarosan újra találkozhatunk néhány impulzív vásárlással.

 

Jelenleg az USD / CAD kiskereskedelmi hangulata csökkenő, ami azt jelzi, hogy a pár valószínűleg folytatja továbbjutását. Ne feledje, hogy a kiskereskedelmi hangulatot ellentmondásos mutatóként használják. Jelenleg 1,888 kereskedő van, aki rövid minden kereskedőhöz, aki hosszú.

 

A pénteki kanadai dollárgyengülés valószínűleg az olaj árának csökkenésével függ össze. A pénteken nyilvánosságra hozott kanadai foglalkoztatási változások száma (a gyenge amerikai NFP-számokkal egyidőben) sokkal jobb volt a vártnál. Ennek ellenére a kanadai dollárt felülkerekítette az amerikai dollár, annak ellenére, hogy az NFP számai meglehetősen kiábrándítóak voltak. A kanadai dollár egyértelműen a gyengeség egyértelmű jeleit mutatja, és ha az olajárak mélyebb visszahúzódását tapasztaljuk a következő egy-két hétben, az USD / CAD néhány szaftos beállítást kínálhat hosszú kereskedésekre..

 

Jelenleg a GBP / USD és az USD / CAD az egyetlen nagyobb pár, amely igazán vonzó számomra. A többi nagy párnak nincs egyértelmű iránya.

 

Gazdasági hírek és egyéb események

 

A héten a legfontosabb híresemény a legújabb FOMC ülési jegyzőkönyv, amelyet szerdán, GMT 18: 00-kor tesznek közzé. Ezenkívül megnézhetjük az amerikai kiskereskedelmi, PPI és kiskereskedelmi számokat pénteken, GMT 12: 30-kor.

 

Holnap Hongkongban, Kanadában és Japánban vannak ünnepeink, amelyek miatt a piaci viszonyok vékonyabbak lehetnek, mint általában.

Sok szerencsét a kereskedéshez!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map