A főbb devizapárok nagyon sok oldalra maradnak, de figyeljék a fontot

A font font elég kalapácsba lendült az elmúlt héten. Először is, a BOE (Bank of England) csütörtökön csökkentette kamatlábát, és ezzel egyidejűleg több milliárd GBP-vel növelte mennyiségi lazító programját. A megnövekedett inger és különösen a program mérete meglepte a piacokat, aminek következtében a GBP / USD kevesebb, mint 40 perc alatt több mint 170 pipot veszített. A BOE emellett további könnyítést ígért, ha erre szükség volt. A GBP / USD további veszteségeket szenvedett el pénteken, amikor az amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtés júliusban jött létre egy hatalmas 255 000 új munkahelyen. A többi ágazat (pl. A nem mezőgazdasági üzemek és a feldolgozóipari bérszámfejtés) foglalkoztatottsága is felülmúlta a várakozásokat, és a munkanélküliségi ráta (a teljes munkaerő összesített értékével együtt) a vártnál kissé gyengébb volt. A devizapiacra gyakorolt ​​hatás óriási dollárvásárlást eredményezett, ami a GBP / USD árfolyamban is érezhető volt. A pár 35 perc alatt körülbelül 125 magot veszített. Mindezek mellett nézzünk meg néhány diagramot.

 

GBP / USD

GBP / USD 1 óra

GBP / USD óránkénti diagram

 

Mint látható, a Cable rövid távú lendülete egyértelműen meddő. Figyelje meg, hogy a 20 EMA-val kapcsolatos utolsó néhány visszahúzás nagyon jó lehetőségeket nyújtott a pár rövidítésére. Itt léphetett be kereskedésekbe, kockáztatva, hogy csak néhány pipa készítsen rengeteg pipát. Például, ha eladási limit megrendeléseket adott erre a mozgó átlagra, 60 mag stop veszteséggel és 120 mag felvétel nyereséggel, akkor szép nyereséget ért volna el. Talán még néhány ilyen lehetőséget kaphatunk az előttünk álló héten.

Ha megnézzük a fenti két piros négyzetet, akkor hosszú piros gyertyákat és nagy mozdulatokat látunk nagyon rövid idő alatt. Ezt hívjuk impulzusoknak vagy impulzív mozdulatoknak. E két doboz között meglehetősen lapos árműveletet látunk, amelyet korrekciós lépésként ismerünk. A kereskedőnek az impulzív lépések irányában kell kereskednie. Ebben az esetben a kereskedők voltak azok, akik pénzt adtak el. Nézzük meg a pár napi diagramját:

GBP / USD napi diagram

 

Amint láthatja, a fenti grafikonon feltüntetett két kereskedési nap erős, közepes volumenű, bearish nap volt. Amint azt a korábbi cikkekben említettük, az erős eladások (nagy mennyiséggel párosulva) azt sugallhatják, hogy az ár továbbra is alacsonyabban mozoghat. Ez az egyik oka annak, hogy izgatott vagyok a Cable ezen a héten történő eladásáért. Emellett az alapok és más technikai elemek is azt sugallják, hogy ez a pár továbbra is alacsonyabban kereskedhet. Ha megnézzük a kiskereskedelmi hangulatot, azt látjuk, hogy a kiskereskedők nettó hosszúak ebben a párban, jelenleg 1,63 hosszú pozícióval rendelkeznek minden rövid pozícióhoz. Ez nem túl szélsőséges, de mégis azt sugallja, hogy egy hangulat szempontjából további csökkenést tapasztalhatunk a párban. Ne feledje, hogy a kiskereskedelmi pozicionálást ellentmondásos mutatóként használják – amikor az ár csökkenő tendenciát mutat, a kiskereskedők hajlamosak vásárolni. Ezzel szemben, ha a trend felfelé emelkedik, hajlamosak eladni. Így általában a vesztes oldalon állnak, az intézményi kereskedők általában a győztes oldalon helyezkednek el. A kiskereskedők szeretnek harcolni a trendek ellen, ami nagyon ostoba. Tehát amikor azt látjuk, hogy több kiskereskedő vásárol, mintsem elad, mint ebben az esetben, arra számíthatunk, hogy az ár tovább csökken. Inkább nem lépek be azonnal ebbe a párba, mivel inkább arra várom, hogy egy jobb ár lépjen be. Például egy csapos elutasítás a 20 EMA-ról egy órás vagy 4 órás diagramon, vagy esetleg néhány kanóc, amely behatol a mozgó átlagba, de nem zárul le a másik oldalán. Szeretem az exponenciális mozgóátlaghoz való retracements-et is kereskedni, ha látom, hogy a visszapattanás (vagy a dip) korrekciós jellegű. Mindig legyen körültekintő, ha a visszahúzás nagyon impulzív, sok távolságot tesz meg nagyon rövid idő alatt. Szeretem látni, hogy az ár hogyan reagál bizonyos árszintekre, majd belép a kereskedésbe. Tekintse meg ezt a példát az GBP / USD-re, amely áprilisban történt:

