A kőolaj növeli a bullish elfogultságot – az amerikai ösztönzés reméli, hogy gyengül a dollár!

A mai ázsiai kereskedés során, WTI A nyersolajnak sikerült meghosszabbítania az előző heti gyarapodási sorozatát, amely egy napközi csúcsot jóval a 57,00 dollár közepi szint fölé ért, főként a derűs piaci hangulatnak köszönhetően, amelyet annak reményei indítottak el, hogy Joe Biden amerikai elnök 1,9 billió dolláros COVID- Elfogadják a 19 segélycsomagot, amely azonnal megerősítette az üzemanyag-kereslet helyreállásának reményét, és hozzájárult a nyersolaj növekedéséhez. Ettől eltekintve a kőolajárak körüli bullish elfogultság annak is tulajdonítható, hogy Szaúd-Arábia elkötelezte magát az ellátás további csökkentése iránt februárban és márciusban. Eközben a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének és szövetségeseinek (OPEC +) más tagjai által végrehajtott csökkentések szintén hozzájárultak az egyensúly fenntartásához a globális piacokon.

A kőolaj ára további támogatást kapott, miután kiéleződött a feszültség az Egyesült Államok és Irán között. Ezzel szemben a COVID-19 esetek újbóli felbukkanása sok országot arra késztetett, hogy állítson be további korlátozó intézkedéseket, például lezárásokat, amelyek kulcsfontosságú tényezőkké váltak, amely fedezetet jelentett a nyersolaj árának további növekedésére. Eközben a széles alapú amerikai dollár friss ereje a nyersolaj emelkedő lendületét is korlátozza, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Ezen túlmenően a nyersolaj árának emelkedését a legrosszabb jelentések is korlátozták, amelyek arra utalnak, hogy az Oxford-AstraZeneca koronavírus vakcinái nem tudták megszelídíteni a vírus dél-afrikai változatát. WTI A nyersolaj jelenleg 57,41-es árfolyamon kereskedik, és 57,02 és 57,56 között konszolidálódik.

A piaci kereskedelem hangulata megőrizte az előző hét pozitív teljesítményét, és továbbra is támogató maradt a napon, az optimizmus közepette egy további amerikai pénzügyi támogatási csomag kapcsán. Ezeket a reményeket fokozta egy gyenge amerikai foglalkoztatási jelentés, amely azt mutatta, hogy a vártnál kevesebb munkahely jött létre a gazdaságban. A nem mezőgazdasági bérszámfejtés 49 000 fő volt, a munkanélküliségi ráta 6,3% volt. A kiábrándító adatok további ösztönző intézkedésekhez vezethetnek, amelyek viszont növelhetik az üzemanyag-keresletet. A legfrissebb jelentés szerint a kongresszuson folytatódik a vita Joe Biden amerikai elnök által januárban javasolt 1,9 billió dolláros ösztönzőcsomagról. Janet Yellen pénzügyminiszter a hétvégén azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok 2022-ben visszatérhet a teljes foglalkoztatáshoz, ha az ország elég erős segélycsomagot nyújt be.

Emellett a piac pozitív teljesítményének másik oka a Japán vártnál jobb folyó fizetési mérleg és kereskedelem egyenlegének tulajdonítható. Eközben az erősen fertőző koronavírus elleni oltások bevezetésének optimizmusa szintén fontos szerepet játszik a piaci kereskedelem hangulatának támogatásában. Ezt tekintették az egyik kulcsfontosságú tényezőnek, amely megalapozta a kőolaj árát.

A kőolajárak körüli bullish elfogultság másik fő tényezője Szaúd-Arábia ígéretének köszönhető, hogy februárban és márciusban újabb ellátáscsökkentéseket hajt végre; mindeközben a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének és szövetségeseinek (OPEC +) más tagjai általi kínálatcsökkenés szintén segítette az olajpiacot bullish elfogultságának fenntartásában..

Eközben a kőolaj ára további emelkedést kapott, miután Irán felkérte az Egyesült Államokat a szankciók feloldására. A legfrissebb jelentés szerint Ali Khamenei iráni legfőbb vezető ajatollah szerint Teherán „végleges és visszafordíthatatlan” döntése csak az volt, hogy visszatérjen a 2015-ös nukleáris megállapodás betartásához, ha Washington megszünteti az Iszlám Köztársaság elleni szankciókat. Ezekre a megjegyzésekre azután került sor, hogy Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államok nem szünteti meg a szankciókat pusztán azért, hogy Irán visszatérjen a tárgyalóasztalhoz. Úgy tűnik, hogy mindkét fél mérlegeli, hogy mérlegelheti-e, hogy a paktum újjáéledhet-e, és hogyan.

A derűs hangulat és a gyenge amerikai adatok ellenére a széles alapú amerikai dollárnak sikerült megállítania az előző ülésszak csökkenő sorozatát, néhány friss ajánlatot tett a napra, mivel a csalódást keltő amerikai munkahelyadatok miatt néhány kereskedő visszafogta a visszafordulás fogadását a zöldhátúban. Az Egyesült Államok a hét végén bemutatja szövetségi költségvetését is, és ezen a héten néhány fontos amerikai adatot, köztük a fogyasztói árindexet is közzétesznek. Az amerikai dollárban elért nyereséget az egyik kulcsfontosságú tényezőnek tekintették, amely fedezetet jelentett a nyersolaj további nyereségének fedezésére, mivel az olaj ára fordítottan összefügg az amerikai dollár árával. Eközben ET 20: 53-ig (GMT 1: 53-ig) az amerikai dollárindex, amely a dollárindexet követi más valuták vödöréhez viszonyítva, 0,13% -kal, 91.088-ra emelkedett..

Tovább haladva a piaci kereskedők figyelemmel kísérik az amerikai segélycsomaggal, a koronavírus (COVID-19) oltásokkal és az USA-Irán feszültséggel kapcsolatos híreket. Adatszinten a német ipari termelés m / m és a Sentix befektetői bizalom kulcsfontosságú lesz. Sok szerencsét!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map