A BTC felhasználói bázisának növekedésének továbbra is fennálló igénye

A digitális valuta ökoszisztémájának bővülése 2017-ben mára jól dokumentált. Mivel számos digitális valuta, beleértve a bitcoinot is, nagyon rövid idő alatt jelentős értékhez jut, egyértelműen érzékelhető a világ pénzügyi struktúrájának nagy változása.

Bár ez túlzásnak tűnhet, de el kell mondani, hogy a történelem során még soha nem sikerült egy nem nemzeti, nem fizikai árucikknek / valutának ennyi gazdagságot megszereznie ilyen kis idő alatt. Ez nem csak az előző néhány hónapot foglalja magában, hanem a teljes időtartamot is, amióta a kriptopénzek aktivizálódtak.

Fontos megjegyezni, hogy ma a BTC-t mindenre használják, az online hitelek megszerzésétől a látogatásig online bitcoin kaszinók, de az egész rendszer 10 évnél fiatalabb. Attól a pillanattól kezdve, hogy aktívvá vált, minden eddiginél több kriptovalutánál nagyobb piaci értéket sikerült felhalmoznia és több millió felhasználót gyűjtenie.

Ennek ellenére a legtöbb felhasználó vagy olyan ember, aki a hálózat kezdeti napjaiban egyedi bányászat vagy más vállalkozás révén szerezte meg a kriptovalutát, vagy gazdag személyek, akik úgy döntöttek, hogy a digitális valuta domainbe lépnek be befektetési portfóliójuk diverzifikálása. Természetesen nagyszámú vállalat, fedezeti alap és más pénzügyi és üzleti szervezet rendelkezik digitális valutával, de amikor a tényleges egyéni felhasználókról van szó, úgy tűnik, hogy a korábban említett csoportok továbbra is dominánsak.

Mivel a digitális fizetőeszköz mind az árat, mind annak globális jelentőségét tekintve nyomást gyakorol, sokan kíváncsiak arra, hogy mikor kezdődik a nagyszabású felhasználói akvizíció. Íme néhány tény, amelyek rávilágítottak ugyanarra a kérdésre.

Még a végfelhasználókra is szükség van?

A 2013-as összeomlás fellendülése óta, amely azt mutatta, hogy a bitcoin hálózat fennmarad, egyértelmű szükség van több felhasználó összegyűjtésére. De ez a nyomás lassan leállt sokak számára a digitális valuta közösségben abban a pillanatban, amikor az egyéni bányászat életképtelenné vált, ami még 2013 előtt történt.

A kezdeti években a bitcoin rendszert működtető P2P hálózat alapkoncepciója a lehető legnagyobb mértékű decentralizáció volt. Az alkotók elképzelése – bármennyire homályosnak tűnhet ma – az volt, hogy a nyilvánosság számára egy olyan rendszert biztosítson, amelyet irányítanak erőforrásaik, jelen esetben számítási erejük összevonása révén..

Amint azonban a hálózatban lévő hasító csomópontok száma nőtt, és a hasítási művelet nehézségei megnőttek, a szokásos otthoni számítógépek egyszerűen nem tudták megterhelni az érmék másodlagos vagy háttérműveletként történő bányászatát. Emiatt a felhasználók elkezdtek olyan bányászatokat létrehozni, amelyek képesek kihasználni a GPU-kat a CPU helyett, és a kívánt eredményeket biztosítani számukra.

Ez szintén nem tartott fenn, még a dedikált bányatárak létrehozásával sem. Gyorsan a ma ismert kínai potenciál ipari léptékű bányászattal lépett a színre, és átvette a hálózat hasító erejének nagy részét. Más nagy bányák vagy bányakonzorciumok követték példájukat.

Ezzel az a gondolat, hogy egy hétköznapi felhasználó bitcoin bányászati ​​műveletet hajt végre laptopján vagy asztali számítógépén, egyszerűen elhunyt. Amint a bitcoin megszerzésének, tartásának és kereskedésének folyamata egyre több fiat pénzbe kezdett bele, a rendszeres felhasználók is marginalizálódni kezdtek.

Ma a közösség egy része azt állítja, hogy bármilyen kezdeményezés új végfelhasználói felhasználók létrehozására, vagy olyan emberekre, akik egyszerűen online szerencsejáték, áruk vagy bármi hasonló vásárlása többé-kevésbé értelmetlen. Mindenesetre a hálózat jövőjét a nagy alapok beáramlása vagy kilépése rajzolja meg, nem pedig az egyes felhasználóktól érkező források (amelyek mindenesetre kicsiek maradnak ehhez képest).

A hálózat alapjai

A korábban említett tézis abban az értelemben helyes, hogy az elkövetkező néhány évben a bitcoin a nagy anyagi lehetőségekkel rendelkezők játszótere lesz. A digitális pénznemet haszonszerzés céljából vásárolják és adják el, hasonló módon, mint más kereskedhető áruk.

Van azonban egy óriási hiba abban az elképzelésben, hogy nincs szükség a végfelhasználók növekedésére. Függetlenül attól, hogy a gazdag személyek vagy szervezetek mekkora kereskedelmi potenciállal rendelkeznek, a végfelhasználói készlet lesz az, ami ellenállóvá vagy nyitottá teszi a hálózatot a külső nyomásokkal szemben..

Az új kriptovaluta eszközök továbbra is gyarapodnak, és ha a pénz jelenléte az egyetlen dolog, ami a befektetőket vonzza, előbb-utóbb más hálózat lép a helyükre. Elég, ha megnézzük az Ethereum hálózat és éterének növekedését, hogy lássuk, mások is meg tudják-e tenni a bitcoin trónfosztását.

Valójában, mivel a digitális valuta tér változatos a funkciók és az elérhetőség tekintetében, a bitcoinnak mindent el kell veszítenie a csomag vezetőjeként. E tekintetben a nagy felhasználói bázis az egyetlen életképes hosszú távú illeték, amely védelmet nyújt a nagy váltásokkal szemben ezen a versenyen.

Alapvető támogatás

Mint sok más vállalkozásban, a nagy felhasználói bázis az, ami stabilitást biztosít egy bizonyos terméknek vagy vállalkozásnak. Lehet, hogy nem ez az egyetlen stabilitási tényező a képen, de mindenképpen fontos. Ugyanaz a felhasználói bázis védi a hirtelen váltások kockázatát, amelyek biztosan bekövetkeznek, amikor a piac folyamatosan átalakítja önmagát, és rendszeresen nagy változásokhoz vezet a BTC árában.

Ugyanezek a változások nem annyira kézzelfoghatóak, mert nem befolyásolják az emberek nagy csoportját. De amikor ugyanaz a csoport egyre nagyobb számban jelenik meg, a kereskedési hatások esése sokkal hangsúlyosabb lehet. Ma a bitcoin nagyban megváltoztatta hírnevét valami rojtról valami nagyon érdekesre, de ugyanakkor ingatagra is.

Ez nem ideális cselekvésre ösztönzés a hétköznapi felhasználók számára történő rajzoláshoz, de aláhúzásukkal más előnyök is nyilvánvalóbbá válhatnak számukra. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a fejlesztő és kereskedő közösségnek gyakorolnia kell nyilvános befolyását, és folytatnia kell a hétköznapi emberek bevonása érdekében a hálózatba. Azzal, hogy a fedélzetükre kerülnek, az ökoszisztéma mindenki számára előnyös lesz, különösen, ha a jövőről van szó a bitcoin hálózat előtt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map