GBP / USD óránkénti diagram (2016. április)

 


Itt egy gyönyörű eladási beállítást láthatunk egy 1 órás diagramon. A nagy valószínűséggel rövid belépésre törekvő kereskedő a mozgó átlagtól eltekintve a második, a harmadik, a negyedik, az ötödik, a hatodik vagy akár a hetedik elutasítást követően is beléphetett a kereskedésbe, mivel az ár nyolc kísérletet tett áttörésére. A kereskedő csak akkor helyezhetett eladási bejegyzést a 20 EMA-ba, miután megtörtént a kívánt számú elutasítás. Ez a megközelítés nagyon jövedelmező lett volna ezen a napon, mivel jól látható, hogy az ár csökkent, miután ellenállt a 20 EMA.

Nézzünk meg röviden néhány további nagy párt:

AUD / USD

AUD / USD napi diagram

 

Bár az árat továbbra is támogatja a 20 EMA, a következő napokban csökkenő korrekciót tapasztalhatunk. Pénteken széles USD-erőt láttunk lépni az NFP messze felülmúló várakozásaival. Láthatjuk, hogy ennek az erõnek a folytatása az új héten, ami némileg lehozhatja az ausszeieket. Jelenleg nem vagyok nagyon izgatott a pár kereskedése miatt, mivel jelenleg meglehetősen hatótávon kötött.

EUR / USD

EUR / USD napi diagram

 

Mint látható, ez a pár is oldalra kereskedik. Nem túl izgalmas sem. Meg kell azonban jegyezni, hogy az ár nem záródhatott a pénteki 200 napos mozgóátlag alatt. Gyanítom azonban, hogy még több dollárerősséget láthatunk az euróval szemben az új héten, ami áttolhatja a párost ezen a mozgó átlagon.

USD / CHF

 

USD / CHF napi grafikon

 

Szeretem a fib szint elutasítását a fentiek szerint. Az ár ezen a szinten még némi ellenállást érhet el, vagy akár egy kicsit magasabb is lehet a 200 napos mozgóátlag (a zöld mozgóátlag) régiójában. Szeretnék látni néhány kanócot egy órás vagy 4 órás diagramon, amely elutasítja ezeket a szinteket, jelezve, hogy vannak eladók, akik védik. Talán jó alkalmat kaphatunk a következő napokban a pár rövidítésére.

Egyéb megfontolandó dolgok

Ezen kívül ezen a héten rengeteg fontos gazdasági adatközlésünk van Kínából. A legfontosabb esemény, amelyet holnap meg kell nézni, valószínűleg a kínai kereskedelmi mérleg adatai, amelyeket GMT 03: 00-kor tesznek közzé.

Amint a cikkben korábban említettük, talán még további USD erővel indíthatjuk a hetet.

Csak egy külön megjegyzés az USD / JPY-re vonatkozóan – a kiskereskedelmi hangulat meglehetősen szélsőséges, mivel a kiskereskedők hosszúak ebben a párban. Jelenleg 3,99 kereskedő van, amely minden rövid kereskedő után hosszú. Talán hamarosan agresszív csökkenést tapasztalhatunk ebben a párban.

Sok sikert a kereskedéshez!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map