A Japán Bank kamatlába változatlan marad, de figyelje szorosan a BOJ mondanivalóját!

Bármennyire is szerettem volna ma írni az AUD / USD-ről, szükségesnek tartottam írni a japán jenről is. Nagyon sok feszültség övezi a BOJ holnapi találkozóját. Nem magáról a BOJ kamatdöntéséről van szó, hanem arról, hogy a BOJ hawkább kilátásokat fogad-e el a szigetország gazdaságának szempontjából. Látja, hogy az exportvezérelt japán gazdaságnak óriási haszna volt a gyengébb jenből a novemberi amerikai elnökválasztás óta. A jóval gyengébb jen azt jelenti, hogy a japán exportőrök sokkal nagyobb értéket kapnak az exportált árukért. Amikor az exportőrök több pénzt keresnek, az a japán gazdaság egészét átitatja a növekedés ösztönzése érdekében. Ez a fajta növekedés pontosan az, amire Japánnak szüksége van, hogy ellensúlyozza a rendkívül alacsony alacsony inflációt. Ugrás a listákra …

 

USD / JPY napi diagram

Öröm volt eladni a jent az elmúlt hetekben. Ma azonban a jen visszanyerte a helyét sokféle devizával szemben. Talán annak eredménye, hogy némi nyereséget szedünk, amikor a BOJ kamatdöntésébe belemegyünk pár órán belül.

 

Én személy szerint ma nem kereskedtem jen párokkal, mert nem szeretem a trenddel ellentétes kereskedést. Nem szeretem hátrányos helyzetbe hozni magam. Azt kell mondanom, hogy ha ma napon belül játszanál a jennel, valószínűleg pénzt kerestél volna, ha megveszed. Ugye könnyű utólag szakértőnek lenni! Hadd mutassak egy fib retracementet, amelyet egy ideje rajzoltam:

 

USD / JPY heti diagram

Nem emlékszem pontosan mikor készítettem ezt a diagramot, de valahol az elmúlt 2–4 hétben volt. Tudom, hogy a mai hanyatlás nem bizonyít semmit, de talán ez az ellenállási zóna, amelyet ezen a diagramon ábrázoltam, egy USD / JPY retracement kezdetét jelentheti. Feltételezem, hogy a BOJ holnapi ülése meghatározó tényezőnek bizonyulhat ebben a tekintetben.

 

Néhány perccel ezelőtt láttam valami érdekeset. Nézze meg ezt az 5 perces diagramot:

 

USD / JPY 5 perces diagram


Ha valaha kíváncsi volt rá, hogy néz ki az impulzív vásárlás, íme egy jó példa. Itt két nagyon nagy, bullish gyertyát látunk, amelyek elárasztották számos más gyertya árkategóriáját. Úgy tűnik, mintha a nagy fiúk közül néhányan előre beállították volna magukat valamilyen akcióra a hosszú oldalon. Ez a két gyertya több mint 50 pipát takart. Világos, hogy a piac nem biztos, hogy mit várhat a BOJ-tól holnap. Ma impulzív eladást és vételt egyaránt láttunk, de az eladók természetesen felülkerekedtek a vásárlókon. Egy dolog azonban biztos, hogy az USD / JPY jelenleg rendkívül túlvásárolt szinten van. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azonnal korrekciót fogunk tapasztalni, de körültekintő óvatosan eljárni a pár megvásárlásakor ebben a szakaszban. Holnap meglátjuk, mit mond a BOJ. Személy szerint nem akarom megjósolni az esemény kimenetelét, de határozottan készen állok reagálni rá. Az USD / JPY hajlamos arra, hogy hosszabb ideig egy irányba mozogjon, ezért tartsa ezt szem előtt, amikor kereskedik ezzel a párral. Bármit is csinálsz, ne próbáld elhalványítani az impulzív mozdulatokat. Sokkal biztonságosabb velük kereskedni, mint ellenük.

 

AUD / USD

 

Az AUD / USD csak a tökéletes pár volt az eladáshoz az elmúlt napokban. Ma friss napi mélypontra váltott, ami nagyon biztató a medvék számára (amelyek közül én is vagyok). Itt egy óránkénti diagram:

 

AUD / USD óránkénti diagram

Ez elég erős eladási lendület! Csak egy figyelmeztetés – a napi időkeretben úgy tűnik, hogy a pár meglehetősen túladott szintet ér el. Nézze meg a következő táblázatot:

 

AUD / USD napi diagram

Ha ragaszkodik a rövid pozíciókhoz ezen a páron, bölcs dolog lehet, ha kicsinyít a pozíciójából (bezárja a pozíció egy részét), vagy nyomon követi a megállókat, hogy rögzítsen némi erősítést. Holnap reggel korán, megtartjuk az RBA (Reserve Bank of Australia) ülési jegyzőkönyvét. Ez esetleg ingadozást okozhat, ezért figyelje ezt.

 

EUR / USD

 

EUR / USD napi diagram

A múlt héten írtam egy breakout-retest játék kereskedéséről az EUR / USD-n. Azóta két lehetőség van rövid bejegyzések készítésére e fekete és narancssárga vízszintes vonalak között. Ha ide lépett volna be, akkor a pozíciója már 60 ponttal nyereséges lett volna. Ha elszalasztotta a lehetőséget, lehet, hogy van még egy ilyen szintű teszt, ha szerencséje van. Ennek a párnak a kilátása minden bizonnyal nagyon bearish, és a napokban a rövid oldali lehetőségeket keresem.

 

Az amerikai dollár továbbra is fenntartja bullish formációját. Általában úgy tűnik, hogy minden hosszú amerikai dollár kitettség sok lehetőséget rejt magában, csak vigyázzon, amikor az USD / JPY kereskedést végzi a következő egy-két napon.

Maradjon fürge, és sok szerencsét kereskedjen odakinn!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map