A digitális valuták megugranak az észak-koreai válság nyomán

A Távol-Kelet világa kellemetlen sokkot kapott ma, amikor az észak-koreai hadsereg rakétahadosztálya több ballisztikus rakétát lőtt el, amelyek közvetlenül a japán szülő Hokkaido szigete felett repültek. Ugyanezek a hiányzók biztonságosan landoltak a Japán keleti részén fekvő tengereken, de ugyanazon esemény hatása azóta is visszhangzik a geopolitikai szférában.

Természetesen ugyanez érvényes a digitális valuta területén is, és ez némileg várhatóan a nagy szereplők fellendülését és a teljes piaci sapka növekedését eredményezte. Mindig bonyolult feladat bármilyen határozott egyenlet megalkotása, de eddig úgy tűnik, hogy az események legalább részben összefüggenek, különösen azért, mert úgy tűnik, hogy mind a bitcoin, mind az éter, a két legnagyobb kriptovaluta érintett.

Most ugyanannak a válságnak a nagyhatalmai és regionális elemei figyelik a Phenjan vezetőségét, hogy megpróbálják kideríteni, mi lehet a következő lépés akár ők, akár Észak-Korea részéről. Itt van az elemzés arról, hogy ugyanaz az esemény hogyan alakulhat tovább a digitális valuta színpadán bekövetkező mozgásokba.

A növekvő feszültségek 2017

Amióta Donald Trump adminisztrációja hivatalba lépett, úgy tűnik, hogy a Koreai-félsziget visszatért a koreai háború majdnem 70 évvel ezelőtti vége óta a legszorongóbb időszakhoz. Az amerikai elnök ócska megközelítése, amelyet Kim Dzsongun tisztázatlan álláspontja táplált az ország belső hatalmi harcaiban, hihetetlenül feszélyezte a kapcsolatot.

Ugyanezt segítették Dél-Korea belső problémái is, ahol az állítások és tárgyalások sora egyre több köztisztviselőt ölelt fel. Mintha gyakran előfordulna azokban a pillanatokban, amikor a régi rendszerek eloszlani kezdenek, elkezdett terjedni a káosz.

A média expozíciós háborújának első lövései akkor adódtak le, amikor az amerikai elnök kijelentette, hogy egy amerikai harci hordozócsoport a koreai félsziget felé tart. Noha ez önmagában nem kérdéses cselekedet, mivel Dél-Korea és az Egyesült Államok szilárd szövetségesek, az időzítés egy pillanatban jött el, amikor a konfliktus lehetősége rendkívül magasnak tűnik.

Azonban nem sokkal azután, hogy kiderült, hogy a csoport nem ugyanazon a helyen van, csak később egy teljesen új tanfolyamra állítják vissza. Mint sok más esemény az adminisztráció során, ugyanezt furcsa módon hárították el, így az elemzések nem voltak biztosak abban, hogy a látszólagos blöff szándékos vagy véletlen volt-e.

Ugyanakkor Kim Dzsongun rezsimje folytatta a ballisztikus rakéták tesztelését, egyre több nukleáris fegyverzet-szakértő úgy vélte, hogy az ország hamarosan képes lesz ezekre egy termonukleáris robbanófejet felerősíteni. Az Egyesült Államok számára ugyanez történt egy sokkoló kinyilatkoztatásként, amely elméletileg legalább olyan államokat helyezhet el, mint Hawaii, Alaska és akár az USA nyugati kontinentális területe is, ugyanazon fegyverek körében..

Mindezeknek köszönhetően erősen érzékelhető, hogy az események bárki teljes ellenőrzése alatt zajlanak. Ezt egyik piac sem kívánja hallani, eltekintve azoktól a kriptovalutáktól, amelyek kiszámíthatatlan körülmények között ismét biztonságos fogadássá váltak.

Eterhatás

Az ára ETH vagy az ethereum jelzője 24 óra leforgása alatt drámai módon emelkedett, és meghaladja az előző két hónap legmagasabb árát. Az ETH először 340 dollárra emelkedett, majd 365 dolláros árat ért el. Azóta kissé visszaesett, de úgy tűnik, hogy az ár erősen emelkedő lendületet mutat.

Ez csak körülbelül 50 dollárral alacsonyabb az eddigi legmagasabb nyilvántartott ár alatt, amely 2017. június 13-án 411 dollár volt. A legtöbben egyetértenek abban, hogy az árat egy nagyon lendületes kereskedési ütem növelte Dél-Koreában, ahol két tőzsde együttesen 20% -ot az összes kereskedés. A második helyen áll a kínai székhelyű OKCoin, a kereskedés valamivel kevesebb mint 10% -ával. Ez azt jelenti, hogy a két ország átvette az ETH kereskedésének egyharmadát, amely a csúcs alatt zajlott.

Ugyanezt a mintát más kriptovalutákban is megfigyelték a közelmúltban Dél-Koreában, ahol A Ripple XRP-je, BCC, és monero mind látták az árak növekedését. Természetesen van még egy digitális pénznem, amely relevancia szempontjából az összes többi helyet foglalja el, és ez a bitcoin, bármire használható, a vásárlásoktól kezdve online szerencsejáték és közvetlen befektetések. A koreai tevékenységnek köszönhetően is új rekordokat döntött.

Bitcoin Effect

A BTC ára jelenleg minden idők legmagasabb szintjén van. Ma 4 703 dolláros árat értek el egyetlen tokenért, ezzel megdöntötték a két héttel ezelőtti rekordot. Ez azt jelenti, hogy a digitális fizetőeszköz árfolyamdurranása több mint 350% -kal emelkedett az év eleje óta, amikor BTC-nként 1 ezer dollárért kereskedett.

Ugyanaz a digitális pénznem értéke meghökkentő, és demonstrálja az ezt támogató blokklánc-hálózat erejét. Ugyanakkor ez nagyon összefügg a Koreai-félsziget problémájával is, ahol a háborús kilátásoknak arra kell ösztönözniük a helyi befektetőket, hogy a fiat devizákon kívül menedéket keressenek. A probléma az, hogy mindezen árak emelkedése rekordidő alatt visszavonhatatlan.

Bizonytalansági hetek jönnek

Rövid távon a szóban forgó digitális valuták, de sok más árát is meg fogja emelni a növekvő piaci sapka. De mindez teljesen ellensúlyozható abban a pillanatban, amikor az ellenségeskedés elkezdődik.

Ugyanez csak azt mutatja, hogy egy potenciális USA-Észak-Korea konfliktusban annyi tét van, hogy ugyanez a lehetőség nem is létezhet. Dél-Korea a világ teljes gazdaságának 2% -át képviseli – minden esetleges probléma erősen kapcsolódik mindenki máshoz. Az atomenergiával folytatott háború az eddig látottakon kívüli léptékű.

Éppen ezért a Koreai-félszigeten bekövetkező minden új instabilitás rövid távon előnyös lenne a digitális valuta domain számára. Hosszú távon a válság sokkal nagyobb kárt okozhat, mint csak a kriptopénz árának megzavarása.

Forrás: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map